Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
fxBobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxBobi »

Poszukuje wskaźnika który by alarmem sygnalizował załamanie tzn . jeżeli wykres się łamie to aby dał alert np

Wykres idzie sobie w dół i się zalamuje w góre to żeby pojawił się alert

Awatar użytkownika
luktom
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luktom »

Może: http://luktom.biz/blog/entry/54/luktom-trendline-alert ?

Ew. zdefiniuj matematycznie "łamanie" to może podeślę coś innego.
algotronic- zaawansowane rozwiązania dla traderów
Odwiedź naszą stronę WWW, aby poznać pełną ofertę

sir_skiner
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sir_skiner »

a ja szukam takiego zwyklego stochastica, tylko podwojnego... wykasowalem i mam pomrocznosc co do nazwy. pomoz ktos, pliz 8)

sam sobie pomoglem: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... stochastic
:D
Ostatnio zmieniony 06 sty 2009, 14:49 przez sir_skiner, łącznie zmieniany 1 raz.

virge911
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: virge911 »

Witam,

poszukuję wskaźnika określającego ile pipsów zostało do Margin Level. Platforma pokazuje taką wielkość jedynie w procentach. Jeśli ktoś widział to chętnie skorzystam.

Jeszcze jedna prośba - czy ktoś z was dysponuje może wskaźnikiem informującym o mozliwym zarobku lub stracie w walucie depozytowej na poziomach TP i SL (np. w którymś rogu ekranu taka informacja TP - +30 zł / SL - - 15 zł). Zawsze i tak obliczam po wartości pipsa jaka to może być kwota zanim ustawie TP i SP ale takie cacko by się przydało.

Dzięki
Dla zdrowia: ryzykuj tyle by strata cię nie poruszyła.

Awatar użytkownika
fxBobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxBobi »

szukam wskaźnika ktory kreśli pozioma linie na ostatniej wartości z dnia poprzedniego

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tantric »

Witam.
Sciągnąłem wskaźnika ale z hasłem.Może ktoś mi pomoże i poinstruuje gdzie wpisać to hasło.Załączam link do tegp wskaźnika:
http://www.forex-tsd.com/tools-utilitie ... rs_v7.html

Pozdrawiam
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

w parametrach wskaznika

PassWord =

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

kriss007 dziękizaraz to sprawdzę .Mam jeszce jedno pytanie,czy ktoś moze mi wytłumaczyc jak się ustawia parametry w tym wskaźniku ( EA ) i co one oznaczają?Pozdrawiam

Dodano po 8 minutach:

kriss007 . Mam problem z tym wskaźnikiem z hasłem,bo nie wiem jak się otwiera parametry wskaźnika.Jka wchodzę w open ,to przekierowuje mnie na jakąś stronę.
Moze ktoś ma taki wskaźnik z już wpisanym hasłem... :?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

tantric pisze:kriss007 . Mam problem z tym wskaźnikiem z hasłem

wpisz jak na image
Dodano po 2 minutach:
tantric pisze:czy ktoś moze mi wytłumaczyc jak się ustawia parametry w tym wskaźniku ( EA )

Kod: Zaznacz cały

extern bool   AllPositions = false;  // Kiedy ustawimy na true, modyfikuje wszystkie otwarte i oczekujace zlecenia. Kiedy ustawimy na false, modyfikuje aktywne otwarte zlecenia. 
extern bool   ProfitTrailing = True; // Kiedy ustawimy na true, modyfikuje zlecenia które są w zysku. Kiedy ustawimy na false, modyfikuje wszystkie otwarte i oczekujace zlecenia zyskowne i stratne.
extern int TrailingStop=5;           // Liczba stratnych punktow kiedy zatrzyma, minimum 5. Trail aktywuje sie dopiero po osiagnieciu wpisanej wartosci.
extern int ProfitTarget=0;           // Jesli ostawiony na 0 pracuje jako expert zatrzymujacy straty, jezeli wartosc wyzsza niz 0 zamyka wszystkie zlecenia i realizuje pozadany ustawiony zysk na koncie.
extern int    TrailingStep   = 1;    // Krok TrailingStop
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

kriss007 . Wielkie dzięki,wyczerpujące informacja.Zyczę ci wysokich profitów.

Zablokowany