DayTrading: Wtorek 04.12.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 gru 2018, 00:00

Wzrost
2
33%
Bez zmian
1
17%
Spadek
3
50%

Liczba głosów: 6

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 04.12.2018

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

nie interesuje mnie wielu bo najczęściej wielu się myli na tym rynku. Mnie interesuje mój tok myślenia i analizowania danej sytuacji

kabel h4
https://www.tradingview.com/x/knz2onPP/
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Kermit pisze:nie interesuje mnie wielu bo najczęściej wielu się myli na tym rynku. Mnie interesuje mój tok myślenia i analizowania danej sytuacji
Zgoda. Tylko, że PO to łatwo sie mówi :)

Awatar użytkownika
leechang
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leechang »

Pierwszy target dla złota osiągnięty.
Teraz 1250 cel .
To tak na średni termin jak kogoś interesuje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To tylko gra Kotku, to tylko gra...

barabaszek

Nieprzeczytany post autor: barabaszek »

Flaga na USDCHF też była testowana "na dwa podejścia". Nieistotne, póki cena nie wybiła szczytu flagi.
https://www.tradingview.com/x/ryYDKx7Z/
Ostatnio zmieniony 04 gru 2018, 11:36 przez barabaszek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Cblondyn pisze:
Kermit pisze:nie interesuje mnie wielu bo najczęściej wielu się myli na tym rynku. Mnie interesuje mój tok myślenia i analizowania danej sytuacji
a tam... nie chce mi sie nawet z tym polemizowac dalej - jesli dolna banda klina kiedy pokazywalem po raz pierwszy ten scenariusz i retest gdy pokazywałem ponownie jest po to niech tak bedzie. Masz 100% racje. Czasem trzeba w koncu przytakiwac dla spokoju chociazby.... a jak masz watpliwosci czy sytuacja byla oczywista czy nie to mam jedno pytanie. Czy klin został zanegowany? Nie. Wiec dziekuje, pozdrawiam, pipsow życze i nie mam wiecej pytan. Pisałem juz Ci kiedys - nie wystarczy czytac zeby umiec i stosowac...
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Kermit pisze:
Cblondyn pisze:
a tam... nie chce mi sie nawet z tym polemizowac dalej - jesli dolna banda klina kiedy pokazywalem po raz pierwszy ten scenariusz i retest gdy pokazywałem ponownie jest po to niech tak bedzie. Masz 100% racje. Czasem trzeba w koncu przytakiwac dla spokoju chociazby.... a jak masz watpliwosci czy sytuacja byla oczywista czy nie to mam jedno pytanie. Czy klin został zanegowany? Nie. Wiec dziekuje, pozdrawiam, pipsow życze i nie mam wiecej pytan. Pisałem juz Ci kiedys - nie wystarczy czytac zeby umiec i stosowac...
Oraz mnóstwo innych znaków topograficznych...
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

IFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: IFX »

SP500 możliwe wybicie w górę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeśli uważasz, że AT działa, to masz rację. Jeśli uważasz, że AT nie działa, również masz rację.
Informacje, które zamieszczam na forum, nie stanowią rekomendacji inwestycyjnych.

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

Cblondyn pisze:
Blondyn jak PO ?:)
jak ja mam rysunki Żaby sprzed Chrystusa jak to rysował :shock: :shock: :shock:
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Kermit pisze:
Cblondyn pisze:
To teraz ja mam pytanie. Czy retest w zielonym kwadracie był? Sam jeszcze niedawno pisałeś, żeby grać na retest
Może warto byc konsekwentnym. penie teraz powiesz ..."ależ skąd retestu nie było"... Gramy na następny :)
Co do negacji klina to pełna zgoda. Rozmawiamy o momencie wejscia bo nie jest tak oczywiste jak piszesz :)
I ci co weszli tam gdzie pokazuje to mocno sie modlili by cena poszła do góry
A z tym czytaniem to sobie możesz darowac bo osobiste wycieczki mówią tylko o jednym ;)
https://charts.mql5.com/19/811/eurusd-h ... int-of.png

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Tu nie ma o co sie modlic - albo jest sie pewnym założen i ma odpowiednio dostosowana wielkosc pozycji albo nie. Jak wchodzi sie na retescie klina to SL tam gdzie wypada jego zanegowanie i tyle. Co ma modlitwa do tego? Modlitwa jest tam gdzie pozycja jest za duza, a wiedza niedostateczna bo nic innego nie zostaje. Wtedy pozostali tez moga sie modlic za takiego ASa... Jeszcze raz wielu pipsow i EOT z mojej strony

Zablokowany