DayTrading: Piątek 26.04.2019

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 27 kwie 2019, 00:00

Wzrost
5
71%
Bez zmian
1
14%
Spadek
1
14%

Liczba głosów: 7

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 26.04.2019

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

fx-technik pisze: No wreszcie przyznajesz, że to nie AT działa, tylko trader!
O czym tłukę tu od lat, a wy mnie za to hejtujecie!
alez prosze Cie. Oczywiscie ze AT działa.
Postarm sie bardziej jasno Ci to wytłumaczyć.

To tak jak z młotkiem. Jak nie masz wiedzy że tym sie wbija gwoździe to bedziesz nim zupe w garnku mieszał... I nadal to bedzie ten sam młotek z którego ktoś inny zrobi użytek zgodnie z przeznaczeniem.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Panowie fx-technik, Kermit, Cblondyn, juz nie cytuję bo szkoda czasu ale:
- myslę że linie trendu to fart a nie wiedza bo nie da się zrobić w związku z nimi przewodu doktorskiegu / hablilitacji i tak jak sami przyznajecie jest to wynikiem doświadczenia, kombinowania i dostosowywania się latami. Dokładnie to znam. FX zajmuje się od 2008 roku i do tej pory zdarza mi się (jak i Wam co mogę Wam udowodnić) że linie które się rysuje są bzdurne. C oza tym idzie nie mozna tego nazwać wiedzą pnieważ wiedza jest POWATARZALNA stad też moje odczucie że rysowanie tych linii czy krągłości różnej maści :) przynosi zysk ale to bardziej bym podciągnał pod fart.

Ja juz często nie rysuje nawet sobie za dużo liniii bo wzrokowo kajrza co ma ochotę zrobić wykres. Jedynie by dokładnie sprawdzić poziom. Ale chodzi o to że to wszystko jest na wyczucie a nie na wiedzę. Jeśli byłaby to wiedza to można byłoby spisać książkę ale ręczę wam że taką książke obalalibyście co drugie zagranie co zresztą obserwując wpisy na tym forum jest niezbitym dowodem bo co chwile sięokazuje że czyjaś kreska jest tylko kreską i można sobie ja wsadzić między bajki :)

-- Dodano: 26 kwie 2019, 12:08 --

dla przykładu, narysowałem sobie na M15 takie linie, ale nie jestem w stanie tego merytorycznie i powtarzalnie określić i wyjasnić, po prostu tak czuję że jest ok, i kurs pójdzie gdzie narysowałem, rynek dziszweryfikuje - zobaczymy :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

i jak tu prowadzic z kims dyskusje jak pisze ze to nie wiedza tylko doświadczenie

no to Wikipedia na to tak odpowiada:
Doświadczenie jest powszechnym pojęciem składającym się z wiedzy lub umiejętności w obserwacjach pewnych rzeczy, wydarzeń, uzyskanych poprzez zaangażowanie w ujawnienie tych rzeczy lub wydarzeń. Historia słowa doświadczenie (w tym staropolskiego słowa eksperiencja) jest blisko związana z pojęciem eksperymentu.
Pojęcie doświadczenia generalnie odnosi się do wiedzy, jak wykonać pewne zadania, a nie do proponowania rozwiązań. Filozofowie nazywają wiedzę opartą na doświadczeniu wiedzą empiryczną lub wiedzą a posteriori.

To by było na tyle z mojej strony
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

yeahman pisze:Panowie fx-technik, Kermit, Cblondyn, juz nie cytuję bo szkoda czasu ale:
- myslę że linie trendu to fart a nie wiedza bo nie da się zrobić w związku z nimi przewodu doktorskiegu / hablilitacji i tak jak sami przyznajecie jest to wynikiem doświadczenia, kombinowania i dostosowywania się latami. Dokładnie to znam. FX zajmuje się od 2008 roku i do tej pory zdarza mi się (jak i Wam co mogę Wam udowodnić) że linie które się rysuje są bzdurne. C oza tym idzie nie mozna tego nazwać wiedzą pnieważ wiedza jest POWATARZALNA stad też moje odczucie że rysowanie tych linii czy krągłości różnej maści :) przynosi zysk ale to bardziej bym podciągnał pod fart.

Ja juz często nie rysuje nawet sobie za dużo liniii bo wzrokowo kajrza co ma ochotę zrobić wykres. Jedynie by dokładnie sprawdzić poziom. Ale chodzi o to że to wszystko jest na wyczucie a nie na wiedzę. Jeśli byłaby to wiedza to można byłoby spisać książkę ale ręczę wam że taką książke obalalibyście co drugie zagranie co zresztą obserwując wpisy na tym forum jest niezbitym dowodem bo co chwile sięokazuje że czyjaś kreska jest tylko kreską i można sobie ja wsadzić między bajki :)

-- Dodano: 26 kwie 2019, 12:08 --
Juz kiedys o tym pisałem. Napisze jeszcze raz. Wiesz dlaczego krupier w grze w ruletke w dłuższym terminie zarabia zawsze? Bo tym własnie jest AT przy spekulacji na rynkach.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Kermit pisze:
fx-technik pisze: No wreszcie przyznajesz, że to nie AT działa, tylko trader!
O czym tłukę tu od lat, a wy mnie za to hejtujecie!
alez prosze Cie. Oczywiscie ze AT działa.
Postarm sie bardziej jasno Ci to wytłumaczyć.

To tak jak z młotkiem. Jak nie masz wiedzy że tym sie wbija gwoździe to bedziesz nim zupe w garnku mieszał... I nadal to bedzie ten sam młotek z którego ktoś inny zrobi użytek zgodnie z przeznaczeniem.
Ponownie napisałeś, że to trader robi z AT pożytek.
Czym potwierdziłeś, że AT samo z siebie nie działa i nic nie znaczy! :564:
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

fx-technik pisze: Czym potwierdziłeś, że AT samo z siebie nie działa i nic nie znaczy! :564:
Widze, że jak grochem o ściane. Ale, że jakos nie jestem specjalnie zdziwiony :d

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

@yeahman,
Pełna zgoda!
Nie jest to wiedza naukowa, i za taką nie można jej uznać.
I nie można tego niczym udowodnić w sposób naukowy.
Nie takie głowy już próbowały.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Kermit pisze:i jak tu prowadzic z kims dyskusje jak pisze ze to nie wiedza tylko doświadczenie

Doświadczenie jest powszechnym pojęciem składającym się z wiedzy lub umiejętności w obserwacjach pewnych rzeczy, wydarzeń, uzyskanych poprzez zaangażowanie w ujawnienie tych rzeczy lub wydarzeń. Historia słowa doświadczenie (w tym staropolskiego słowa eksperiencja) jest blisko związana z pojęciem eksperymentu.
Pojęcie doświadczenia generalnie odnosi się do wiedzy, jak wykonać pewne zadania, a nie do proponowania rozwiązań. Filozofowie nazywają wiedzę opartą na doświadczeniu wiedzą empiryczną lub wiedzą a posteriori.

widzisz kermit bo ty nie rozmaiwasz z ludźmi tylko myslisz że racja jest tylko twoja i nie ma innej racji i tu jets problem

ja mam natomiast definicję słowa "doświadczenie" z encyklopedii PWN i tam juz nic nie ma o wiedzy i ja sięz tą definicją zgadzam ;)

Kod: Zaznacz cały

doświadczenie to ogół wiadomości  zdobytych na podstawie obserwacji i przeżyć; znajomość życia, rzeczy i ludzi; zasób umiejętności, praktyka, wprawa. 

https://encyklopedia.pwn.pl/haslo/doswiadczenie;4657858.html

ciekawe jakiej wprawy użyłbyś w fizyce kwantowej skoro doświadczeni to wiedzia  :lol:  :lol:  :lol: 

wiec dowwiedziałeś się dwóch rzeczy - 1. że jednak doświadcznie to nie ejst wiedza 2. że jednak nie do końca twoja racja to świeta racja :)
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2019, 13:23 przez yeahman, łącznie zmieniany 1 raz.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Kermit pisze:i jak tu prowadzic z kims dyskusje jak pisze ze to nie wiedza tylko doświadczenie

Czyli, że prawdą jest, że Ziemia jest płaska, bo to wynika z doświadczenia?

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

yeahman pisze:

widzisz kermit bo ty nie rozmaiwasz z ludźmi tylko myslisz że racja jest tylko twoja i nie ma innej racji i tu jets problem

ja mam natomiast definicję słowa "doświadczenie" z encyklopedii PWN i tam juz nic nie ma o wiedzy i ja sięz tą definicją zgadzam ;)

Kod: Zaznacz cały

doświadczenie to ogół wiadomości [b]zdobytych na podstawie obserwacji i przeżyć[/b]; [b]znajomość życia[/b], rzeczy i ludzi; zasób umiejętności, [b]praktyka, wprawa[/b]. 
https://encyklopedia.pwn.pl/haslo/doswi ... 57858.html

wiec dowwiedziałeś się dwóch rzeczy - 1. że jednak doświadcznie to nie ejst wiedza 2. że jednak nie do końca twoja racja to świeta racja :)
Odpowiedz na pytanie o ruletke i krupiera to zrozumiesz czym jest AT.

-- Dodano: pt 26-04-2019, 12:24 --
fx-technik pisze:

Czyli, że prawdą jest, że Ziemia jest płaska, bo to wynika z doświadczenia?
Chyba z twojego doświadczenia m....le :)

Zablokowany