DayTrading: Czwartek 01.11.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 02 lis 2018, 00:00

Wzrost
3
75%
Bez zmian
1
25%
Spadek
0
Brak głosów

Liczba głosów: 4

Awatar użytkownika
JediMaster
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Czwartek 01.11.2018

Nieprzeczytany post autor: JediMaster »

Dzisiaj grobbing, jakoś mniej postów chyba :)
Mam sygnał, że to może być koniec wzrostu na edku, ale wiadomo jak to na FX.
https://invst.ly/927xu

Edit: świeczka H1 wróciła do kanału.
Nie próbuj, rób albo nie rób, nie ma próbowania.
Analizy FB: https://fb.me/forexbearsmindpolska

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

Kermit pisze:rzeźnik dzienny
https://www.tradingview.com/x/9JsoHdJ3/
Żaba, dawno nie byłem i nie chce mi się szukać po postach bo szkoda czasu ..
ale masz jakiś rysunek na edka w dłuższym terminie ? :564:
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

PaulGilbert
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: PaulGilbert »

Coś dzisiaj jakoś nie widać tego gościa, co negował longi na Edku

:mrgreen:

Ale żeby nie było, Ski też możliwe :
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
F-You Money
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: F-You Money »

Promowałeś ostro elki jaki tydzień temu przy 146, cena runęła ok 400pips w dół, teraz zaczynasz pokazywać odbicie strzałkami i L, wiadomo co robić, tylko S-ki na grubo, zanim kogut zapieje w poniedziałek już będę liczył zyski po tłustych eskach na rzeźniku z poziomu 146,6X.

Kto wcześniej zaryśkował ten nie żałował :568:
Rysiek - MikiFX - Farciarz - F-you Money

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

F-You Money pisze:
Promowałeś ostro elki jaki tydzień temu przy 146, cena runęła ok 400pips w dół, teraz zaczynasz pokazywać odbicie strzałkami i L, wiadomo co robić, tylko S-ki na grubo, zanim kogut zapieje w poniedziałek już będę liczył zyski po tłustych eskach na rzeźniku z poziomu 146,6X.

jak dla mnie GBP USD na L ale JPY w zasadzie na S więc, GBP/JPY remis :P nic tutaj nie wymyślę ;]
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

F-You Money pisze:

Wiem że Ci gul skacze. Regularnie to tutaj przerabiam jak tylko swing rusza na jakiejs parze. Mam tez świadomosc, ze jakbym Ci pokazał zamknieta dzis pozycje na rzeźniku i ile z niej przytulilem to byś spac nie mogl. Druga zabezpieczona na BE i niech sobie pracuje. Gdzie wchodziłem (144.60) pisałem, gdzie dołożyłem (143.50) nie pisałem bo nie miało to znaczenia dla nikogo oprocz mnie. Jesli szukam swingu na kilkaset pipsów to obsuniecie o 100 czy 150 na tym interwale i na tej walucie nie ma kompletnie znaczenia bo wchodzac w pozycje trader ma jakies załozenia i SL nie stawia sobie z ksiezyca tylko w odpowiedniej odleglosci wynikajacej z ulozenia wykresu w danym momencie. Znaczenie ma zawsze zamknieta pozycja i to co zaksiegowane, a nie to co dzieje sie z nia w trakcie. Ale wiem ze tutaj podobno sa sami mistrzowie z Toba na czele, ktorzy wchodza na SL 5 pipsow i zgarniaja na takim wejsciu po 300 pipsow... to tak jak z UFO - też podobno ktos kiedys widzial...Wielu pipsów Rysiu i mniej zawisci, a energie spożytkuj na dokształcenie sie zamiast atakowac innych...
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
anturo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: anturo »

Kermit pisze:
F-You Money pisze:

Wiem że Ci gul skacze. Regularnie to tutaj przerabiam jak tylko swing rusza na jakiejs parze. Mam tez świadomosc, ze jakbym Ci pokazał zamknieta dzis pozycje na rzeźniku i ile z niej przytulilem to byś spac nie mogl. Druga zabezpieczona na BE i niech sobie pracuje. Gdzie wchodziłem (144.60) pisałem, gdzie dołożyłem (143.50) nie pisałem bo nie miało to znaczenia dla nikogo oprocz mnie. Jesli szukam swingu na kilkaset pipsów to obsuniecie o 100 czy 150 na tym interwale i na tej walucie nie ma kompletnie znaczenia bo wchodzac w pozycje trader ma jakies załozenia i SL nie stawia sobie z ksiezyca tylko w odpowiedniej odleglosci wynikajacej z ulozenia wykresu w danym momencie. Znaczenie ma zawsze zamknieta pozycja i to co zaksiegowane, a nie to co dzieje sie z nia w trakcie. Ale wiem ze tutaj podobno sa sami mistrzowie z Toba na czele, ktorzy wchodza na SL 5 pipsow i zgarniaja na takim wejsciu po 300 pipsow... to tak jak z UFO - też podobno ktos kiedys widzial...Wielu pipsów Rysiu i mniej zawisci, a energie spożytkuj na dokształcenie sie zamiast atakowac innych...
Mam nadzieję, że pewien wesoły koleżka, który coś tu wczoraj mruczał, zniknie z forum na jakiś czas, albo nawet i na amen. ;)

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Kermit pisze: Wiem że Ci gul skacze. Regularnie to tutaj przerabiam jak tylko swing rusza na jakiejs parze. Mam tez świadomosc, ze jakbym Ci pokazał zamknieta dzis pozycje na rzeźniku i ile z niej przytulilem to byś spac nie mogl. Druga zabezpieczona na BE i niech sobie pracuje. Gdzie wchodziłem (144.60) pisałem, gdzie dołożyłem (143.50) nie pisałem bo nie miało to znaczenia dla nikogo oprocz mnie. Jesli szukam swingu na kilkaset pipsów to obsuniecie o 100 czy 150 na tym interwale i na tej walucie nie ma kompletnie znaczenia bo wchodzac w pozycje trader ma jakies załozenia i SL nie stawia sobie z ksiezyca tylko w odpowiedniej odleglosci wynikajacej z ulozenia wykresu w danym momencie. Znaczenie ma zawsze zamknieta pozycja i to co zaksiegowane, a nie to co dzieje sie z nia w trakcie. Ale wiem ze tutaj podobno sa sami mistrzowie z Toba na czele, ktorzy wchodza na SL 5 pipsow i zgarniaja na takim wejsciu po 300 pipsow... to tak jak z UFO - też podobno ktos kiedys widzial...Wielu pipsów Rysiu i mniej zawisci, a energie spożytkuj na dokształcenie sie zamiast atakowac innych...
Większość nadal traktuje forex jak ruletkę …
nie inwestuje tylko "gra" na giełdzie …
to co piszesz , czyli wejścia na 5 pipsów SL to szczęście a nie umiejętność
umiejętność to zarządzanie odpowiednie kapitałem bo np. ja gram bez SL ...

ufcamro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ufcamro »

Kermit - brawo za EDKA, RZEŹNIKA i inne.
Dobrze określone ruchy, a że są obsuwy o 100pp to jest rynek a nie apteka przy D1.
Dokładnie analizowałem Twoje posty przez cały miesiąc i rzeczywiście EDEK wszedł prawie idealnie. KABEL chyba każdego zaskoczył z tym zejściem tak głęboko i Rzeźnik także.
Wniosek mam taki, że masz doskonałe wyczucie rynku, a każdy może sobie poanalizować i zdecydować czy wejdzie w pozycję. Ja osobiście do Twoich analiz dołożyłem jeszcze wolumen i przy poprawnej analizie wolumenu i timingu to wejścia sa dla mnie lepsze (dokładniejsze).
A tak wogóle do rajdy na parach z GBP dopiero się zaczną. Detal już w shortach i to doskonała wiadomość. Będę szukał okazji do dodawania kolejnych longów.

I jeszcze rzut oka na DAX
D1 https://www.tradingview.com/x/tAuTo67E/
H1 https://www.tradingview.com/x/CRgarRVg/
Dla mnie spadki, celem 161,8 z D1 i 1 do 1 z ostatnigo impulsu spadkowego - idealna korelacja na 10.780pkt.
Liczę, że zrobią to szybko na panice,

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

PaulGilbert pisze:Coś dzisiaj jakoś nie widać tego gościa, co negował longi na Edku

:mrgreen:

Ale żeby nie było, Ski też możliwe :
//////////////////////
narazie zacze[pili 38 fb czyli jest chec na wzrosty

https://iv.pl/images/42084191379342045792.png
ida tylko zbyt prosto a to ryzykowne dla eski na teraz
nie bedzie jeden gosc to pokaze sie drugi
forex tak ma ze ekspertow jest o jednego zawsze za duzo
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Zablokowany