P.S. Nie musze cie ponizac, sam to robisz

to może wyjaśnie bo tego bełkotu nie idze czytaćMylesgCopaleen pisze: P.S.
W ostatnich dniach Sąd Najwyższy (?) napisał sam dla siebie pozew, odpowiedź na pozew, wniosek o zabezpieczenie i jeszcze rozstrzygnął sprawę. Doprawdy niezwykły trójpodział władzy. Niewątpliwie zgodny z konstytucją.
LOL
MylesgCopaleen pisze:Dyzurny POmazaniec sie wychylil zza krzaka.
Komisja wenecka i tsue to autorytetydla POmazanca blondyna![]()
Zawsze mozna sie odwolac od wyroku jak chocby w CHR
ochoooo, czyli jednak moje przypuszczenia właśnie zostały potwierdzone, jak tam miewacie się na służbie?MylesgCopaleen pisze: I w ramach tego myślenia o bezpieczeństwie państwa polskiego i obawy przed Rosja -irmentruda to do ciebie -
ponad podziałami uzależniliście nasz kraj od dostaw gazu ze Wschodu na długie lata i rozbroiliście nas redukując armię do kilkudziesięciu tysięcy (tyle co ma kilkumilionowa Finlandia)? Genialne...
To może poczekamy i zobaczymy co powie TSUEMylesgCopaleen pisze:Blondyn nie no rewelacja, nie wiedzialem, ze wykladaja prawo pod monopolowym
Pytanie prejudycjalne (wiekszosc tutaj pewnie nie potrafilaby to wypowiedziec)
Pomijasz moze przez przypadek lub niekompetencje, ze Polska i np Wielka Brytania podpisaly porozumienie miedzynarodowe uzupelnione Protokolem Brytyjskim ktore cytuje Artykul 1
"karta Praw Podstawowych nie rozszerza kompetencji Trybunalu Sprawiedliwosci Unii Europejskiej ani zadnego sądu lub Trybunalu Polski lub Zjednoczonego Krolestwa do uznania, ze przepisy ustawowe, wykonawcze lub administracyjne, praktyki lub dzialania administracyjne Polski lub ZK sa niezgodne z podstawowymi prawami, wolnosciami, zasadami, ktore sa w niej potwierdzone"
Rozumiesz cos z tego zapisu prawnwgo czy wyjasniac inteligencie?
Duzo zyskow zycze, pipsow niekoniecznie.
Ale ta cała zgraja, łącznie z narciarzem na telefon tego nie chcą zrozumieć, bo nie wyrośli z tego sowieckiego myślenia jakim nas darzono przez 40 lat.Cblondyn pisze:MylesgCopaleen pisze: Bo wchodząc do UE zobowiązalismy sie stosowac i przestrzegac Prawa Unijnego.
Wiem, wiem, że Pan Zbyszek mgr prawa to PiSomatołków "ałtorytet" co 3x podejście na aplikacje sędziowską oblał![]()
Juz nie wspomne o Julci z TK czy Pietrewicza piszącego Ustawy
ORMO czuwa...irmentruda pisze: ochoooo, czyli jednak moje przypuszczenia właśnie zostały potwierdzone, jak tam miewacie się na służbie?
Straszysz?MylesgCopaleen pisze: Jak czuwa to juz niektorzy z was mieliby problemy... Maja ale z logika.