DayTrading: Wtorek 11.12.2018
Re: DayTrading: Wtorek 11.12.2018
EU czasami wszystkiego nie da się pokazać na telefonie
Scenariusz na ''Misia'' może doprowadzić do Motyla ,EU nad przepaścią 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 11 gru 2018, 17:20 przez MERLIN, łącznie zmieniany 1 raz.
Teoretycznie:OJsimson pisze:Niekonieczniecajto pisze:@xhDog - widać, że rozumiesz tą zależność: rozbicie na kilka pozycji to mniejsza strata, ale i mniejszy zysk.![]()
Mniejsza strata gdy wszystkie pozycje - SL.
Wiekszy zysk z usr pozycjiw przypadku -TP.
Tylko w jednym wypadku bedzie tak jak piszesz.
wchodze w pozycję 1lot i ustawiam SL na 10pips.
rynek idzie przeciwko i wybija mi SL = strata 10pips z 1 lota.
ty masz stratę 10pips z 0,33lota, uśredniasz i dokładasz kolejne 0,33lota.
rynek nadal idzie przeciwko o kolejne 10 pips
masz już stratę 20pips z pierwszej pozycji 0,33lota i kolejne 10pips straty z drugiej pozycji 0,33lota.
dokładasz kolejne 0,33lota
rynek idzie nadal przeciwko o kolejne 10 pips i masz 30pips straty z pierwszej pozycji 0,33lota, 20pips straty z drugiej pozycji 0,33lota i 10pips straty z trzeciej pozycji 0,33lota.
Moja strata będzie wynosić na koniec -10pips z lota, a jeżeli po wybicu mojego Sl, obrócę pozycję, to możliwe, że odrobię te stracone 10pips i jeszcze zarobie. A twoja ile? Za trudne do obliczenia?
A jak rynek w końcu zacznie zawracać i będziesz czekać aż straty zaczną zamieniać się w zyski, ja zamknę zyskowną pozycję i otworzę kolejną w przeciwnym kierunku.
Oczywiście to sytuacja czysto hipotetyczna, bo mogłoby być i tak, że mi wybiłoby SL, a ty byś uśrednił, rynek by zawrócił i miałbyś zysk na końcu a ja stratę -10pips z 1 lota. A mogłoby byc i tak, że ty miałbyś 3x0,33lota i rynek zacząłby się odwracać w twoją stronę, a ja z samej góry wszedłbym zgodnie z kierunkiem 1 lotem i i też bym zarobił.
A mozliwa jest też taka sytuacja, że po otwarciu rynek idzie w dobrym kierunku, tylko, że ja mam otwarty 1 lot, a ty 0,33.
Sytuacji jest dużo, możemy sobie tak wrzucać przykłady, a to już jest czyste spekulowanie co by było gdyby, więc to koniec tematu z mojej strony.
trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
czujesz juz rynekPipsKong pisze:XAB czyżby SL na edku ?:>
tlumaczylem ci wczoraj ze jak pojda na 1,13 zobaczysz jak wsiekle bedzie rynek sie bronil
jakby grubas te wsparciowke rozwalil to tylko wtedy mogla by byc masakra na edku
ale grubas pewnie na lce to co by z tego mial
Ostatnio zmieniony 11 gru 2018, 17:24 przez XAB, łącznie zmieniany 2 razy.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Dałem L na Edku..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Głupota bo w trójkącie jest jeszcze potencjalna flaga z której wyszli dołemŚwieżak44 pisze:Dałem L na Edku..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeżu, to naprawde nie jest takie trudne. Jak ty to wyliczyles? Jesli usredniales tak jak to opisujesz to nie dziwie sie, ze poplynales.xhDog pisze:Teoretycznie:OJsimson pisze:Niekonieczniecajto pisze:@xhDog - widać, że rozumiesz tą zależność: rozbicie na kilka pozycji to mniejsza strata, ale i mniejszy zysk.![]()
Mniejsza strata gdy wszystkie pozycje - SL.
Wiekszy zysk z usr pozycjiw przypadku -TP.
Tylko w jednym wypadku bedzie tak jak piszesz.
wchodze w pozycję 1lot i ustawiam SL na 10pips.
rynek idzie przeciwko i wybija mi SL = strata 10pips z 1 lota.
ty masz stratę 10pips z 0,33lota, uśredniasz i dokładasz kolejne 0,33lota.
rynek nadal idzie przeciwko o kolejne 10 pips
masz już stratę 20pips z pierwszej pozycji 0,33lota i kolejne 10pips straty z drugiej pozycji 0,33lota.
dokładasz kolejne 0,33lota
rynek idzie nadal przeciwko o kolejne 10 pips i masz 30pips straty z pierwszej pozycji 0,33lota, 20pips straty z drugiej pozycji 0,33lota i 10pips straty z trzeciej pozycji 0,33lota.
Moja strata będzie wynosić na koniec -10pips z lota, a jeżeli po wybicu mojego Sl, obrócę pozycję, to możliwe, że odrobię te stracone 10pips i jeszcze zarobie. A twoja ile? Za trudne do obliczenia?
A jak rynek w końcu zacznie zawracać i będziesz czekać aż straty zaczną zamieniać się w zyski, ja zamknę zyskowną pozycję i otworzę kolejną w przeciwnym kierunku.
Oczywiście to sytuacja czysto hipotetyczna, bo mogłoby być i tak, że mi wybiłoby SL, a ty byś uśrednił, rynek by zawrócił i miałbyś zysk na końcu a ja stratę -10pips z 1 lota. A mogłoby byc i tak, że ty miałbyś 3x0,33lota i rynek zacząłby się odwracać w twoją stronę, a ja z samej góry wszedłbym zgodnie z kierunkiem 1 lotem i i też bym zarobił.
A mozliwa jest też taka sytuacja, że po otwarciu rynek idzie w dobrym kierunku, tylko, że ja mam otwarty 1 lot, a ty 0,33.
Sytuacji jest dużo, możemy sobie tak wrzucać przykłady, a to już jest czyste spekulowanie co by było gdyby, więc to koniec tematu z mojej strony.
Jest strefa oporu/wsparcia np 70 pipsow, po reakcji pozycje otwieram zeby pomacac rynek. Komfortowa sytyacja dla mnie jest jak cena glebiej penetruje strefe oporu/wsparcia. Wtedy mam idealne miejsce na zawieszenie kolejnej pozycji i ciasnego stopa. Wielkosc pozycji dobieram by w sumie ryzyko = 2%, na pewno nie jak ty to opisales. Natychmiastowe reakcje to rzadkosc. Czesciej tworzy sie formacja dystrybucji lub akumulacji. Rozumiem, ze tylko zagrania w punkt cie interesuja i zawrotki. Uwazam to za leniwe rozwiazanie.
Ostatnio zmieniony 11 gru 2018, 17:44 przez OJsimson, łącznie zmieniany 2 razy.
ok to i ja L na edku … pod swoją wizję
-- Dodano: wt 11-12-2018, 17:42 --
po prostu nie ma siły już ta dzisiejsza Ska do polecenia dalej
-- Dodano: wt 11-12-2018, 17:42 --
XAB uwierz mi że wiem jak wygląda obrona poziomu … tutaj nie ma żadnej obrony , nawet szczątkowejXAB pisze:czujesz juz rynekPipsKong pisze:XAB czyżby SL na edku ?:>
tlumaczylem ci wczoraj ze jak pojda na 1,13 zobaczysz jak wsiekle bedzie rynek sie bronil
jakby grubas te wsparciowke rozwalil to tylko wtedy mogla by byc masakra na edku
ale grubas pewnie na lce to co by z tego mial
po prostu nie ma siły już ta dzisiejsza Ska do polecenia dalej
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
rozmawiamy o zejsciu nizej 1,127 przede wszystkim
pisalem ci wyraznie raczej w grudniu to malo realne
ska tez musi miec sile i powod
to akurat jest moje zdanie i wcale nie zamierzam nikomu doradzac ja pisalem buduje lki na edku i ski na dolcu
to akurat jest moje zdanie i wcale nie zamierzam nikomu doradzac ja pisalem buduje lki na edku i ski na dolcu
Ostatnio zmieniony 11 gru 2018, 17:59 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
jesteśmy 40 pipsów od celu i nagle zawrócą ???XAB pisze:rozmawiamy o zejsciu nizej 1,127 przede wszystkim
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
Merlin, ale dlaczego głupota ?MERLIN pisze:Głupota bo w trójkącie jest jeszcze potencjalna flaga z której wyszli dołemŚwieżak44 pisze:Dałem L na Edku..
Może świżak liczy właśnie,że odbiją od dolnej bandy trójkąta i dojdą do linii wybitej flagi ?
Dokładnie tak jak masz na rysunku.
-- Dodano: 11 gru 2018, 19:04 --
Wniosek ?PipsKong pisze:nie mam bo się nasłuchałem kreskujących ....Cblondyn pisze: mam nadzieje, że te eski na edku jeszcze trzymasz
Nie czytać forum... albo czytać ale i tak robić swoje