Teraz jest 147.50. Jeszcze 100 pipsow niema Grall dalej jest w grze.
Pozdrawiam

Time ... Męska decyzja z wąskim SL ...FatCows pisze:A jak dodamy do tego czas?
-- Dodano: 27 lut 2019, 12:34 --
Codziennie jest tak samo albo bardzo podobnie ... O określonych godzinach dzieją się takie same lub podobne ruchy ... Ktoś napisze, że wariactwo ale nawet da się zaobserwować kiedy Traderzy idą na lunch ...
-- Dodano: 27 lut 2019, 12:37 --
Jeżeli ktoś inwestuje DT, to o godzinie 8:00 badając tylko czas będzie w stanie przytulić około 20 pips. Tylko czas ...
Sukcesy budują a porażki uczą. Trzeba tylko umieć wyciągać z nich naukę. A może stawiamy sobie za duże cele i te cele stają się nieosiągalne? Może dlatego stajemy się frustratami? Może sami siebie wciągamy w tą pułapkę? Może widzimy oczami wyobraźni jacht, Mustanga, Ferrari, miliony kobiet dookoła, trading roomy z wypasionymi monitorami, kupy dolarów i tapety z dolarów na ścianach? Jeżeli ktoś jest zarobiony, to znaczy, że żyje, że ma co ze sobą zrobić. Takie jest moje zdanie. A może bierze zbyt dużo na siebie? A może wystarczającą ilość a tylko niezbędne jest obejrzenie kilku szkoleń z zarządzania czasem itd? Nie wiem. Znam natomiast wielu zarobionych ludzi bo sam do nich należęFatCows pisze:Tomasz196407 pisze: Kazdy chcepisać o sukcesach, o porazkach raczej nie
wynika to z tego co robimy
jestesmy frustratami
bo dazymy do czegoś nieosiągalnego
piszesz Ze Po fakcie wychodzą te struktury
I GJ I EU w trakcie opisywałem dodatkowo spx i dax i jeszcze pare innych instrumentów
Pytanie jak nazwiesz tych co podaja tu w postach że sa zarobieni
albo że jest L bo grall pokazuje??
bez sl i tp wyobrazasz sobie zarobek ?
dobry ...Tomasz196407 pisze:usa500
2761 jest blisko![]()
pytanie do postforumowiczów grających indeksy
czy widzą zwiazek miedzy tym poziomem jw.
a ewentualnym ruchem w dół
Ups ... Generalnie nie wiem o co chodzi? ... Absolutnie nie mam wiedzy tak jak napisałeś, jak inwestujesz, co robisz itd ... Daleko mi również do oceny tego czy zarabiasz lub czy nie zarabiasz ... Szczerze powiedziawszy nie interesuje mnie to ... Być może źle odebrałeś moje posty albo ja źle się wyraziłem ... Rób swoje ... Jeżeli Ci wychodzi, to uwierz mi - cieszę się razem z Tobą!Tomasz196407 pisze:Sukcesy budują a porażki uczą. Trzeba tylko umieć wyciągać z nich naukę. A może stawiamy sobie za duże cele i te cele stają się nieosiągalne? Może dlatego stajemy się frustratami? Może sami siebie wciągamy w tą pułapkę? Może widzimy oczami wyobraźni jacht, Mustanga, Ferrari, miliony kobiet dookoła, trading roomy z wypasionymi monitorami, kupy dolarów i tapety z dolarów na ścianach? Jeżeli ktoś jest zarobiony, to znaczy, że żyje, że ma co ze sobą zrobić. Takie jest moje zdanie. A może bierze zbyt dużo na siebie? A może wystarczającą ilość a tylko niezbędne jest obejrzenie kilku szkoleń z zarządzania czasem itd? Nie wiem. Znam natomiast wielu zarobionych ludzi bo sam do nich należęFatCows pisze:Tomasz196407 pisze: Kazdy chcepisać o sukcesach, o porazkach raczej nie
wynika to z tego co robimy
jestesmy frustratami
bo dazymy do czegoś nieosiągalnego
piszesz Ze Po fakcie wychodzą te struktury
I GJ I EU w trakcie opisywałem dodatkowo spx i dax i jeszcze pare innych instrumentów
Pytanie jak nazwiesz tych co podaja tu w postach że sa zarobieni
albo że jest L bo grall pokazuje??
bez sl i tp wyobrazasz sobie zarobek ?Co do Graal'i itd ... OK ... Tylko prześledź proszę to forum przez jakiś czas ... Tutaj nie ma żadnego odzwierciedlenia rzeczywistości ... Ktoś pisze, że Graal jakiś tam coś podał itd ale nikt nie podaje ani informacji czy pod ten sygnał zainwestował czy nie? I nie ma znaczenia czy się dopiero uczy na koncie DEMO czy ma konto rzeczywiste. Nie ma jak tego skonfrontować. Forum wygląda jak naparzanka jakiś dziwnych metod ale nie jest tak jak np. na innych forach zagranicznych gdzie ludzie się uczą jeden od drugiego. Ktoś wrzuca wycinek z wykresu z kilkoma świeczkami i pisze, że Graal mówi, że S. OK. Tylko to nic nie daje itd itd ... Ja staram się do tego inaczej podchodzić i to co piszę podpierać rzeczywistością w postaci podjętych decyzji z całą mocą ich konsekwencji ponieważ wrzucenie wykresu z daną inwestycją niesie za sobą być może potrzebę odpowiedzi na pytania i pokazania co dalej? Odpowiadając na Twoje pytanie o SL i TP: nie wyobrażam sobie inwestycji bez ustawionego SL ale nigdy nie stawiam TP - jak wyżej napisane - pozwól zyskom rosnąć - wszystko albo nic. Nie zaklinam rzeczywistości w stylu: przecież kiedyś odbije albo już więcej nie spadnie ... ZAWSZE SPADA i NIGDY NIE ODBIJA!
Porażki i sukcesy, zysk i strata, wszystko to
wpisuje sie w trejding, analizy, scenariusze-życie tradera![]()
jezeli ktos ma odwage pisze tez o stratach-przykłady wiele dzienników tu na forum.
Jeżeli mi nie wyjdzie analiza to i mam sl przyznaje sie
Teraz o strategiach tu opisywanych , pokazanych na wykresach
Jestem tu długo , może i b długo
jeszcze nie widziałem!! tu strategii która była 100 %, 90%, 80%
nie widziałem i nie widze tego ponieważ nikt z tych co o nich piszą nie wprowadzaja innych w swój swiat
czyli czy zarabiają![]()
Teraz przejde do tego co napisałeś , choć oglednie bo schematycznie stwierdziłes ze to moje nie działa !!
albo jest po czasie!!
Jak mozesz do takich wniosków dojść??
musisz miec wiedze o tym jak gram i czy zyskuje, masz tą wiedze ??
otóz nie
oglednie ktos napisał że FE to teoria tylko, to tylko na giełdzie, to sie nie sprawdza
Dobrze i niech sie Tobie i paru innym nie sprawdza
mnie to wychodzi
I teraz co to jest forum ??
Iles osób zgromadzonych w jednym czasie i w jednym miejscu i opisujacych temat!!
witam,navik pisze:dobry ...Tomasz196407 pisze:usa500
2761 jest blisko![]()
pytanie do postforumowiczów grających indeksy
czy widzą zwiazek miedzy tym poziomem jw.
a ewentualnym ruchem w dół
widzimy związek jak najbardziej, ale to też bardzo dobre miejsce do wziecia L dla byków takich jak ja
(dla grających DT )- tak myśle