EFIX POLSKA

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
37
22%
Poza paroma minusami są ok
33
20%
Przeciętny
50
30%
Mają wiele wad
17
10%
Stanowczo odradzam
31
18%

Liczba głosów: 168

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Zlecenia wchodzą z prędkością kliknięcia :).
Czasami, ale bardzo rzadko zaraz po zalogowaniu coś się zawiesi, ale po ponownym uruchomieniu już działa i jest to sporadyczne.

Czy to sprawa łącza to nie wiem, może skontaktuj się z Efix'em, albo bezpośrednio z GFT.

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

No tak,
otrzymałem info z Efixa, że Deelbook potrzebuje dobrego łącza. I tu jest problem. Stałego nie założę-nie mam możliwości, a tzw. mobilny internet nie jest aż tak dobry żeby sprostać tym wymaganiom. Wynika z tego, ze najlepsza platforma dla mnie to MT4. Tylko gdzie? XTB odpada, AM tez ponoć kręci, jak wynika z postów.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Jeszcze jest opcja taka, że analizy możesz robić na dobrze chodzącym MT4, a zlecenia składać przez DealBook Web logując się bezpośrednio na stronie internetowej. Ma mniejsze możliwości niż zainstalowana platforma, ale zlecenia powinny elegancko wchodzić.

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

magictrader pisze:Jeszcze jest opcja taka, że analizy możesz robić na dobrze chodzącym MT4, a zlecenia składać przez DealBook Web logując się bezpośrednio na stronie internetowej. Ma mniejsze możliwości niż zainstalowana platforma, ale zlecenia powinny elegancko wchodzić.
Czy do tego potrzeba dodatkowej umowy etc, czy to ode mnie zalezy, czy wchodze z www czy z zainstalowanej platformy?
i jeszcze jedno. Czy na Efixie trailling działa po zerwaniu połączenia? Bo na MT4 zmienia się w nieruchomy stop loss.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Użytkownik decyduje jak chce korzystać z platformy, są 3 możliwości:

DealBook® 360 zainstalowany na komputerze,
DealBook® WEB do korzystania przez przeglądarki internetowe oraz
DealBook® Mobile do korzystania z urządzeń przenośnych.

Z dwóch pierwszych możliwości można korzystać na pewno na podstawie tej samej umowy, odnośnie opcji Mobile to się nie interesowałem.

Z tego co się orientuję to wszystko leci na serwer GFT i tam zostaje, więc zerwanie połączenia nie powinno niczego spowodować odnośnie zlecenia. Ale tutaj dla pewności odsyłam do źródła :).

eni1
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: eni1 »

Testuję dealbooka na efixie od pewnego czasu i wkurza mnie wolne odświeżanie wykresów przy zmianie skali czasu (3-5 sekund opóźnienia). Czy Wy też tak macie? czy to norma czy tak musi być?

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Tak już na tej platformie jest. Osobiście nawet nie zmieniam skali czasowej wykresów tylko wstawiam kilka i powiększam ten, który mnie interesuje. Z łatwością można się też przemieszczać między całymi obszarami roboczymi i dzięki temu jest to bardzo funkcjonalna platforma.

egreg
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: egreg »

Witam , przeczytałem cały wątek o Efix Polska i nie doczytałem się prawie żadnych złych opinii o tym brokerze , tymczasem w ankiecie zobaczyłem że jest aż 16 opinii "stanowczo odradzających" (18 % głosów ). Chętnie bym przeczytał jakie są istotne wady tego brokera .
Pozdr.

Ps jeszcze pytanie do ~Magictradera , o skuteczność "GFT fx alerts" które testował.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Niestety nie testowałem ich alertów, raz przysłali maila że gdybym coś tam chciał to żebym się odezwał i tak jakoś to zostawiłem :).

Opinie negatywne w ankiecie zawsze się znajdą, chociażby pracownicy innych polskich brokerów :).

Może moje posty wyglądają jakbym był pracownikiem Efix'a lub GFT bo tak ich zachwalam ale tak dobrze po prostu jest.
Co prawda wszystkie analizy, systemy itd. chodzą na MT4, bo się przyzwyczaiłem i na DealBook'u składam tylko zlecenia.
Dla mnie najważniejsze jest to, że spread nie wędruje nagle na 20 pipsów na EU tylko co najwyżej na 3 nawet przy ogłaszaniu najważniejszych danych makro, zlecenia wchodzą po kliku i TP czy SL mogę sobie ustawić w dowolnej odległości od zlecenia głównego bez żadnego minimum. Tyle mi do szczęścia potrzeba :).
Bo nie widzę tego biznesu, gdybym nie dość że miał się użerać z rynkiem to jeszcze z brokerem, który stosuje jakieś dziwne praktyki i to jeszcze za moje pieniądze :). Chyba, żeby oferował jakieś dodatkowe bonusy, których większość nie ma jak np. zerowy Swap, albo dowolnie ustalana wielkość lota.

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

No i pojawił się mały szczegół. Łyżka dziegciu w beczce miodu. Wszystko super. Mogę przeprowadzać transakcje i analizy bezpośrednio na stronie www. Do funkcjonalności DealBooka juz sie przyzwyczaiłem, ale teraz dowiedziałem się, że konto mini to tylko waluty.... Ja gram też na kontraktach, nawet więcej niż na walutach, ale w Efixie żeby grać na kontraktach, muszę otworzyć konto Standard :( Nie jestem przekonany do tego, żeby od razu, na dzień dobry, wpłacać im na konto 2500 USD. Chyba, że tu otworzę sobie tylko forex, a kontrakty zostawię w biurze maklerskim (niestety brak możliwości analiz na wykresach na www).

ODPOWIEDZ