Jacas, nieprawda. wskaźniki są za darmo, ale jeśli się spodobają można przesłać doatcję (nie musisz), dotacją może być też jakaś rzecz, np. paczka czekoladek lub butelka wódki

. zaznaczam, że osobiście nie wysłałem mu żadnych pieniędzy (nie mam konta na paypal

)
Poza tym proszę dokładnie czytać opisy, w paczkach motherlode znajdują się wskaźniki: napisane przez TRO, zmodyfikowane przez TRO (wtedy jest wyraźna informacja kto jest oryginalnym autorem) oraz te które uznał za wartościowe bez potrzeby modyfikacji. patrząc po nazwach są podzielone:
TRO_cośtam (jego wskaźniki)
cośtam_tro_modified (cudze ale zmodyfikowane przez niego, zwykle dołączony jest też oryginalny wskaźnik)
cośtam (cudze, niemodyfikowane)
wszelkie jego spory z adminami innych forów są także opublikowane na kreslik.com razem z kopiami maili do i od adminów (taki donkiszot, uwielbia publikować za co i z jakich forów go usuneli).
aha, jak napisze jakieś nowe wskaźniki, to faktycznie jest wtedy informacja że zostaną przesłane tylko do tych którzy zasilili jego konto paypal, ale jak pisałem wczesniej, po kilku mcach zwykle publikuje je za free w którymś motherlode.
jak ktoś nie posługuje się MT4 niech też zajrzy, publikuje wskaźniki dla kilku platform (głównie MT4 ale nie tylko)
edit:
http://kreslik.com/forums/viewforum.php?f=4
tutaj jest dział poświecony tylko jemu, w poprzednim linku od Pablo brakuje paczki motherlode december, tutaj jest.