GMMA in Color
Witaj nico13, czy możesz podać te piękne wskaźniki które zmieniają kolory w zależności od zmiany trendu, bo moje Rainbow są cały czas jednakowe, pozdrawiamnicko13 pisze:Hej ,moje pierwsze wejście z systemu okazało się zyskowne,chcę zapytać i się upewnić czy wszystko zrobiłem dobrze ?
Dodano po 19 godzinach 2 minutach:
Już znalazłem, pozdroGregor888 pisze:Witaj nico13, czy możesz podać te piękne wskaźniki które zmieniają kolory w zależności od zmiany trendu, bo moje Rainbow są cały czas jednakowe, pozdrawiamnicko13 pisze:Hej ,moje pierwsze wejście z systemu okazało się zyskowne,chcę zapytać i się upewnić czy wszystko zrobiłem dobrze ?
Witam forumowiczów - mam pytanie do "kolegi po fachu" fxlamera . Zakładając , że trzymamy się zasad interpretacji systemu GMMA , obserwujemy powiedzmy TF 5 minutowy , czekamy na przebicie kolejnego minimum aby wejść w Short - zakładamy , że cena powinna iść w dół . Czy nie warto zająć pozycji na Short gdy cena "wchodzi " na chwilę w czerwone średnie , które znajdują się powyżej niebieskich? Myślę , że musi się to mieścić oczywiście w jakimś przedziale , gdy cena nie jest za bardzo oddalona od zielonej średniej 100-dniowej. Przecież w jakimś momencie kurs przecież musi zawrócić. Na jednej ze stron tego wątku wspomniałeś , że nie wchodzi się w zlecenie jeżeli cena oddalona jest bodajże o 20 lub 25 pipsów od średniej 100dn. Albo może że istnieje większe ryzyko straty - nie pamiętam dokładnie.
Co myślisz o takiej metodzie wchodzenia w zlecenie? Oczywiście po spełnieniu wszystkich warunków GMMA...
Zdarzyło mi się parę razy , że po przebiciu kolejnego minimum kurs zawracał i szybował w drugą stronę , może to jest sposób?
Co myślisz o takiej metodzie wchodzenia w zlecenie? Oczywiście po spełnieniu wszystkich warunków GMMA...
Zdarzyło mi się parę razy , że po przebiciu kolejnego minimum kurs zawracał i szybował w drugą stronę , może to jest sposób?
Ludzie lubią komplikować sobie życie, jakby już samo w sobie nie było wystarczająco skomplikowane.
Mi sie wydaje ze to forum to niezla publikacja.... doloz jeszcze troche cwiczen i gotowe... Musze powiedziec ze nie jestem "wyjadaczem" w dziedzine forexu, ale nizle mi idzie z gmma... A wszystko wynioslem tylko z tego forum...
pozdrawiam....
PS
Dzieki chlopaki... kawal dobrej roboty... dzieki Wam wiem co i jak.... zeby bylo na ++
pozdrawiam....
PS
Dzieki chlopaki... kawal dobrej roboty... dzieki Wam wiem co i jak.... zeby bylo na ++
http://codebase.mql4.com/40067087822 pisze:znacie jakoms polska publikacje na temat Gmma ?
Pozdrawiam
Krys
Krys
Nie wiem czy było już o tym w wątku ale zauważyłem fajne zjawisko odnośnie wskaźnika snajper i uważam, że jest on bardzo pomocny.
a wygląda to mniej więcej tak
Long gdy przebija on Linie 100 w gorę
Short gdy przebija Linie -100 w doł
przy otwartej pozycji dlugiej sygnałem do zbliżającego się wyjścia będzie zbliżanie się wskażnika do poziomu - 100
kierunek lini snajpera może być sygnałem ostrzegawczym do wychodzenia z pocyzji
wygląda to mniej więcej tak
zobaczcie u siebie
a wygląda to mniej więcej tak
Long gdy przebija on Linie 100 w gorę
Short gdy przebija Linie -100 w doł
przy otwartej pozycji dlugiej sygnałem do zbliżającego się wyjścia będzie zbliżanie się wskażnika do poziomu - 100
kierunek lini snajpera może być sygnałem ostrzegawczym do wychodzenia z pocyzji
wygląda to mniej więcej tak
zobaczcie u siebie

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.