DayTrading: Czwartek 20.12.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 21 gru 2018, 00:00

Wzrost
2
22%
Bez zmian
1
11%
Spadek
6
67%

Liczba głosów: 9

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 20.12.2018

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

MERLIN pisze:Czego się czepiacie formacji ,co wam dzisiaj jakaś flustracja się udzieliła .Pisałem wczoraj wyrażnie by zebrać kasę z rynku wystarczy że gruby pojedzie pod prąd na EU .Rzucili przynętę chwycili stado leszczy (przepraszam za określenie)teraz pakują do siatki .Leszcz ma robaka ,zato gruby ma leszcza z robakiem :wink:
Dowiedziałem się, że niektóre zwierzaczki to formacje dopiero w budowie. Stąd moje pytanie było. Ten zwierzak co pokazałeś to formacja dokończona i do grania czy trzeba czekać aż się utworzy?
Co do RGRa to sprawa oczywista i jasna.
resources/image/158895
Ostatnio zmieniony 20 gru 2018, 14:53 przez Cblondyn, łącznie zmieniany 1 raz.

EFIX DM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: EFIX DM »

USD/JPY - pokonanie wsparcia
Pokonanie wewnętrznej linii kanału otwiera drogę do dalszych spadków w kierunku ważnej strefy wsparć rozpoczynającej się na 111,35
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

pr7emo pisze:..............
Grasz zawsze hedga? Tak z ciekawości pytam?

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Cblondyn pisze:
MERLIN pisze:Czego się czepiacie formacji ,co wam dzisiaj jakaś flustracja się udzieliła .Pisałem wczoraj wyrażnie by zebrać kasę z rynku wystarczy że gruby pojedzie pod prąd na EU .Rzucili przynętę chwycili stado leszczy (przepraszam za określenie)teraz pakują do siatki .Leszcz ma robaka ,zato gruby ma leszcza z robakiem :wink:
Dowiedziałem się, że niektóre zwierzaczki to formacje dopiero w budowie. Stąd moje pytanie było. Ten zwierzak co pokazałeś to formacja dokończona i do grania czy trzeba czekać aż się utworzy?
Powtarzam to każdemu nie polecam grania na coś czego niema ,prawidłowa metoda to gra na zwierzaka który został zidentyfikowany i określony SL i TP ,to że ja klikam inaczej nie oznacza że każdy musi tak robić

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

edek
a on sobie powoli spada i ma gdzies wasze kreski wzrostowe
https://iv.pl/images/00033890792891084054.png
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

belon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: belon »

UsdCad:

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

MERLIN pisze:
Cblondyn pisze:
Powtarzam to każdemu nie polecam grania na coś czego niema ,prawidłowa metoda to gra na zwierzaka który został zidentyfikowany i określony SL i TP ,to że ja klikam inaczej nie oznacza że każdy musi tak robić
A będzie zbyt niedyskretne pytanie jak się spytam jak Ty to rozgrywasz? Bo widze, że prawie na kazdym wątku te zwierzaczki. Tylko nikt nie pisze jak je rozgrywać :?

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Cblondyn :arrow:http://tradersarea.pl/harmonic-trading- ... a-carneya/ To długa i wyboista droga,osobiście nie polecam

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

To jeśli ja pokaże wykres i napisze: "w strefie wsparcia będzie okazja do L, SL nie wiekszy niż szerokość wsparcia a TP do szczytu" to chyba wychodze na zbyt ambitnego :)
Bo pewnie tak będę zagrywał
I cóz to będzie jak cena zaliczy SL. Ale będą mieli "używanie" :d
https://charts.mql5.com/19/952/eurgbp-h ... ki-tms.png

EFIX DM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: EFIX DM »

Indeks dolara w kluczowym momencie
Po ostatnich zawirowaniach na rynku dolara wiele par znalazło się w kluczowych miejscach i walczy dziś o sygnały sprzedaży (dolara).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany