Mam sygnał, że to może być koniec wzrostu na edku, ale wiadomo jak to na FX.
https://invst.ly/927xu
Edit: świeczka H1 wróciła do kanału.

Żaba, dawno nie byłem i nie chce mi się szukać po postach bo szkoda czasu ..

Promowałeś ostro elki jaki tydzień temu przy 146, cena runęła ok 400pips w dół, teraz zaczynasz pokazywać odbicie strzałkami i L, wiadomo co robić, tylko S-ki na grubo, zanim kogut zapieje w poniedziałek już będę liczył zyski po tłustych eskach na rzeźniku z poziomu 146,6X.

jak dla mnie GBP USD na L ale JPY w zasadzie na S więc, GBP/JPY remisF-You Money pisze:
Promowałeś ostro elki jaki tydzień temu przy 146, cena runęła ok 400pips w dół, teraz zaczynasz pokazywać odbicie strzałkami i L, wiadomo co robić, tylko S-ki na grubo, zanim kogut zapieje w poniedziałek już będę liczył zyski po tłustych eskach na rzeźniku z poziomu 146,6X.
Kto wcześniej zaryśkował ten nie żałował
 nic tutaj nie wymyślę ;]
 nic tutaj nie wymyślę ;]Wiem że Ci gul skacze. Regularnie to tutaj przerabiam jak tylko swing rusza na jakiejs parze. Mam tez świadomosc, ze jakbym Ci pokazał zamknieta dzis pozycje na rzeźniku i ile z niej przytulilem to byś spac nie mogl. Druga zabezpieczona na BE i niech sobie pracuje. Gdzie wchodziłem (144.60) pisałem, gdzie dołożyłem (143.50) nie pisałem bo nie miało to znaczenia dla nikogo oprocz mnie. Jesli szukam swingu na kilkaset pipsów to obsuniecie o 100 czy 150 na tym interwale i na tej walucie nie ma kompletnie znaczenia bo wchodzac w pozycje trader ma jakies załozenia i SL nie stawia sobie z ksiezyca tylko w odpowiedniej odleglosci wynikajacej z ulozenia wykresu w danym momencie. Znaczenie ma zawsze zamknieta pozycja i to co zaksiegowane, a nie to co dzieje sie z nia w trakcie. Ale wiem ze tutaj podobno sa sami mistrzowie z Toba na czele, ktorzy wchodza na SL 5 pipsow i zgarniaja na takim wejsciu po 300 pipsow... to tak jak z UFO - też podobno ktos kiedys widzial...Wielu pipsów Rysiu i mniej zawisci, a energie spożytkuj na dokształcenie sie zamiast atakowac innych...F-You Money pisze:Promowałeś ostro elki jaki tydzień temu przy 146, cena runęła ok 400pips w dół, teraz zaczynasz pokazywać odbicie strzałkami i L, wiadomo co robić, tylko S-ki na grubo, zanim kogut zapieje w poniedziałek już będę liczył zyski po tłustych eskach na rzeźniku z poziomu 146,6X.
Mam nadzieję, że pewien wesoły koleżka, który coś tu wczoraj mruczał, zniknie z forum na jakiś czas, albo nawet i na amen.Kermit pisze:Wiem że Ci gul skacze. Regularnie to tutaj przerabiam jak tylko swing rusza na jakiejs parze. Mam tez świadomosc, ze jakbym Ci pokazał zamknieta dzis pozycje na rzeźniku i ile z niej przytulilem to byś spac nie mogl. Druga zabezpieczona na BE i niech sobie pracuje. Gdzie wchodziłem (144.60) pisałem, gdzie dołożyłem (143.50) nie pisałem bo nie miało to znaczenia dla nikogo oprocz mnie. Jesli szukam swingu na kilkaset pipsów to obsuniecie o 100 czy 150 na tym interwale i na tej walucie nie ma kompletnie znaczenia bo wchodzac w pozycje trader ma jakies załozenia i SL nie stawia sobie z ksiezyca tylko w odpowiedniej odleglosci wynikajacej z ulozenia wykresu w danym momencie. Znaczenie ma zawsze zamknieta pozycja i to co zaksiegowane, a nie to co dzieje sie z nia w trakcie. Ale wiem ze tutaj podobno sa sami mistrzowie z Toba na czele, ktorzy wchodza na SL 5 pipsow i zgarniaja na takim wejsciu po 300 pipsow... to tak jak z UFO - też podobno ktos kiedys widzial...Wielu pipsów Rysiu i mniej zawisci, a energie spożytkuj na dokształcenie sie zamiast atakowac innych...F-You Money pisze:Promowałeś ostro elki jaki tydzień temu przy 146, cena runęła ok 400pips w dół, teraz zaczynasz pokazywać odbicie strzałkami i L, wiadomo co robić, tylko S-ki na grubo, zanim kogut zapieje w poniedziałek już będę liczył zyski po tłustych eskach na rzeźniku z poziomu 146,6X.

Większość nadal traktuje forex jak ruletkę …Kermit pisze: Wiem że Ci gul skacze. Regularnie to tutaj przerabiam jak tylko swing rusza na jakiejs parze. Mam tez świadomosc, ze jakbym Ci pokazał zamknieta dzis pozycje na rzeźniku i ile z niej przytulilem to byś spac nie mogl. Druga zabezpieczona na BE i niech sobie pracuje. Gdzie wchodziłem (144.60) pisałem, gdzie dołożyłem (143.50) nie pisałem bo nie miało to znaczenia dla nikogo oprocz mnie. Jesli szukam swingu na kilkaset pipsów to obsuniecie o 100 czy 150 na tym interwale i na tej walucie nie ma kompletnie znaczenia bo wchodzac w pozycje trader ma jakies załozenia i SL nie stawia sobie z ksiezyca tylko w odpowiedniej odleglosci wynikajacej z ulozenia wykresu w danym momencie. Znaczenie ma zawsze zamknieta pozycja i to co zaksiegowane, a nie to co dzieje sie z nia w trakcie. Ale wiem ze tutaj podobno sa sami mistrzowie z Toba na czele, ktorzy wchodza na SL 5 pipsow i zgarniaja na takim wejsciu po 300 pipsow... to tak jak z UFO - też podobno ktos kiedys widzial...Wielu pipsów Rysiu i mniej zawisci, a energie spożytkuj na dokształcenie sie zamiast atakowac innych...
//////////////////////PaulGilbert pisze:Coś dzisiaj jakoś nie widać tego gościa, co negował longi na Edku
Ale żeby nie było, Ski też możliwe :