Serwis Forex-nawigator.biz korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. [Zamknij tą informację]

Dzisiaj jest 23 lut 2019, 04:54    



JForex

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 11262
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: JForex

Nieprzeczytany post27 lis 2018, 08:56

Cześć,

Ostatnio nie sprawdzałem, ale ogólnie z JForex od początku było tak, że w weekendy "słabiej" działało. Z reguły właśnie wtedy broker wprowadza aktualizacje i poprawki lub testuje nowe rozwiązania. Często nie można się nawet zalogować na konto. Zawsze wszystko wraca do normy jeszcze przed startem handlu.

Ten typ tak ma...
RABATY u brokerów Forex
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet edukacyjny) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Invest Cuffs -> 22-23 marca 2019, Kraków - Weź udział w wydarzeniu!
Offline
Awatar użytkownika

T-REX

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 1051
  • Rejestracja: 23 cze 2010, 22:33
  • Lokalizacja: Z Kosmosu
  • Pochwały: 2

Re: JForex

Nieprzeczytany post30 lis 2018, 10:56

U mnie jak mam otwarte kilka okien tej samej pary często ( to najdziwniejsze - nie zawsze) zmiana interwału czasowego w jednym oknie powoduje zmianę w reszcie okien. Czyli nie mogę mieć na raz otwartych kilku wykresów tej samej pary na różnych interwałach. Ktoś też tak ma?
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 11262
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: JForex

Nieprzeczytany post30 lis 2018, 12:45

T-REX pisze:U mnie jak mam otwarte kilka okien tej samej pary często ( to najdziwniejsze - nie zawsze) zmiana interwału czasowego w jednym oknie powoduje zmianę w reszcie okien. Czyli nie mogę mieć na raz otwartych kilku wykresów tej samej pary na różnych interwałach. Ktoś też tak ma?

Hm ja tak nie mam ale upewnij się czy nie masz sparowanych ze sobą wykresów ;). Doszła taka funkcja jakiś czas temu (patrz: załącznik), która pozwala uzyskać właśnie opisany efekt.
Zaloguj się (lub zarejestruj), aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
RABATY u brokerów Forex
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet edukacyjny) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Invest Cuffs -> 22-23 marca 2019, Kraków - Weź udział w wydarzeniu!
Offline
Awatar użytkownika

T-REX

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 1051
  • Rejestracja: 23 cze 2010, 22:33
  • Lokalizacja: Z Kosmosu
  • Pochwały: 2

Re: JForex

Nieprzeczytany post30 lis 2018, 13:07

Detektyw roku - dzięki Raposo, podzieliłem na majorsy i egzotyki jakiś czas temu, ale wcześniej nie miałem tego efektu. 100% racji :564:
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję
Offline
Awatar użytkownika

Zaba

Uczestnik

Uczestnik

  • Posty: 3
  • Rejestracja: 03 gru 2018, 23:46

Re: JForex

Nieprzeczytany post03 gru 2018, 23:51

witam
szukam wskaznika do wykrywania formacji harmonicznych...
ma ktos? wujek google sie wyklada na plecy :/ standardowy to tylko jeden pattern.
pozdrawiam wszystkich
Offline

jędrula

Bywalec

Bywalec

  • Posty: 15
  • Rejestracja: 05 gru 2018, 00:47
  • Ostrzeżenia: 2

Re: JForex

Nieprzeczytany post01 sty 2019, 12:58

Można ustawić w JForex skróty klawiszowe np. CTRL + H, CTRL + T żeby przełączać timeframe wykresów? Trochę uciążliwe jest takie rozwijanie paska z instrumentami albo TF i ręczne wybieranie
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 11262
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: JForex

Nieprzeczytany post01 sty 2019, 14:32

jędrula pisze:Można ustawić w JForex skróty klawiszowe np. CTRL + H, CTRL + T żeby przełączać timeframe wykresów? Trochę uciążliwe jest takie rozwijanie paska z instrumentami albo TF i ręczne wybieranie

Cześć,

Skróty klawiszowe to nowość na JForex. Wszystkie opcje dostępne są w ustawieniach -> Jforex -> Preferencje -> HotKeys.
RABATY u brokerów Forex
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet edukacyjny) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Invest Cuffs -> 22-23 marca 2019, Kraków - Weź udział w wydarzeniu!
Offline

Kodak

Uczestnik

Uczestnik

  • Posty: 2
  • Rejestracja: 11 gru 2018, 12:23

Re: JForex

Nieprzeczytany post28 sty 2019, 13:03

Jakiś czas temu przesiadłem się do Dukasa i używają platformy JForex. Czy ktoś się orientuje czy narzędzia, które budowane są dla MT4 ( np. pokazywanie wielkości pozycji w zależności od ustawień sl ), też mogą być stosowane na tej platformie? Jeśli tak to jak załączyć takie skrypty ?
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 11262
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: JForex

Nieprzeczytany post28 sty 2019, 15:07

Kodak pisze:Jakiś czas temu przesiadłem się do Dukasa i używają platformy JForex. Czy ktoś się orientuje czy narzędzia, które budowane są dla MT4 ( np. pokazywanie wielkości pozycji w zależności od ustawień sl ), też mogą być stosowane na tej platformie? Jeśli tak to jak załączyć takie skrypty ?

Cześć,
Nie ma takiej możliwości. MetaTrader wykorzystuje język MQL. Na Jforex masz Javę. Coś jakbyś chciał dogadać się z Japończykiem po rosyjsku ;).

Sposoby są dwa:
- poszukać odpowiednika na JForex w sieci. Na stronie Dukascopy znajduje się zbiór, który cały czas jest poszerzany: https://www.dukascopy.com/jstore/pl/
- zlecić "przepisanie" narzędzi z MT4 na JForex programiście.
RABATY u brokerów Forex
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet edukacyjny) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Invest Cuffs -> 22-23 marca 2019, Kraków - Weź udział w wydarzeniu!
Poprzednia

Wróć do Platformy transakcyjne

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości