Sorki że naśmieciłemMarioDM pisze: 24 maja 2019, 12:25 Za tydzień postaram się również wrzucić statement z tygodnia, nawet jeśli wyjdzie strata.

Sorki że naśmieciłemMarioDM pisze: 24 maja 2019, 12:25 Za tydzień postaram się również wrzucić statement z tygodnia, nawet jeśli wyjdzie strata.
Ja próbowałem, na dobrą sprawę to czym to się różni od średnich? Dodatkowo formuła obliczenia skomplikowana i nie wiadomo z czego wynika, double X=0.07 wzięte z sufitu, równie dobrze mogę wstawić 0,05 lub 0,1 czy jeszcze coś innego i za każdym razem wyrysuje coś innego na wykresie. tak można bez końca dostrajać co nam rysuje na wykresie. To już wolę średnie, przynajmniej wiem jak są liczone.niemiaszek pisze: 30 maja 2019, 21:21 topic30636-40.html#p944320
cisza i bez odzewu...![]()
próbował ktoś?![]()
Największe zyski są akurat na D1, lecz i niestety największe straty. Grając w oparciu o średnie na D1 siłą rzeczy trzeba dłużej czekać na zanegowanie sygnału i straty mogą być znaczące rzędu 60-100 pipsów.freakout pisze: 29 maja 2019, 14:56 najwięksi wygrani na fx to ci, którzy mają dobre strategie do skalpowania i mogą sobie po trochu ciułaćcała reszta (w tym ja) dzień w dzień dumają nad tym jak by tu dorwać się do podobnego systemu, ale to trzeba mieć albo bakcyla, albo farta i trafić na odpowiednich ludzi lub okoliczności, które pokażą co i jak... niestety, ciężka praca to nie wszystko - można nasiedzieć się przed wykresami wiele lat i nic z tego nie mieć
![]()
Śmiało wrzucaj.niemiaszek pisze: 30 maja 2019, 22:45
jak MarioDM pozwoli w tym jurnalu to postaram się wrzucić kilka screenów jak to wychodzi w realu, oczywiście nie po trejdzie tylko przed, w trakcie i po![]()
![]()
Mogę spróbować w przyszłym tygodniu, ale wiele Ci to nie da, bo to zwykle szybko się toczy.Cblondyn pisze: 31 maja 2019, 07:32
To ja chętnie zobacze kilka transakcji. Oczywiście szczególnie moment wejścia w pozycje i jej zamknięcie.
Cybernetic Analysis for Stocks and Futures: Cutting-Edge DSP Technology to Improve Your Tradinggrzegrzyw pisze: 31 maja 2019, 12:35Ja próbowałem, na dobrą sprawę to czym to się różni od średnich? Dodatkowo formuła obliczenia skomplikowana i nie wiadomo z czego wynika, double X=0.07 wzięte z sufitu, równie dobrze mogę wstawić 0,05 lub 0,1 czy jeszcze coś innego i za każdym razem wyrysuje coś innego na wykresie. tak można bez końca dostrajać co nam rysuje na wykresie. To już wolę średnie, przynajmniej wiem jak są liczone.niemiaszek pisze: 30 maja 2019, 21:21 topic30636-40.html#p944320
cisza i bez odzewu...![]()
próbował ktoś?![]()
To wystarczyło wygooglować tę nazwę i jest w bazie MQL5:Tolmon_Nika pisze: 31 maja 2019, 13:31 wczoraj wstawiłem tylko nazwę oscylatora![]()
sdl-mam-indicator.mq4
oraz średnie z tej rodziny![]()
slope-direction-line.zip
powodzenia![]()
Darek nie słyszałeś (zapomniałeś) o regulacji i dłubaninie w kodzie sam o tym kiedyś wspominałeśfx-technik pisze: 31 maja 2019, 14:06To wystarczyło wygooglować tę nazwę i jest w bazie MQL5:Tolmon_Nika pisze: 31 maja 2019, 13:31 wczoraj wstawiłem tylko nazwę oscylatora![]()
sdl-mam-indicator.mq4
slope-direction-line.zip
powodzenia![]()
https://www.mql5.com/en/code/9944
Jednak, Adaptive CG jest lepszy.
[DAX30]H1.png
Takie rzeczy tylko dla wtajemniczonychTolmon_Nika pisze: 31 maja 2019, 15:33Darek nie słyszałeś (zapomniałeś) o regulacji i dłubaninie w kodzie sam o tym kiedyś wspominałeśfx-technik pisze: 31 maja 2019, 14:06To wystarczyło wygooglować tę nazwę i jest w bazie MQL5:Tolmon_Nika pisze: 31 maja 2019, 13:31 wczoraj wstawiłem tylko nazwę oscylatora![]()
sdl-mam-indicator.mq4
slope-direction-line.zip
powodzenia![]()
https://www.mql5.com/en/code/9944
Jednak, Adaptive CG jest lepszy.
[DAX30]H1.png![]()
![]()
![]()
Niestety, nadal ten OBOS jest do kitu i nie jest lepszy od Adaptive CG.freakout pisze: 31 maja 2019, 15:19 stary poczciwy ValueChart też jest dobry jeśli chodzi o wyznaczanie potencjalnych punktów zwrotnychjeśli ktoś umie to połączyć z PA to zrobi z tego drukarnię zielonych
OBOS.mq4