DayTrading: Wtorek 04.12.2018
Re: DayTrading: Wtorek 04.12.2018
nie interesuje mnie wielu bo najczęściej wielu się myli na tym rynku. Mnie interesuje mój tok myślenia i analizowania danej sytuacji
kabel h4
https://www.tradingview.com/x/knz2onPP/
kabel h4
https://www.tradingview.com/x/knz2onPP/
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Zgoda. Tylko, że PO to łatwo sie mówiKermit pisze:nie interesuje mnie wielu bo najczęściej wielu się myli na tym rynku. Mnie interesuje mój tok myślenia i analizowania danej sytuacji

Pierwszy target dla złota osiągnięty.
Teraz 1250 cel .
To tak na średni termin jak kogoś interesuje.
Teraz 1250 cel .
To tak na średni termin jak kogoś interesuje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To tylko gra Kotku, to tylko gra...
Flaga na USDCHF też była testowana "na dwa podejścia". Nieistotne, póki cena nie wybiła szczytu flagi.
https://www.tradingview.com/x/ryYDKx7Z/
https://www.tradingview.com/x/ryYDKx7Z/
Ostatnio zmieniony 04 gru 2018, 11:36 przez barabaszek, łącznie zmieniany 1 raz.
a tam... nie chce mi sie nawet z tym polemizowac dalej - jesli dolna banda klina kiedy pokazywalem po raz pierwszy ten scenariusz i retest gdy pokazywałem ponownie jest po to niech tak bedzie. Masz 100% racje. Czasem trzeba w koncu przytakiwac dla spokoju chociazby.... a jak masz watpliwosci czy sytuacja byla oczywista czy nie to mam jedno pytanie. Czy klin został zanegowany? Nie. Wiec dziekuje, pozdrawiam, pipsow życze i nie mam wiecej pytan. Pisałem juz Ci kiedys - nie wystarczy czytac zeby umiec i stosowac...Cblondyn pisze:Zgoda. Tylko, że PO to łatwo sie mówiKermit pisze:nie interesuje mnie wielu bo najczęściej wielu się myli na tym rynku. Mnie interesuje mój tok myślenia i analizowania danej sytuacji
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
- fx-technik
- Fanatyk
Oraz mnóstwo innych znaków topograficznych...Kermit pisze:a tam... nie chce mi sie nawet z tym polemizowac dalej - jesli dolna banda klina kiedy pokazywalem po raz pierwszy ten scenariusz i retest gdy pokazywałem ponownie jest po to niech tak bedzie. Masz 100% racje. Czasem trzeba w koncu przytakiwac dla spokoju chociazby.... a jak masz watpliwosci czy sytuacja byla oczywista czy nie to mam jedno pytanie. Czy klin został zanegowany? Nie. Wiec dziekuje, pozdrawiam, pipsow życze i nie mam wiecej pytan. Pisałem juz Ci kiedys - nie wystarczy czytac zeby umiec i stosowac...Cblondyn pisze:Zgoda. Tylko, że PO to łatwo sie mówiKermit pisze:nie interesuje mnie wielu bo najczęściej wielu się myli na tym rynku. Mnie interesuje mój tok myślenia i analizowania danej sytuacji
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
SP500 możliwe wybicie w górę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeśli uważasz, że AT działa, to masz rację. Jeśli uważasz, że AT nie działa, również masz rację.
Informacje, które zamieszczam na forum, nie stanowią rekomendacji inwestycyjnych.
Informacje, które zamieszczam na forum, nie stanowią rekomendacji inwestycyjnych.
Blondyn jak PO ?:)Cblondyn pisze:Zgoda. Tylko, że PO to łatwo sie mówiKermit pisze:nie interesuje mnie wielu bo najczęściej wielu się myli na tym rynku. Mnie interesuje mój tok myślenia i analizowania danej sytuacji
jak ja mam rysunki Żaby sprzed Chrystusa jak to rysował

Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
To teraz ja mam pytanie. Czy retest w zielonym kwadracie był? Sam jeszcze niedawno pisałeś, żeby grać na retestKermit pisze:a tam... nie chce mi sie nawet z tym polemizowac dalej - jesli dolna banda klina kiedy pokazywalem po raz pierwszy ten scenariusz i retest gdy pokazywałem ponownie jest po to niech tak bedzie. Masz 100% racje. Czasem trzeba w koncu przytakiwac dla spokoju chociazby.... a jak masz watpliwosci czy sytuacja byla oczywista czy nie to mam jedno pytanie. Czy klin został zanegowany? Nie. Wiec dziekuje, pozdrawiam, pipsow życze i nie mam wiecej pytan. Pisałem juz Ci kiedys - nie wystarczy czytac zeby umiec i stosowac...Cblondyn pisze:Zgoda. Tylko, że PO to łatwo sie mówiKermit pisze:nie interesuje mnie wielu bo najczęściej wielu się myli na tym rynku. Mnie interesuje mój tok myślenia i analizowania danej sytuacji
Może warto byc konsekwentnym. penie teraz powiesz ..."ależ skąd retestu nie było"... Gramy na następny

Co do negacji klina to pełna zgoda. Rozmawiamy o momencie wejscia bo nie jest tak oczywiste jak piszesz

I ci co weszli tam gdzie pokazuje to mocno sie modlili by cena poszła do góry
A z tym czytaniem to sobie możesz darowac bo osobiste wycieczki mówią tylko o jednym

https://charts.mql5.com/19/811/eurusd-h ... int-of.png
Tu nie ma o co sie modlic - albo jest sie pewnym założen i ma odpowiednio dostosowana wielkosc pozycji albo nie. Jak wchodzi sie na retescie klina to SL tam gdzie wypada jego zanegowanie i tyle. Co ma modlitwa do tego? Modlitwa jest tam gdzie pozycja jest za duza, a wiedza niedostateczna bo nic innego nie zostaje. Wtedy pozostali tez moga sie modlic za takiego ASa... Jeszcze raz wielu pipsow i EOT z mojej strony