DayTrading: Środa 27.02.2019

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 28 lut 2019, 00:00

Wzrost
4
57%
Bez zmian
0
Brak głosów
Spadek
3
43%

Liczba głosów: 7

Frankie Joe
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Środa 27.02.2019

Nieprzeczytany post autor: Frankie Joe »

Panie Krab jak Grall sygnal dal cena byla wczoraj przy 146.70-80.
Teraz jest 147.50. Jeszcze 100 pipsow niema Grall dalej jest w grze.
Pozdrawiam :564:

Awatar użytkownika
FatCows
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FatCows »

FatCows pisze:
szuler pisze:e/u
męska decyzja eSsss
https://invst.ly/a58--
A jak dodamy do tego czas?

-- Dodano: 27 lut 2019, 12:34 --

Codziennie jest tak samo albo bardzo podobnie ... O określonych godzinach dzieją się takie same lub podobne ruchy ... Ktoś napisze, że wariactwo ale nawet da się zaobserwować kiedy Traderzy idą na lunch ...

-- Dodano: 27 lut 2019, 12:37 --

Jeżeli ktoś inwestuje DT, to o godzinie 8:00 badając tylko czas będzie w stanie przytulić około 20 pips. Tylko czas ...
Time ... Męska decyzja z wąskim SL ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

FatCows pisze:
Tomasz196407 pisze: Kazdy chcepisać o sukcesach, o porazkach raczej nie
wynika to z tego co robimy
jestesmy frustratami
bo dazymy do czegoś nieosiągalnego
piszesz Ze Po fakcie wychodzą te struktury
I GJ I EU w trakcie opisywałem dodatkowo spx i dax i jeszcze pare innych instrumentów
Pytanie jak nazwiesz tych co podaja tu w postach że sa zarobieni
albo że jest L bo grall pokazuje??
bez sl i tp wyobrazasz sobie zarobek ?
Sukcesy budują a porażki uczą. Trzeba tylko umieć wyciągać z nich naukę. A może stawiamy sobie za duże cele i te cele stają się nieosiągalne? Może dlatego stajemy się frustratami? Może sami siebie wciągamy w tą pułapkę? Może widzimy oczami wyobraźni jacht, Mustanga, Ferrari, miliony kobiet dookoła, trading roomy z wypasionymi monitorami, kupy dolarów i tapety z dolarów na ścianach? Jeżeli ktoś jest zarobiony, to znaczy, że żyje, że ma co ze sobą zrobić. Takie jest moje zdanie. A może bierze zbyt dużo na siebie? A może wystarczającą ilość a tylko niezbędne jest obejrzenie kilku szkoleń z zarządzania czasem itd? Nie wiem. Znam natomiast wielu zarobionych ludzi bo sam do nich należę :) Co do Graal'i itd ... OK ... Tylko prześledź proszę to forum przez jakiś czas ... Tutaj nie ma żadnego odzwierciedlenia rzeczywistości ... Ktoś pisze, że Graal jakiś tam coś podał itd ale nikt nie podaje ani informacji czy pod ten sygnał zainwestował czy nie? I nie ma znaczenia czy się dopiero uczy na koncie DEMO czy ma konto rzeczywiste. Nie ma jak tego skonfrontować. Forum wygląda jak naparzanka jakiś dziwnych metod ale nie jest tak jak np. na innych forach zagranicznych gdzie ludzie się uczą jeden od drugiego. Ktoś wrzuca wycinek z wykresu z kilkoma świeczkami i pisze, że Graal mówi, że S. OK. Tylko to nic nie daje itd itd ... Ja staram się do tego inaczej podchodzić i to co piszę podpierać rzeczywistością w postaci podjętych decyzji z całą mocą ich konsekwencji ponieważ wrzucenie wykresu z daną inwestycją niesie za sobą być może potrzebę odpowiedzi na pytania i pokazania co dalej? Odpowiadając na Twoje pytanie o SL i TP: nie wyobrażam sobie inwestycji bez ustawionego SL ale nigdy nie stawiam TP - jak wyżej napisane - pozwól zyskom rosnąć - wszystko albo nic. Nie zaklinam rzeczywistości w stylu: przecież kiedyś odbije albo już więcej nie spadnie ... ZAWSZE SPADA i NIGDY NIE ODBIJA! :mrgreen:

Porażki i sukcesy, zysk i strata, wszystko to
wpisuje sie w trejding, analizy, scenariusze-życie tradera :)
jezeli ktos ma odwage pisze tez o stratach-przykłady wiele dzienników tu na forum.
Jeżeli mi nie wyjdzie analiza to i mam sl przyznaje sie
Teraz o strategiach tu opisywanych , pokazanych na wykresach
Jestem tu długo , może i b długo
jeszcze nie widziałem!! tu strategii która była 100 %, 90%, 80%
nie widziałem i nie widze tego ponieważ nikt z tych co o nich piszą nie wprowadzaja innych w swój swiat
czyli czy zarabiają :D
Teraz przejde do tego co napisałeś , choć oglednie bo schematycznie stwierdziłes ze to moje nie działa !!
albo jest po czasie!!
Jak mozesz do takich wniosków dojść??
musisz miec wiedze o tym jak gram i czy zyskuje, masz tą wiedze ??
otóz nie
oglednie ktos napisał że FE to teoria tylko, to tylko na giełdzie, to sie nie sprawdza
Dobrze i niech sie Tobie i paru innym nie sprawdza
mnie to wychodzi
I teraz co to jest forum ??
Iles osób zgromadzonych w jednym czasie i w jednym miejscu i opisujacych temat!!
czy na forum ogrodniczym jak jeden ogrodnik opisze przykładowo podlewanie sikaczką a drugi opisze ze podlewa konewka to jest powód aby siebie wzajemnie dyskredytować?
Ostatnio zmieniony 27 lut 2019, 15:37 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

index dolara h4 - klin jako korekta na retescie wybitego orgra. Spodziewam sie dzis i jutro silnego umocnienia dolara
https://www.tradingview.com/x/5QXrpraE/
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

navik
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: navik »

Tomasz196407 pisze:usa500
2761 jest blisko :!:
pytanie do postforumowiczów grających indeksy
czy widzą zwiazek miedzy tym poziomem jw.
a ewentualnym ruchem w dół
dobry ...

widzimy związek jak najbardziej :564: , ale to też bardzo dobre miejsce do wziecia L dla byków takich jak ja 8) (dla grających DT )- tak myśle
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Awatar użytkownika
FatCows
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FatCows »

Tomasz196407 pisze:
FatCows pisze:
Tomasz196407 pisze: Kazdy chcepisać o sukcesach, o porazkach raczej nie
wynika to z tego co robimy
jestesmy frustratami
bo dazymy do czegoś nieosiągalnego
piszesz Ze Po fakcie wychodzą te struktury
I GJ I EU w trakcie opisywałem dodatkowo spx i dax i jeszcze pare innych instrumentów
Pytanie jak nazwiesz tych co podaja tu w postach że sa zarobieni
albo że jest L bo grall pokazuje??
bez sl i tp wyobrazasz sobie zarobek ?
Sukcesy budują a porażki uczą. Trzeba tylko umieć wyciągać z nich naukę. A może stawiamy sobie za duże cele i te cele stają się nieosiągalne? Może dlatego stajemy się frustratami? Może sami siebie wciągamy w tą pułapkę? Może widzimy oczami wyobraźni jacht, Mustanga, Ferrari, miliony kobiet dookoła, trading roomy z wypasionymi monitorami, kupy dolarów i tapety z dolarów na ścianach? Jeżeli ktoś jest zarobiony, to znaczy, że żyje, że ma co ze sobą zrobić. Takie jest moje zdanie. A może bierze zbyt dużo na siebie? A może wystarczającą ilość a tylko niezbędne jest obejrzenie kilku szkoleń z zarządzania czasem itd? Nie wiem. Znam natomiast wielu zarobionych ludzi bo sam do nich należę :) Co do Graal'i itd ... OK ... Tylko prześledź proszę to forum przez jakiś czas ... Tutaj nie ma żadnego odzwierciedlenia rzeczywistości ... Ktoś pisze, że Graal jakiś tam coś podał itd ale nikt nie podaje ani informacji czy pod ten sygnał zainwestował czy nie? I nie ma znaczenia czy się dopiero uczy na koncie DEMO czy ma konto rzeczywiste. Nie ma jak tego skonfrontować. Forum wygląda jak naparzanka jakiś dziwnych metod ale nie jest tak jak np. na innych forach zagranicznych gdzie ludzie się uczą jeden od drugiego. Ktoś wrzuca wycinek z wykresu z kilkoma świeczkami i pisze, że Graal mówi, że S. OK. Tylko to nic nie daje itd itd ... Ja staram się do tego inaczej podchodzić i to co piszę podpierać rzeczywistością w postaci podjętych decyzji z całą mocą ich konsekwencji ponieważ wrzucenie wykresu z daną inwestycją niesie za sobą być może potrzebę odpowiedzi na pytania i pokazania co dalej? Odpowiadając na Twoje pytanie o SL i TP: nie wyobrażam sobie inwestycji bez ustawionego SL ale nigdy nie stawiam TP - jak wyżej napisane - pozwól zyskom rosnąć - wszystko albo nic. Nie zaklinam rzeczywistości w stylu: przecież kiedyś odbije albo już więcej nie spadnie ... ZAWSZE SPADA i NIGDY NIE ODBIJA! :mrgreen:

Porażki i sukcesy, zysk i strata, wszystko to
wpisuje sie w trejding, analizy, scenariusze-życie tradera :)
jezeli ktos ma odwage pisze tez o stratach-przykłady wiele dzienników tu na forum.
Jeżeli mi nie wyjdzie analiza to i mam sl przyznaje sie
Teraz o strategiach tu opisywanych , pokazanych na wykresach
Jestem tu długo , może i b długo
jeszcze nie widziałem!! tu strategii która była 100 %, 90%, 80%
nie widziałem i nie widze tego ponieważ nikt z tych co o nich piszą nie wprowadzaja innych w swój swiat
czyli czy zarabiają :D
Teraz przejde do tego co napisałeś , choć oglednie bo schematycznie stwierdziłes ze to moje nie działa !!
albo jest po czasie!!
Jak mozesz do takich wniosków dojść??
musisz miec wiedze o tym jak gram i czy zyskuje, masz tą wiedze ??
otóz nie
oglednie ktos napisał że FE to teoria tylko, to tylko na giełdzie, to sie nie sprawdza
Dobrze i niech sie Tobie i paru innym nie sprawdza
mnie to wychodzi
I teraz co to jest forum ??
Iles osób zgromadzonych w jednym czasie i w jednym miejscu i opisujacych temat!!
Ups ... Generalnie nie wiem o co chodzi? ... Absolutnie nie mam wiedzy tak jak napisałeś, jak inwestujesz, co robisz itd ... Daleko mi również do oceny tego czy zarabiasz lub czy nie zarabiasz ... Szczerze powiedziawszy nie interesuje mnie to ... Być może źle odebrałeś moje posty albo ja źle się wyraziłem ... Rób swoje ... Jeżeli Ci wychodzi, to uwierz mi - cieszę się razem z Tobą!

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Pejsy odpuściły złotówce ? Nie sądzę... USD/PLN L
The only way is up

unruhe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: unruhe »

Fatcows, tu wszyscy zarabiają... ( no oprócz Swieżaka :) )
Takie wyjątkowe miejsce w świecie forexu :)
Ostatnio zmieniony 27 lut 2019, 16:02 przez unruhe, łącznie zmieniany 1 raz.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

navik pisze:
Tomasz196407 pisze:usa500
2761 jest blisko :!:
pytanie do postforumowiczów grających indeksy
czy widzą zwiazek miedzy tym poziomem jw.
a ewentualnym ruchem w dół
dobry ...

widzimy związek jak najbardziej :564: , ale to też bardzo dobre miejsce do wziecia L dla byków takich jak ja 8) (dla grających DT )- tak myśle
witam,
patrze z wyzszego interwału np D
wybicie korekt (znaczących) w ruchu wzrostowym
powoduje kolejne negowanie tego ruchu
Koniec korekty takiej jest na poziomie 2761

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

SL wywaliło na rzeźnikiu.. poziom 61,8% fibo.. Być może teraz zaczną spadac..

Wracam do swojej gry.. za mało gram rzeźnika, żeby takie duże trejdy tam robić. Ta startata to prawie 10% konta..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Zablokowany