DayTrading: Piątek 24.08.2018
Re: DayTrading: Piątek 24.08.2018
główne majorsy na wysokich poziomach to nastawia niedźwiedzio na kolejny fxweek 

- fx-technik
- Fanatyk
Ja bym raczej stawiał, na EURUSD najpierw na kontynuację, szczególnie po takim zamknięciu tygodnia.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
eur/dol
nie chce mi sie rozpisywac ale jako misiek widze to paskudnie
poszly dwa sygnaly na dodatek trumpka i z fed golebi powella
i abc i orgr i to co widac
nie mam zbytniego zagrozenia bo dolce mam nizej 3,68 ale przestrzegam bo mi sie to nie podoba co widac
no chyba zeby jakies slynne bum bum tylko nie wiem z jakiego powodu
https://iv.pl/images/44802149337377703902.png
jak przejda czerwonozolte linie to raczej normalne ze wlacza sie maszynki i bedzie bal
nie chce mi sie rozpisywac ale jako misiek widze to paskudnie
poszly dwa sygnaly na dodatek trumpka i z fed golebi powella
i abc i orgr i to co widac
nie mam zbytniego zagrozenia bo dolce mam nizej 3,68 ale przestrzegam bo mi sie to nie podoba co widac
no chyba zeby jakies slynne bum bum tylko nie wiem z jakiego powodu
https://iv.pl/images/44802149337377703902.png
jak przejda czerwonozolte linie to raczej normalne ze wlacza sie maszynki i bedzie bal

Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
spojrz sobie na wykres tygodniowy po cenach zamkniecia... wiecej chyba nie musze pisacfx-technik pisze:Para EURUSD z dużym prawdopodobieństwem może teraz konsolidować budując prawe ramię.Chodzi o budujący się ORGR typu ostre V (tzw. Modliszka), czyli +/- w zakresie lewego ramienia.

Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
kermit
wg mnie to tylko to ze utrzyma sie rynek w tym czerw kanale u mnie
tzn tym ktory ty kresliles
wg mnie to tylko to ze utrzyma sie rynek w tym czerw kanale u mnie

na obecna chwile na edku cena jest wewnatrz kanalu i na oporze tygodniowym (po cenach zamkniecia to doskonale widac). Dla mnie bazowym scenariuszem jest kontynuacja trendu. Jak wyjda gora to spokojnie zdążę sie przestawic... index dolara oraz usdpln tez nadal wewnatrz kanalow wiec tematu odwrócenia u mnie nie ma. Jak cos sie zmieni w tej kwestii to bede na biezaco reagowalXAB pisze:kermit
wg mnie to tylko to ze utrzyma sie rynek w tym czerw kanale

index dolara h4
https://www.tradingview.com/x/apI0AJtc/
usdpln h4
https://www.tradingview.com/x/eewJp8AK/
NA FOREXIE fakt przekrecic sie latwo gorzej z tymi co juz zapakowali sie np w dolce wyzej 3,7
nie pisze o sobie mam nizej 3,68
ale kwekanie na forach widac i czuc
w kazdym razie w krotkim czasie nie wyglada to zdrowo i jak piszesz akcja reakcja
ja narazie skroce sie jednak na pozycjach bo znowu sie za mocno rozbujalem i tyle
nie pisze o sobie mam nizej 3,68

ale kwekanie na forach widac i czuc
w kazdym razie w krotkim czasie nie wyglada to zdrowo i jak piszesz akcja reakcja
ja narazie skroce sie jednak na pozycjach bo znowu sie za mocno rozbujalem i tyle
- fx-technik
- Fanatyk
Na parze EURUSD ten tydzień się zamknął powyżej oporu.
Tak, patrzę na ceny Close, zawsze.
Tak, patrzę na ceny Close, zawsze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
im dłuższa analiza tym więcej scenariuszy z różnych perspektyw
A może w końcu jakieś konkrety?fx-technik pisze:Ja bym raczej stawiał, na EURUSD najpierw na kontynuację, szczególnie po takim zamknięciu tygodnia.
Kontynuacja z jakiego poziomu?
Czyli gdzie te eLki? Gdzie SL i poziom TP?
EU - wg mnie tak:
Ostatnio zmieniony 25 sie 2018, 13:06 przez belon, łącznie zmieniany 1 raz.