DayTrading: Wtorek 11.12.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 12 gru 2018, 00:00

Wzrost
2
33%
Bez zmian
2
33%
Spadek
2
33%

Liczba głosów: 6

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 11.12.2018

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

EU czasami wszystkiego nie da się pokazać na telefonie :wink: Scenariusz na ''Misia'' może doprowadzić do Motyla ,EU nad przepaścią :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 11 gru 2018, 17:20 przez MERLIN, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

OJsimson pisze:
cajto pisze:@xhDog - widać, że rozumiesz tą zależność: rozbicie na kilka pozycji to mniejsza strata, ale i mniejszy zysk.
Niekoniecznie :lol:

Mniejsza strata gdy wszystkie pozycje - SL.
Wiekszy zysk z usr pozycjiw przypadku -TP.
Tylko w jednym wypadku bedzie tak jak piszesz.
:D
Teoretycznie:
wchodze w pozycję 1lot i ustawiam SL na 10pips.
rynek idzie przeciwko i wybija mi SL = strata 10pips z 1 lota.
ty masz stratę 10pips z 0,33lota, uśredniasz i dokładasz kolejne 0,33lota.
rynek nadal idzie przeciwko o kolejne 10 pips
masz już stratę 20pips z pierwszej pozycji 0,33lota i kolejne 10pips straty z drugiej pozycji 0,33lota.
dokładasz kolejne 0,33lota
rynek idzie nadal przeciwko o kolejne 10 pips i masz 30pips straty z pierwszej pozycji 0,33lota, 20pips straty z drugiej pozycji 0,33lota i 10pips straty z trzeciej pozycji 0,33lota.
Moja strata będzie wynosić na koniec -10pips z lota, a jeżeli po wybicu mojego Sl, obrócę pozycję, to możliwe, że odrobię te stracone 10pips i jeszcze zarobie. A twoja ile? Za trudne do obliczenia?
A jak rynek w końcu zacznie zawracać i będziesz czekać aż straty zaczną zamieniać się w zyski, ja zamknę zyskowną pozycję i otworzę kolejną w przeciwnym kierunku.

Oczywiście to sytuacja czysto hipotetyczna, bo mogłoby być i tak, że mi wybiłoby SL, a ty byś uśrednił, rynek by zawrócił i miałbyś zysk na końcu a ja stratę -10pips z 1 lota. A mogłoby byc i tak, że ty miałbyś 3x0,33lota i rynek zacząłby się odwracać w twoją stronę, a ja z samej góry wszedłbym zgodnie z kierunkiem 1 lotem i i też bym zarobił.
A mozliwa jest też taka sytuacja, że po otwarciu rynek idzie w dobrym kierunku, tylko, że ja mam otwarty 1 lot, a ty 0,33.
Sytuacji jest dużo, możemy sobie tak wrzucać przykłady, a to już jest czyste spekulowanie co by było gdyby, więc to koniec tematu z mojej strony.
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

PipsKong pisze:XAB czyżby SL na edku ?:>
czujesz juz rynek :(
tlumaczylem ci wczoraj ze jak pojda na 1,13 zobaczysz jak wsiekle bedzie rynek sie bronil :568:
jakby grubas te wsparciowke rozwalil to tylko wtedy mogla by byc masakra na edku
ale grubas pewnie na lce to co by z tego mial
Ostatnio zmieniony 11 gru 2018, 17:24 przez XAB, łącznie zmieniany 2 razy.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Dałem L na Edku..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Świeżak44 pisze:Dałem L na Edku..
Głupota bo w trójkącie jest jeszcze potencjalna flaga z której wyszli dołem :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

OJsimson
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: OJsimson »

xhDog pisze:
OJsimson pisze:
cajto pisze:@xhDog - widać, że rozumiesz tą zależność: rozbicie na kilka pozycji to mniejsza strata, ale i mniejszy zysk.
Niekoniecznie :lol:

Mniejsza strata gdy wszystkie pozycje - SL.
Wiekszy zysk z usr pozycjiw przypadku -TP.
Tylko w jednym wypadku bedzie tak jak piszesz.
:D
Teoretycznie:
wchodze w pozycję 1lot i ustawiam SL na 10pips.
rynek idzie przeciwko i wybija mi SL = strata 10pips z 1 lota.
ty masz stratę 10pips z 0,33lota, uśredniasz i dokładasz kolejne 0,33lota.
rynek nadal idzie przeciwko o kolejne 10 pips
masz już stratę 20pips z pierwszej pozycji 0,33lota i kolejne 10pips straty z drugiej pozycji 0,33lota.
dokładasz kolejne 0,33lota
rynek idzie nadal przeciwko o kolejne 10 pips i masz 30pips straty z pierwszej pozycji 0,33lota, 20pips straty z drugiej pozycji 0,33lota i 10pips straty z trzeciej pozycji 0,33lota.
Moja strata będzie wynosić na koniec -10pips z lota, a jeżeli po wybicu mojego Sl, obrócę pozycję, to możliwe, że odrobię te stracone 10pips i jeszcze zarobie. A twoja ile? Za trudne do obliczenia?
A jak rynek w końcu zacznie zawracać i będziesz czekać aż straty zaczną zamieniać się w zyski, ja zamknę zyskowną pozycję i otworzę kolejną w przeciwnym kierunku.

Oczywiście to sytuacja czysto hipotetyczna, bo mogłoby być i tak, że mi wybiłoby SL, a ty byś uśrednił, rynek by zawrócił i miałbyś zysk na końcu a ja stratę -10pips z 1 lota. A mogłoby byc i tak, że ty miałbyś 3x0,33lota i rynek zacząłby się odwracać w twoją stronę, a ja z samej góry wszedłbym zgodnie z kierunkiem 1 lotem i i też bym zarobił.
A mozliwa jest też taka sytuacja, że po otwarciu rynek idzie w dobrym kierunku, tylko, że ja mam otwarty 1 lot, a ty 0,33.
Sytuacji jest dużo, możemy sobie tak wrzucać przykłady, a to już jest czyste spekulowanie co by było gdyby, więc to koniec tematu z mojej strony.
Jeżu, to naprawde nie jest takie trudne. Jak ty to wyliczyles? Jesli usredniales tak jak to opisujesz to nie dziwie sie, ze poplynales.
Jest strefa oporu/wsparcia np 70 pipsow, po reakcji pozycje otwieram zeby pomacac rynek. Komfortowa sytyacja dla mnie jest jak cena glebiej penetruje strefe oporu/wsparcia. Wtedy mam idealne miejsce na zawieszenie kolejnej pozycji i ciasnego stopa. Wielkosc pozycji dobieram by w sumie ryzyko = 2%, na pewno nie jak ty to opisales. Natychmiastowe reakcje to rzadkosc. Czesciej tworzy sie formacja dystrybucji lub akumulacji. Rozumiem, ze tylko zagrania w punkt cie interesuja i zawrotki. Uwazam to za leniwe rozwiazanie.
Ostatnio zmieniony 11 gru 2018, 17:44 przez OJsimson, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

ok to i ja L na edku … pod swoją wizję

-- Dodano: wt 11-12-2018, 17:42 --
XAB pisze:
PipsKong pisze:XAB czyżby SL na edku ?:>
czujesz juz rynek :(
tlumaczylem ci wczoraj ze jak pojda na 1,13 zobaczysz jak wsiekle bedzie rynek sie bronil :568:
jakby grubas te wsparciowke rozwalil to tylko wtedy mogla by byc masakra na edku
ale grubas pewnie na lce to co by z tego mial
XAB uwierz mi że wiem jak wygląda obrona poziomu … tutaj nie ma żadnej obrony , nawet szczątkowej
po prostu nie ma siły już ta dzisiejsza Ska do polecenia dalej
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

rozmawiamy o zejsciu nizej 1,127 przede wszystkim
pisalem ci wyraznie raczej w grudniu to malo realne
ska tez musi miec sile i powod
to akurat jest moje zdanie i wcale nie zamierzam nikomu doradzac ja pisalem buduje lki na edku i ski na dolcu
Ostatnio zmieniony 11 gru 2018, 17:59 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

XAB pisze:rozmawiamy o zejsciu nizej 1,127 przede wszystkim
pisalem ci wyraznie raczej w grudniu to malo realne
ska tez musi miec sile i powod
jesteśmy 40 pipsów od celu i nagle zawrócą ??? :lol: :lol: ... chociaż ja już jestem poza tym celem - temat nieaktualny
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

unruhe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: unruhe »

MERLIN pisze:
Świeżak44 pisze:Dałem L na Edku..
Głupota bo w trójkącie jest jeszcze potencjalna flaga z której wyszli dołem :wink:
Merlin, ale dlaczego głupota ?
Może świżak liczy właśnie,że odbiją od dolnej bandy trójkąta i dojdą do linii wybitej flagi ?
Dokładnie tak jak masz na rysunku.

-- Dodano: 11 gru 2018, 19:04 --
PipsKong pisze:
Cblondyn pisze: mam nadzieje, że te eski na edku jeszcze trzymasz :)
nie mam bo się nasłuchałem kreskujących ....
Wniosek ?
Nie czytać forum... albo czytać ale i tak robić swoje :)

Zablokowany