Od 2 dni mój sentyment był dla EURUSD i GBPUSD na spadki, wczoraj wieczorem coś się zaczęło zmieniać. Ale dziś zakładałem że zrobią jeszcze ruch w doł przynajmniej do tej dolnej bandy, z góry na dół (https://images91.fotosik.pl/24/d1a880fa8320c39b.png) . Potem ewentualnie odbiją. Poza tym patrze na korelacje pomiędzy EURUSD USDJPY, EURUSD GPBUSD, USDJPY DAX, EURUSD USDCAD itd. Takie coś bardziej mi pasowałem w tamtym momencie. Teraz nie mam żadnego scenariusza, mój sentyment się nie zmienił, a rynek tak.Tomasz196407 pisze:ok, np
tylko ciekawił mnie dzis twoj sell na gu
zamieszczam dzisiejsze wyczyny gu
pokaz mi prosze skad ten sell
btw. Robiłem kiedyś testy statystyczne jak wygląda zamknięcie świec D1 pomiędzy tymi instrumentami (EURUSD USDJPY, EURUSD GPBUSD, USDJPY DAX, EURUSD USDCAD itd.) żeby wstępnie sprawdzić korelacje ujemne albo dotatnie, i o dziwo GBPUSD i EURUSD przez 50% czasu nie chodzą tak samo, to znaczy jak świeca na D1 ma zamknięcie wyżej od otwarcia to na GBPUSD też. Myślałem że to będzie z 80% czasu przynajmniej. Że chodzą prawie identycznie. Już nie pamiętam dokładnych statystyk, ale wtedy przestałem grać EURUSD i USDJPY na ślepo według korelacji, kiedyś jak USDJPY rosło to zakłdałem że EURUSD będzie spadąć, więc GBPUSD też, a DAX będzie rósł. Jak zrobiłem te testy to przestałem tak myśleć