powiedzmy że do wielkości całego majątkuXAB pisze:to zalezy do czego przy,mierzasz te 10-30 procent czy do wielkosci depa i masz stale depo ?
bo np u mnie z tym roznie bo rozna mam wielkosc jego jak z brokerami tez ich zmianiam
DayTrading: Wtorek 11.12.2018
Re: DayTrading: Wtorek 11.12.2018
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
Niestety każdy broker po przekroczeniu pewnej kwoty, robi problemy przy wypłatach
nieprawdaeasy0000 pisze:Niestety każdy broker po przekroczeniu pewnej kwoty, robi problemy przy wypłatach

Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
Ten na Cyprze albo Hawajach czy wysp Hula Gula to na pewnoeasy0000 pisze:Niestety każdy broker po przekroczeniu pewnej kwoty, robi problemy przy wypłatach

to moze usd/pl to jakas odwrotnosc do edka
https://iv.pl/images/17583661087438042972.png
o brokerni nie gadam bo to za duzo by tu pisac ale u naszych tez sa cuda
a ujek wywalilo mi slki niestety
https://iv.pl/images/17583661087438042972.png
o brokerni nie gadam bo to za duzo by tu pisac ale u naszych tez sa cuda
a ujek wywalilo mi slki niestety

Ostatnio zmieniony 11 gru 2018, 15:01 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
mnie tylko Exness przeorał na 20.000 ale to była próba id dorze że nie wpłaciłem więcej
Mam na myśli opóźnienia, które różnie są przez nich tłumaczone.
Piszesz nieco o czym innym. Tzn. ty mówisz o strategii, podzielenia pierwotnego wejścia na 3 mniejsze. Czyli dla przykładu zamiast 1lot zgodnie z założeniami, otwieramy 0,33lota i potem ewentualnie uśredniamy o kolejne 0,33 i kolejne 0,33. Ja pisałem o tym co robią nowicjusze, czyli otwierają pierwotnie 1lot zgodnie z założeniami i jak idzie przeciwko to dokładają kolejny 1lot, potem kolejny itp.Cblondyn pisze:(...)
To pare słów sprostowania. Jeśli pozycje z ryzykiem np 1% na trejd podziele na 3 mniejsze po 0,33% to uśredniając ZAWSZE strate będę miał mniejszą. Bo średnia z tych trzech będzie dla mnie korzystniejsza niz w przypadku wejsćia od razu za 1%. Przy dokłądaniu pozycji moge sobie pozwolic na wiekszy SL co pozwoli na uniknięcie częstego wybijania SL. Co jest rzecza oczywistą, że sie zdarza. Potem rynek dochodzi do naszego TP ale juz bez nas. I teraz najważniejsze. Jesli uśredniamy cene i mamy SL dla wszystkich pozycji w tym samym lub podobnym miejscu to ryzyko szkody dla początkującego jest mniejsze. Jakby nie liczyć. Oczywiście przy zachowaniu zdrowego rozsądku przy stawianiu SL.
I sama dyskusja czy dzielenie pozycji na mniejsze jest lepsze czy gorsze to jak dyskusja czy lepszy Mercedes czy BMW. Jedno i drugie ma swoje wady jak i zalety. Ale usrenianie na pewno nie nalezy traktowac jako błąd. Bo może być równie skuteczne.
I niby masz rację, można tak grać, ale:
1) jesli rynek idzie w dobrą stronę to masz tylko 1/3 pierwotnej pozycji i 1/3 zysku.
2) żeby mieć miejsce na uśrednianie musisz mieć wysoko SL ustawiony, albo wcale - inaczej nie miałbyś miejsca na uśrednianie, bo wcześniej wybiliby SL.
3) teoretycznie możliwe, że w miejscu w którym dokładałbyś kolejne 0,33 do straty i kolejne 0,33 - ja byłbym już poza rynkiem(wybity SL) albo siedziałbym z obróconą pozycją zgodnie z kierunkiem i na plus.
Każdy kij ma dwa końce.
Nigdy nie mam pewności, od tego jest SL, ale dziękuję, nie narzekam.Gratuluje, jak masz pewność, że dany poziom jest nie do przebicia i wchodzisz całą pozycją. Musisz mieć swietną strategię, albo operujesz na historii jak technik fx i wklejasz już po fakcie, gdzie trzeba było kupic i sprzedac.
trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Dlatego przestrzegam przed zbytnim uogólnianiemxhDog pisze:Piszesz nieco o czym innym. Tzn. ty mówisz o strategii, podzielenia pierwotnego wejścia na 3 mniejsze. Czyli dla przykładu zamiast 1lot zgodnie z założeniami, otwieramy 0,33lota i potem ewentualnie uśredniamy o kolejne 0,33 i kolejne 0,33. Ja pisałem o tym co robią nowicjusze, czyli otwierają pierwotnie 1lot zgodnie z założeniami i jak idzie przeciwko to dokładają kolejny 1lot, potem kolejny itp.Cblondyn pisze:(...)
To pare słów sprostowania. Jeśli pozycje z ryzykiem np 1% na trejd podziele na 3 mniejsze po 0,33% to uśredniając ZAWSZE strate będę miał mniejszą. Bo średnia z tych trzech będzie dla mnie korzystniejsza niz w przypadku wejsćia od razu za 1%. Przy dokłądaniu pozycji moge sobie pozwolic na wiekszy SL co pozwoli na uniknięcie częstego wybijania SL. Co jest rzecza oczywistą, że sie zdarza. Potem rynek dochodzi do naszego TP ale juz bez nas. I teraz najważniejsze. Jesli uśredniamy cene i mamy SL dla wszystkich pozycji w tym samym lub podobnym miejscu to ryzyko szkody dla początkującego jest mniejsze. Jakby nie liczyć. Oczywiście przy zachowaniu zdrowego rozsądku przy stawianiu SL.
I sama dyskusja czy dzielenie pozycji na mniejsze jest lepsze czy gorsze to jak dyskusja czy lepszy Mercedes czy BMW. Jedno i drugie ma swoje wady jak i zalety. Ale usrenianie na pewno nie nalezy traktowac jako błąd. Bo może być równie skuteczne.
I niby masz rację, można tak grać, ale:
1) jesli rynek idzie w dobrą stronę to masz tylko 1/3 pierwotnej pozycji i 1/3 zysku.
2) żeby mieć miejsce na uśrednianie musisz mieć wysoko SL ustawiony, albo wcale - inaczej nie miałbyś miejsca na uśrednianie, bo wcześniej wybiliby SL.
3) teoretycznie możliwe, że w miejscu w którym dokładałbyś kolejne 0,33 do straty i kolejne 0,33 - ja byłbym już poza rynkiem(wybity SL) albo siedziałbym z obróconą pozycją zgodnie z kierunkiem i na plus.
Każdy kij ma dwa końce.
Nigdy nie mam pewności, od tego jest SL, ale dziękuję, nie narzekam.Gratuluje, jak masz pewność, że dany poziom jest nie do przebicia i wchodzisz całą pozycją. Musisz mieć swietną strategię, albo operujesz na historii jak technik fx i wklejasz już po fakcie, gdzie trzeba było kupic i sprzedac.

Bo jednak co by nie było pisałem o uśrednianiu. I tak jak pisałem wczesniej pod pewnymi warunkami strategia stara jak węgiel

Na rynkach mocno wyprzedanych (hist. dołki) z przyjemnością biore L i uśredniam niżej

Na tę chwile cukier, srebro itp.
zapominamy tu o takich osobach tzw starych traderach ktorzy uporczywosc jest obledna
bo oni dalej sa przekonani np ze choxby gbp usd wroci na poziomy 1,5 i to dosc szybko
ja jeden taki przypadek znam co tydzien mam smsa co z funtem choc malo o nim wiem
ale podoba mi sie formacja czarnego labedzia i 100 razy mu to pisalem a on dalej swoje
1 lka na usd/pl jest git
bo oni dalej sa przekonani np ze choxby gbp usd wroci na poziomy 1,5 i to dosc szybko
ja jeden taki przypadek znam co tydzien mam smsa co z funtem choc malo o nim wiem
ale podoba mi sie formacja czarnego labedzia i 100 razy mu to pisalem a on dalej swoje
1 lka na usd/pl jest git
Ostatnio zmieniony 11 gru 2018, 15:28 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora