Panowie fx-technik, Kermit, Cblondyn, juz nie cytuję bo szkoda czasu ale:
- myslę że linie trendu to fart a nie wiedza bo nie da się zrobić w związku z nimi przewodu doktorskiegu / hablilitacji i tak jak sami przyznajecie jest to wynikiem doświadczenia, kombinowania i dostosowywania się latami. Dokładnie to znam. FX zajmuje się od 2008 roku i do tej pory zdarza mi się (jak i Wam co mogę Wam udowodnić) że linie które się rysuje są bzdurne. C oza tym idzie nie mozna tego nazwać wiedzą pnieważ wiedza jest POWATARZALNA stad też moje odczucie że rysowanie tych linii czy krągłości różnej maści

przynosi zysk ale to bardziej bym podciągnał pod fart.
Ja juz często nie rysuje nawet sobie za dużo liniii bo wzrokowo kajrza co ma ochotę zrobić wykres. Jedynie by dokładnie sprawdzić poziom. Ale chodzi o to że to wszystko jest na wyczucie a nie na wiedzę. Jeśli byłaby to wiedza to można byłoby spisać książkę ale ręczę wam że taką książke obalalibyście co drugie zagranie co zresztą obserwując wpisy na tym forum jest niezbitym dowodem bo co chwile sięokazuje że czyjaś kreska jest tylko kreską i można sobie ja wsadzić między bajki
-- Dodano: 26 kwie 2019, 12:08 --
dla przykładu, narysowałem sobie na M15 takie linie, ale nie jestem w stanie tego merytorycznie i powtarzalnie określić i wyjasnić, po prostu tak czuję że jest ok, i kurs pójdzie gdzie narysowałem, rynek dziszweryfikuje - zobaczymy

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.