Mała poprawka. Na rachunku demo, z którego wklejam statementy, pozycja weszła po 53,25.
Nie wiem dlaczego. Nie pytajcie.

Już weszło.
SL przestawiło się na BE i pozycja niestety już zamknięta po 1,12608 .
Nosz k**ła ! Znowu SL na BE i close po 0,88610 .
Zamknięcie na odległym SL.
Kiedys widziałem realne konto w którym skutecznośc była powyżej 90%. I po obejrzeniu historii transakcji co zauważełm. Otóż wszystkie transakcje zyskowne były wielkości kilku/kilkunastu pips. Natomiast stratne kilkadziesiąt a nawet i więcej. Czyli generalnie przetrzymane straty. Finał był taki, że konto zostało wyzerowane i właściciel konta na jednym z forum zadał pyatnie "jak to mozliwe" przy takiej skuteczności"MarioDM pisze: ↑05 cze 2019, 12:05Widzę, że temat nie cieszy się popularnością. Pewnie to moja wina, bo nie potrafię dobrze przekazywać wiedzy.
Czytając posty pisane w moim temacie, nie do końca wiem do kogo temat jest adresowany. Czy do osób, które mają niejakie „pojęcie o okręcie”, czy do całkiem zielonych.
Sądziłem, że na forum większość jest w miarę obeznana, ale teraz to już sam nie wiem.
Znalazłem taki wskaźnik (darmowy), który może ładnie zastąpić średnie. Wrzucam wskaźnik oraz screeny. Wskaźnik pochodzi z tej strony :
http://fxcraft.biz/produkt/fxcraft-trend-catcher-line/
Ja bym go widział tak, że pozycję otwiera się PO PRZECIĘCIU świeczki przez wskaźnik. Otwarcie następuje na open pierwszej świeczki po przecięciu czyli najpierw jedna świeczka MUSI się zamknąć poniżej/powyżej wskaźnika.
Sam wskaźnik to jednak za mało i MUSI go potwierdzać oscylator. Na screenach jest Stochastic.
Mała uwaga dodatkowo. Warto stosować metodę Eldera. On sugerował trzy interwały, ale wystarczą dwa. Chodzi o to, że jeśli na H4 stochastic jest wysoko (co najmniej powyżej 70), to na niższych interwałach czekamy na sygnał sell i gramy szorty. Pamiętać należy o TP. Nie próbujcie ustawiać ich zbyt odległych, bo to po prostu nierealne. W pierwszym poście napisałem jak powinny wyglądać TP na poszczególnych interwałach w przypadku grania opartego o średnie i oscylator.
Mam wrażenie, że chyba nieco przesadzasz.Cblondyn pisze: ↑06 cze 2019, 08:59Zauważyłem, że głosisz jakieś tezy i mocno generalizujesz. Otóż chciałbym do tego dodać, że to są jedynie "Twoje opinie i przemyślenia". Bo dowodów na to, że jest inaczej mozna znaleźć wiele
Niech nikogo nie zwiedzie skuteczność przy założeniu SL>TP bo to jest sprawa oczywistą. Im mniejszy TP i większy SL skuteczośc rośnie.
Oraz. Zyskowne strategie przy TP>SL istnieją również.