DayTrading: Piątek 10.08.2018
Re: DayTrading: Piątek 10.08.2018
Ja ujka odpuszczam na razie. Z jednej strony risk off mocny chf, jpy, z drugiej mocny dolar to ujek konsola.
zastanawia mnie że jak to mówili wybitni lewicowi ekonomiści QE pomógł szybciej wyjść z dołka kryzysu, ale czy też tak dobrze podtrzyma hosse w gospodarkach 
-- Dodano: pt 10-08-2018, 11:00 --
-- Dodano: pt 10-08-2018, 11:05 --
po zmianie pedałków w parlamencie europejskim powinniśmy dołączyć do strefy euro, oprócz problemów oddziałujących z bliskiej zagranicy możemy dostać szantażem od żydów, czy ewentualnych zmianach partyjnych w krajach europejskich i rozważań wobec Polski

-- Dodano: pt 10-08-2018, 11:00 --
lira już odgrywa główne globalne znaczenie, chyba przestawię się na byka eurusd i usdjpy kiedy to wszystko zacznie zawracaćbarabaszek pisze:Ja ujka odpuszczam na razie. Z jednej strony risk off mocny chf, jpy, z drugiej mocny dolar to ujek konsola.
-- Dodano: pt 10-08-2018, 11:05 --
po zmianie pedałków w parlamencie europejskim powinniśmy dołączyć do strefy euro, oprócz problemów oddziałujących z bliskiej zagranicy możemy dostać szantażem od żydów, czy ewentualnych zmianach partyjnych w krajach europejskich i rozważań wobec Polski
o eur/dol
wycialem kawalek tekstu anala bo mysle ze to ciekawe
[[[[[[[[Te wsparcia wpisują się w scenariusz możliwego przesilenia w nadchodzącym tygodniu. Podsumowując, wydaje się, że dopóki nie wrócimy ponad 1.1530 lub nie zbliżymy się do 1.1340, preferowaną stroną rynku, którą mogą interesować się inwestorzy jest strona podażowa. Jeśli chodzi o roboty inwestycyjne, to moim zdaniem dopóki nie zbliżymy się do 1.1340 preferowane są roboty nastawione na trend spadkowy. Taki robot np. na danych 15 min ( 2.1_EFIX_T_short) jest w sposób ciągły w krótkiej pozycji od wczorajszego dnia. Na ten moment "papierowy" zysk wynosi ok 140 pipsów.]]]]]]]]]]]]]]
-- Dodano: 10 sie 2018, 11:38 --
ale niestety taki jest swiat
jest takie powiedzenie
kup sobie kolo...... i,,,,,,,,,,czolo
I po problemach dzieciaku
-- Dodano: 10 sie 2018, 11:53 --
odniose sie tak powaznie co do twego wykresu tygodniowego
pisalem jestem wzrokowcem i tak jak widze rynek tak pisze
na 5tke ok zgoda
ale dalej
to czy bierzesz pod uwage ze rynek nie zrobi az tak wysoko
u ciebie 2lub B
BO PATRZAC NA WIELE SPADKOW NA EDKU TO DOLAR JESLI MA ROSNAC
TO robil krotkie korekty i ja uwazam ze najwyzej to zajda znowu w ok 1,18 bedzie juz bronic poziomu
wyjscie na 1,2 byloby wzrokowo ok ale bardzo mi nie pasowalo gdybym byl grubasem
no chyba zeby teraz zeszli choc na 1,12
wycialem kawalek tekstu anala bo mysle ze to ciekawe
[[[[[[[[Te wsparcia wpisują się w scenariusz możliwego przesilenia w nadchodzącym tygodniu. Podsumowując, wydaje się, że dopóki nie wrócimy ponad 1.1530 lub nie zbliżymy się do 1.1340, preferowaną stroną rynku, którą mogą interesować się inwestorzy jest strona podażowa. Jeśli chodzi o roboty inwestycyjne, to moim zdaniem dopóki nie zbliżymy się do 1.1340 preferowane są roboty nastawione na trend spadkowy. Taki robot np. na danych 15 min ( 2.1_EFIX_T_short) jest w sposób ciągły w krótkiej pozycji od wczorajszego dnia. Na ten moment "papierowy" zysk wynosi ok 140 pipsów.]]]]]]]]]]]]]]
-- Dodano: 10 sie 2018, 11:38 --
chyba na jakis twardy kolek upadles bo widze ze masz problemADASKO2012 pisze:Padam ze śmiechu czytając wasze kilkukrotne próby wybicia z filiżanek i innych szklanek.Dziecko nawet wie gdzie poleci cena,albo na K ,albo na S.
ale niestety taki jest swiat
jest takie powiedzenie
kup sobie kolo...... i,,,,,,,,,,czolo
I po problemach dzieciaku

-- Dodano: 10 sie 2018, 11:53 --
kermit?????????????????????/////Kermit pisze:pamietaj że wybita formacja musi miec miejsce do realizacji, a na edku miejsca brak bo cena wchodzi w szeroka strefe silnego wsparcia miesiecznego które kilka lat było oporem... IMO zobaczymy test od gory tej strefy, uklepanie dna i mocne odbicie w górę zgodnie z tym co poniżejmelpomena pisze:Edek na ~1,15 ma silny opór oraz linię szyi RGR (D1, W1), którą prawdopodobnie teraz przetestujemy, malując przy okazji chorągiewkę lub flagę. Najbliższy postój w okolicach 1.1440.
https://www.myfxbook.com/forex-charts/EURUSD,H4/73297
tygodniowy edek
https://www.tradingview.com/x/nGefyoD5/
dzienny edek
https://www.tradingview.com/x/kVA9FY5g/
odniose sie tak powaznie co do twego wykresu tygodniowego
pisalem jestem wzrokowcem i tak jak widze rynek tak pisze
na 5tke ok zgoda
ale dalej
to czy bierzesz pod uwage ze rynek nie zrobi az tak wysoko
u ciebie 2lub B
BO PATRZAC NA WIELE SPADKOW NA EDKU TO DOLAR JESLI MA ROSNAC
TO robil krotkie korekty i ja uwazam ze najwyzej to zajda znowu w ok 1,18 bedzie juz bronic poziomu
wyjscie na 1,2 byloby wzrokowo ok ale bardzo mi nie pasowalo gdybym byl grubasem
no chyba zeby teraz zeszli choc na 1,12
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
broker mForex:
"W związku z eskalacją napięcia politycznego i gospodarczego w Turcji oraz bardzo wysoką zmiennością na parach walutowych z udziałem liry tureckiej, instrumenty USDTRY i EURTRY od godziny 11:30 dzisiejszego dnia przejdą w tryb close only, co oznacza brak możliwości otwierania nowych pozycji na tych instrumentach. Możliwe będzie jedynie zamykanie pozycji, aż do odwołania.
"
i tak załatwili ludzi którzy by chcieli otworzyć dziś eSke licząc na odwrót od hiperboli
"W związku z eskalacją napięcia politycznego i gospodarczego w Turcji oraz bardzo wysoką zmiennością na parach walutowych z udziałem liry tureckiej, instrumenty USDTRY i EURTRY od godziny 11:30 dzisiejszego dnia przejdą w tryb close only, co oznacza brak możliwości otwierania nowych pozycji na tych instrumentach. Możliwe będzie jedynie zamykanie pozycji, aż do odwołania.
"
i tak załatwili ludzi którzy by chcieli otworzyć dziś eSke licząc na odwrót od hiperboli

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
EUR/USD - dzisiejszy dzień kluczowy dla rozstrzygnięć na głównej parze
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie wiem jak u was ale u mnie sytuacja opanowana a bylo gorąco, całą noc nie spałem. Odrobiłem wczorajsze longi na edku shortem na kablu i ponownie wszedlem w edka Long na wsparciu miesiecznym o ktorym tez wspominal kermit. Do tego na kablu i edku wypada zniesienie 161 fibona. To moze byc szpila finalna a usdtry wydaje sie to potwierdzac, swoja drogą tam liczylem na 8,25.
niech moc bedzie z wami
niech moc bedzie z wami
Może inaczej: narysować można wszystko ale rozegrać rysunek to zupełnie inna bajka (o utrzymaniu pozycji jak kurs wraca w kierunku zlecenia - to chyba nie muszę pisać).Cblondyn pisze:Święta racja kolego. Jeszcze nigdy jedna pozycja z nikogo nie zrobiła multimilionera. Co najwyżej .... bankrutabelon pisze:UJ cd z: daytrading-czwartek-09-08-2018-t30113-60.html#p919667
PS: jedno wejdzie jedno nie wejdzie.
Nie ma co się tak podniecać. IMO.
Ale narysować, podając KONKRETNE poziomy do wejścia pod narysowane...
O co kaman? Kto się założy, ze to ze skrina nr I się zrealizuje a ze skrina nr II niekoniecznie?
Dodam jeszcze, że przecież nie trzeba tłumaczyć jak rozegrać skrin nr I i jest to przecież oczywiste i każdy wie.
AUD/USD - dzisiejszy dzień kluczowy dla rozstrzygnięć na aussie
Zgadzam się w 100%belon pisze: Może inaczej: narysować można wszystko ale rozegrać rysunek to zupełnie inna bajka (o utrzymaniu pozycji jak kurs wraca w kierunku zlecenia - to chyba nie muszę pisać).

-- Dodano: pt 10-08-2018, 11:47 --
Jak się wybije na trwałe z konsoli to droga do dołka na 0,68xx otwarta. Linia trendu korekty przełamanaEFIX DM pisze:AUD/USD - dzisiejszy dzień kluczowy dla rozstrzygnięć na aussie

https://charts.mql5.com/18/907/audusd-w ... rokers.png
Jesli edek ma rosnąc to do konca dnia powinien wrocic powyżej 1.1514 a nie zanosi się
Azja miała czas by zając longi, europa też i teraz ameryka. Widziałem już coś takiego kika razy, moze byc odpal ale ostrożnie.
Azja miała czas by zając longi, europa też i teraz ameryka. Widziałem już coś takiego kika razy, moze byc odpal ale ostrożnie.