Praca licencjacka o giełdzie Forex

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Gent
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gent »

Agarwaen pisze:
Offek pisze: błagam.... jak ma wyglądać? tak jak każda inna praca naukowa. zastanów się o czym chcesz pisać. jakiś aspekt związany z forexem i tyle...
Tak się składa, że nie miałem jeszcze okazji pisać żadnej pracy naukowej, gdybym wiedział jak to ma wyglądać, nie prosiłbym o pomoc. Temat podałem.
Idź do promotora i poproś o prace które pisali jego poprzedni seminarzyści.

Awatar użytkownika
radoslawz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: radoslawz »

co to za studia i co to za Óczelnia skoro Ty nic nie wiesz :shock: :shock: :shock:
:).........:);)

Agarwaen
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Agarwaen »

radoslawz pisze:co to za studia i co to za Óczelnia skoro Ty nic nie wiesz :shock: :shock: :shock:
Skoroś ty taki wykształcony to dlaczego jeszcze nic mądrego w tym wątku nie napisałeś?

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

Jeśli to ma być praca licencjacka może zacznij od przeczytania kilku pozycji książkowych o foreksie, pograj 2 lub 3 systemy na demo, zrób porównanie jednego i drugiego, opisz 2, 3 pary walutowe.

Ta popularna pozycja może być przykładem jak "łatwo i przyjemnie" napisać coś o foreksie. Możesz swój plan pracy oprzeć na tym : http://www.zlotemysli.pl/publication/sh ... towej.html

Chcesz pisać to kombinuj.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Agarwaen pisze: Mam problem, muszę napisać wstępny plan pracy mgr a nie mam pojęcia jak to zrobić, moją przygodę z Forexem dopiero co zaczynam, mam już podstawową wiedzę, ale chciałbym ją uzupełnić właśnie pisząc pracę mgr na jego temat. Jednak sam nie potrafię nic wymyślić. Wybrałem sobie wstępny temat "Forex - analiza techniczna".
Wydaje mi sie ze praca mgr to troszke zbyt powazna sprawa zeby ja traktowac jako motywator do poglebiania wiedzy. Fx to nie jest latwa sprawa, a propozycja tematu ktora podales swiadczy, ze nie bardzo wiesz jak sie do tego zabrac.

Dlatego sugerowalbym zmiane tematu.

Chociaz z 2. strony pewnie jestes teraz na 4, roku wiec powinienes miec jeszcze sporo czasu na zaznajomienie sie z tematem, zanim bedziesz musial zaczac pisac na powaznie.

No bo chyba nie piszesz wstepnego planu pracy mgr na semestr przed zakonczeniem studiow?

Agarwaen
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Agarwaen »

Tak, 4 rok.

Awatar użytkownika
Gonzoooo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gonzoooo »

niedawno broniłem licencjat "Ocena efektywności metod predykcji kursu EUR/USD" jakby ktoś chciał zobaczyć o chętnie się podzielę. To licencjat więc cudów nie oczekujcie :)

Gent
Stały bywalec
Stały bywalec

Chętnie, chętnie :-)

Awatar użytkownika
Gonzoooo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gonzoooo »

wszyscy co zgłosili się dostali na priv link z pracą

Gent
Stały bywalec
Stały bywalec

"W okresie między 12. maja, a 13. czerwca 2008 osiągnęły zysk w wielkości 7,38%, co rocznie daje 233%." Za takie wnioskowanie promotor odgryzł by mi łeb :-))) No i to liczenie prawdopodobieństwa ;-) Co dostałeś?

ODPOWIEDZ