JForex

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9122
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: raposo » 27 lis 2018, 08:56

Cześć,

Ostatnio nie sprawdzałem, ale ogólnie z JForex od początku było tak, że w weekendy "słabiej" działało. Z reguły właśnie wtedy broker wprowadza aktualizacje i poprawki lub testuje nowe rozwiązania. Często nie można się nawet zalogować na konto. Zawsze wszystko wraca do normy jeszcze przed startem handlu.

Ten typ tak ma...
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 935
Rejestracja: 23 cze 2010, 23:33
Lokalizacja: Z Kosmosu

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: T-REX » 30 lis 2018, 10:56

U mnie jak mam otwarte kilka okien tej samej pary często ( to najdziwniejsze - nie zawsze) zmiana interwału czasowego w jednym oknie powoduje zmianę w reszcie okien. Czyli nie mogę mieć na raz otwartych kilku wykresów tej samej pary na różnych interwałach. Ktoś też tak ma?
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9122
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: raposo » 30 lis 2018, 12:45

T-REX pisze:U mnie jak mam otwarte kilka okien tej samej pary często ( to najdziwniejsze - nie zawsze) zmiana interwału czasowego w jednym oknie powoduje zmianę w reszcie okien. Czyli nie mogę mieć na raz otwartych kilku wykresów tej samej pary na różnych interwałach. Ktoś też tak ma?
Hm ja tak nie mam ale upewnij się czy nie masz sparowanych ze sobą wykresów ;). Doszła taka funkcja jakiś czas temu (patrz: załącznik), która pozwala uzyskać właśnie opisany efekt.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 935
Rejestracja: 23 cze 2010, 23:33
Lokalizacja: Z Kosmosu

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: T-REX » 30 lis 2018, 13:07

Detektyw roku - dzięki Raposo, podzieliłem na majorsy i egzotyki jakiś czas temu, ale wcześniej nie miałem tego efektu. 100% racji :564:
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Awatar użytkownika
Zaba
Uczestnik
Uczestnik
Posty: 3
Rejestracja: 03 gru 2018, 23:46

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: Zaba » 03 gru 2018, 23:51

witam
szukam wskaznika do wykrywania formacji harmonicznych...
ma ktos? wujek google sie wyklada na plecy :/ standardowy to tylko jeden pattern.
pozdrawiam wszystkich

jędrula
Bywalec
Bywalec
Posty: 17
Rejestracja: 05 gru 2018, 00:47

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: jędrula » 01 sty 2019, 12:58

Można ustawić w JForex skróty klawiszowe np. CTRL + H, CTRL + T żeby przełączać timeframe wykresów? Trochę uciążliwe jest takie rozwijanie paska z instrumentami albo TF i ręczne wybieranie

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9122
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: raposo » 01 sty 2019, 14:32

jędrula pisze:Można ustawić w JForex skróty klawiszowe np. CTRL + H, CTRL + T żeby przełączać timeframe wykresów? Trochę uciążliwe jest takie rozwijanie paska z instrumentami albo TF i ręczne wybieranie
Cześć,

Skróty klawiszowe to nowość na JForex. Wszystkie opcje dostępne są w ustawieniach -> Jforex -> Preferencje -> HotKeys.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Kodak
Uczestnik
Uczestnik
Posty: 4
Rejestracja: 11 gru 2018, 12:23

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: Kodak » 28 sty 2019, 13:03

Jakiś czas temu przesiadłem się do Dukasa i używają platformy JForex. Czy ktoś się orientuje czy narzędzia, które budowane są dla MT4 ( np. pokazywanie wielkości pozycji w zależności od ustawień sl ), też mogą być stosowane na tej platformie? Jeśli tak to jak załączyć takie skrypty ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9122
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: raposo » 28 sty 2019, 15:07

Kodak pisze:Jakiś czas temu przesiadłem się do Dukasa i używają platformy JForex. Czy ktoś się orientuje czy narzędzia, które budowane są dla MT4 ( np. pokazywanie wielkości pozycji w zależności od ustawień sl ), też mogą być stosowane na tej platformie? Jeśli tak to jak załączyć takie skrypty ?
Cześć,
Nie ma takiej możliwości. MetaTrader wykorzystuje język MQL. Na Jforex masz Javę. Coś jakbyś chciał dogadać się z Japończykiem po rosyjsku ;).

Sposoby są dwa:
- poszukać odpowiednika na JForex w sieci. Na stronie Dukascopy znajduje się zbiór, który cały czas jest poszerzany: https://www.dukascopy.com/jstore/pl/
- zlecić "przepisanie" narzędzi z MT4 na JForex programiście.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ