GU sTsunamiPL pisze:Edek L
-- Dodano: wt 27-11-2018, 14:24 --
Myślę, że dzisiaj może to być ten dzieńpr7emo pisze:kiedy ja się doczekam momentu spadku uJ 50 pipsów od ceny otwarcia kiedy uruchamiam komputer

GU sTsunamiPL pisze:Edek L
Myślę, że dzisiaj może to być ten dzieńpr7emo pisze:kiedy ja się doczekam momentu spadku uJ 50 pipsów od ceny otwarcia kiedy uruchamiam komputer
Tomasz to cicha woda, ale skalpel z niego niezłyTomasz196407 pisze:GU sTsunamiPL pisze:Edek L
moze cos dodamKermit pisze:Nie wiem co mam Ci odpowiedziec.PaulGilbert pisze:Kermit - tak się zastanawiam, czy to nie jest za bardzo oczywiste, żeby weszło.
Widze jakas potencjalna formacje na jakiejś parze to porównuje ja z innymi parami, sprawdzam korelacje i to co sie dzieje na indexie dolara lub/i indexie euro (w zaleznosci jaka to para), patrze co pokazuje wskaznik i w jakim miejscu na wykresie wystepuje formacja i ewentualnie rozgrywam ja lub odpuszczam.
To czy formacja jest oczywista, widoczna dla wszystkich czy słabo widoczna totalnie nie ma dla mnie znaczenia. Widziałem juz chyba wszelkie mozliwe układy i formacje oczywiste i mniej oczywiste ktore raz były realizowane innym razem negowane. Po to sa inne narzedzia zeby okreslic zarowno prawdopodobienstwo realizacji jak i punkty krytyczne dla danej formacji i strategie jej rozegrania
Tsunami nie obraź sieTsunamiPL pisze:Tomasz to cicha woda, ale skalpel z niego niezłyTomasz196407 pisze:GU sTsunamiPL pisze:Edek L
...
Myślę, że dzisiaj może to być ten dzień
ale po pozycjach jednak widać że też liczysz na wyjście górąXAB pisze: moze cos dodam
na wykresie widac kiedy rynek neguje orgr nalezy tylko czytac obraz
bo rynek musi raz wyjsc z klina dwa zrobic podstawe i im wyzej tym szanse wieksze
a z krotkiej mamy to co widac i to niestety jesli rynek nie wyjdzie gora nie jest wzrostowe
https://iv.pl/images/92347317535796510293.png
pr7emo pisze:kiedy ja się doczekam momentu spadku uJ 50 pipsów od ceny otwarcia kiedy uruchamiam komputer