Według mnie to pewniak.PipsKong pisze:myślisz ??? Bo mam Daxa W Lce i nie wiem czy trzymać do świątTsunamiPL pisze:
On już trwa. Od około 2620 na S&P

-- Dodano: wt 27-11-2018, 16:52 --
A co większy spadek to okazja do L

Według mnie to pewniak.PipsKong pisze:myślisz ??? Bo mam Daxa W Lce i nie wiem czy trzymać do świątTsunamiPL pisze:
On już trwa. Od około 2620 na S&P
PipsKong pisze: w tym roku nie będzie rajdu ;]
Byłbym spokojniejszy o moje L i rajd, jak byłbyś w S, ale trudnoPipsKong pisze: myślisz ??? Bo mam Daxa W Lce i nie wiem czy trzymać do świąt
dziękibarabaszek pisze: Byłbym spokojniejszy o moje L i rajd, jak byłbyś w S, ale trudno
i dlatego w tym roku będzie inaczejTsunamiPL pisze:
Według mnie to pewniak.
Nie mam planu B. Mam wejście średnioterminowe i sprecyzowane poziomy dla tego wejścia. Od dwoch lub 3 tygodni podaje strefe tygodniowa w ktorej dla mnie istnieje tylko L. Nic sie w tej kwestii nie zmienilo. Obecny klin i orgr jest dla mnie tylko po to żebym wiedział gdzie po wybiciach dolozyc ewentualnie do pozycji średnioterminowej i gdzie zabezpieczyc pozycje. A jesli już pytasz o scenariusz konkretnie tu i teraz odnosnie obecnego klina czy orgra to wchodzi on w zycie dopiero po wybiciu pierwszej z tych formacji. Do tego czasu sa to POTENCJALNE FORMACJE. Jeśli piszesz że inwestujesz długoterminowo to zamknij platforme, ustaw szerszy SL zgodnie ze swoimi założeniami i nie zerkaj co godzine bo kazdy ruch na 30 czy 50 pipsow i wyczuwam panike u CiebiePipsKong pisze:Kermit masz jakiś plan B ?:)
kiedy można mówić o zanegowaniu tego scenariusza na edku ??
tu nie chodzi mi o pozycję bo ja już dawno jestem poza Edkiem ... wywaliło BE i tyle ..Kermit pisze:Nie mam planu B. Mam wejście średnioterminowe i sprecyzowane poziomy dla tego wejścia. Od dwoch lub 3 tygodni podaje strefe tygodniowa w ktorej dla mnie istnieje tylko L. Nic sie w tej kwestii nie zmienilo. Obecny klin i orgr jest dla mnie tylko po to żebym wiedział gdzie po wybiciach dolozyc ewentualnie do pozycji średnioterminowej i gdzie zabezpieczyc pozycje. A jesli już pytasz o scenariusz konkretnie tu i teraz odnosnie obecnego klina czy orgra to wchodzi on w zycie dopiero po wybiciu pierwszej z tych formacji. Do tego czasu sa to POTENCJALNE FORMACJE. Jeśli piszesz że inwestujesz długoterminowo to zamknij platforme, ustaw szerszy SL zgodnie ze swoimi założeniami i nie zerkaj co godzine bo kazdy ruch na 30 czy 50 pipsow i wyczuwam panike u CiebiePipsKong pisze:Kermit masz jakiś plan B ?:)
kiedy można mówić o zanegowaniu tego scenariusza na edku ??. Albo pozycja przelewarowana albo dobra seta na nerwy potrzebna
![]()
![]()
![]()
Wiecej spokoju bo rynek lubi cierpliwych
Poniżej masz wykres dzienny i tam widać kluczowe (w mojej opinii) punkty średnioterminowe
https://www.tradingview.com/x/Aulk98TS/