DayTrading: Wtorek 27.11.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 28 lis 2018, 00:00

Wzrost
2
40%
Bez zmian
1
20%
Spadek
2
40%

Liczba głosów: 5

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 27.11.2018

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

PipsKong pisze:
TsunamiPL pisze:
On już trwa. Od około 2620 na S&P :lol:
myślisz ??? Bo mam Daxa W Lce i nie wiem czy trzymać do świąt :P
Według mnie to pewniak. :mrgreen:

-- Dodano: wt 27-11-2018, 16:52 --

A co większy spadek to okazja do L :roll:
The only way is up

barabaszek

Nieprzeczytany post autor: barabaszek »

PipsKong pisze: w tym roku nie będzie rajdu ;]
PipsKong pisze: myślisz ??? Bo mam Daxa W Lce i nie wiem czy trzymać do świąt :P
Byłbym spokojniejszy o moje L i rajd, jak byłbyś w S, ale trudno ;)

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

barabaszek pisze: Byłbym spokojniejszy o moje L i rajd, jak byłbyś w S, ale trudno ;)
dzięki :cry: :cry: :cry:
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

wrzucałem już index dolara h4 to jeszcze h1

https://www.tradingview.com/x/pwoQDxjO/
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Kermit masz jakiś plan B ?:)
kiedy można mówić o zanegowaniu tego scenariusza na edku ??
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Imo Indeks Dolara dyktuje warunki dla EU, rajd ŚW MIKOŁAJA

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

TsunamiPL pisze:
Według mnie to pewniak. :mrgreen:
i dlatego w tym roku będzie inaczej :D

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Tsunami motywuje do sell :D

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

PipsKong pisze:Kermit masz jakiś plan B ?:)
Nie mam planu B. Mam wejście średnioterminowe i sprecyzowane poziomy dla tego wejścia. Od dwoch lub 3 tygodni podaje strefe tygodniowa w ktorej dla mnie istnieje tylko L. Nic sie w tej kwestii nie zmienilo. Obecny klin i orgr jest dla mnie tylko po to żebym wiedział gdzie po wybiciach dolozyc ewentualnie do pozycji średnioterminowej i gdzie zabezpieczyc pozycje. A jesli już pytasz o scenariusz konkretnie tu i teraz odnosnie obecnego klina czy orgra to wchodzi on w zycie dopiero po wybiciu pierwszej z tych formacji. Do tego czasu sa to POTENCJALNE FORMACJE. Jeśli piszesz że inwestujesz długoterminowo to zamknij platforme, ustaw szerszy SL zgodnie ze swoimi założeniami i nie zerkaj co godzine bo kazdy ruch na 30 czy 50 pipsow i wyczuwam panike u Ciebie :shock: . Albo pozycja przelewarowana albo dobra seta na nerwy potrzebna ;) :564: :564: :564: Wiecej spokoju bo rynek lubi cierpliwych

Poniżej masz wykres dzienny i tam widać kluczowe (w mojej opinii) punkty średnioterminowe
https://www.tradingview.com/x/Aulk98TS/
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Kermit pisze:
PipsKong pisze:Kermit masz jakiś plan B ?:)
Nie mam planu B. Mam wejście średnioterminowe i sprecyzowane poziomy dla tego wejścia. Od dwoch lub 3 tygodni podaje strefe tygodniowa w ktorej dla mnie istnieje tylko L. Nic sie w tej kwestii nie zmienilo. Obecny klin i orgr jest dla mnie tylko po to żebym wiedział gdzie po wybiciach dolozyc ewentualnie do pozycji średnioterminowej i gdzie zabezpieczyc pozycje. A jesli już pytasz o scenariusz konkretnie tu i teraz odnosnie obecnego klina czy orgra to wchodzi on w zycie dopiero po wybiciu pierwszej z tych formacji. Do tego czasu sa to POTENCJALNE FORMACJE. Jeśli piszesz że inwestujesz długoterminowo to zamknij platforme, ustaw szerszy SL zgodnie ze swoimi założeniami i nie zerkaj co godzine bo kazdy ruch na 30 czy 50 pipsow i wyczuwam panike u Ciebie :shock: . Albo pozycja przelewarowana albo dobra seta na nerwy potrzebna ;) :564: :564: :564: Wiecej spokoju bo rynek lubi cierpliwych

Poniżej masz wykres dzienny i tam widać kluczowe (w mojej opinii) punkty średnioterminowe
https://www.tradingview.com/x/Aulk98TS/
tu nie chodzi mi o pozycję bo ja już dawno jestem poza Edkiem ... wywaliło BE i tyle ..
bardzie próbuję się oswoić z podejściem do AT do którego podchodzę sceptycznie ;]
ale podchodzę tak bo uważam że nie umiem " rysować " i nie do końca poprawnie widzę te wszystkie formacje ;/

Zablokowany