JForex

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak
Posty: 4846
Rejestracja: 23 gru 2011, 09:49

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: PipsKong » 30 sie 2018, 21:58

no takie cuda żeby się działy ?? ….
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9164
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: raposo » 31 sie 2018, 09:10

No i w prawym górnym rogu wykresu widzę kawałek czarnej strzałki/suwaka, który trzeba przesunąć w lewo.

U mnie wszystko jest OK. Naprawiło się nawet to, o czym pisałem wcześniej - po ponownym uruchomieniu platformy wykresy przestawiają się już do ustalonego marginesu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak
Posty: 4846
Rejestracja: 23 gru 2011, 09:49

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: PipsKong » 31 sie 2018, 10:18

no okey, jak ja przesuwam tą strzałkę to i tak wykres nie pozostaje w miejscu tylko nadal ucieka mi do prawej strony ;/

to teraz cały czas będę musiał przesuwać tą strzałkę ??? ;[

-- Dodano: pt 31-08-2018, 9:18 --

ale jeszcze to dobrze sprawdzę bo mogę się mylić ;p
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

alijazz
Bywalec
Bywalec
Posty: 9
Rejestracja: 21 lis 2013, 20:19

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: alijazz » 31 sie 2018, 18:36

Rapso,a na macku to już nie można przesuwać wykresu dwoma palcami tak jak wcześciej czy to u mnie się coś spieprzyło?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9164
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: raposo » 31 sie 2018, 20:52

alijazz pisze:Rapso,a na macku to już nie można przesuwać wykresu dwoma palcami tak jak wcześciej czy to u mnie się coś spieprzyło?
Nie wiem jak było wcześniej, bo używam myszki, ale teraz pod dwoma palcami jest zoom in/out. Przesuwanie wykresu to klik, przytrzymanie i przesuwanie kursora.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

alijazz
Bywalec
Bywalec
Posty: 9
Rejestracja: 21 lis 2013, 20:19

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: alijazz » 02 wrz 2018, 20:45

wcześniej można było dwoma palcami prawo lewo przesuwać elegancko wykres,a teraz klik i przesuwnie co oznacza używanie drugiej ręki co trochę irytuje,dobra pokombinuje jeszcze z hot keysami,dzięki.

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak
Posty: 4846
Rejestracja: 23 gru 2011, 09:49

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: PipsKong » 03 wrz 2018, 10:26

nadal wykres mi się nie przesuwa ;/ kicha ..
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9164
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: raposo » 03 wrz 2018, 10:32

PipsKong pisze:nadal wykres mi się nie przesuwa ;/ kicha ..
To, że tutaj napiszesz, że Ci nie działa nic nie zmieni.

Zgłoś to do Dukascopy bezpośrednio. Opisz wszystko ze szczegółami - rodzaj systemu operacyjnego, wersja platformy, jaki rodzaj konta, screenshoty itd.. Wtedy powinni się temu przyjrzeć i poszukać rozwiązania.

Tutaj:
https://www.dukascopy.com/europe/pl/about/issues/

lub do account managera, który przekaże to do IT.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9164
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: raposo » 04 paź 2018, 13:42

Dukascopy wprowadza aktualizację JForex. Doszło wiele interesujących nowości jak np. Plugin do siatki zleceń czy Plugin Order Mirrors.

Poprawiono też autoshift oraz rozwiązano problem ze scrollem myszki - można za jego pomocą zarówno zoom-ować wykres, jak i przewijać historię (wystarczy przytrzymać CTRL).

Wszystko opisane w artykule:
https://forexclub.pl/jforex-dukascopy-n ... zdziernik/
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9164
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: raposo » 05 lis 2018, 14:55

I kolejne nowości na JForex :). Fajnie jakby tak ciągle co miesiąc coś dokładali.

https://forexclub.pl/jforex-dukascopy-a ... -listopad/

Teraz doszły m.in. ekspozycja na rachunku w formie diagramu i zamykanie wielu zleceń/pozycji jednym kliknięciem.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ