DayTrading: Piątek 03.08.2018
Re: DayTrading: Piątek 03.08.2018
https://fxssi.com/tools/profit-ratio?pair=EURUSD
tutaj macie zyskowne zagrania z oandy.
średnio miedzy 25-35% tam zarabia
A wiesz ile mnie to obchodzi kto i ile zarabia?fx-technik pisze: A to, że ktoś traduje z dużym R rzędu 5 - 20, i łapie noże z ciasnym SL, to nie oznacza, że jest leszczem, albo
że nie zarabia. Jeżeli się trzyma RR, to zarabia lepiej od ciebie.
I na jakim TF? Moge tylko pogratulować bo zazdrościć nie mam zamiaru. Wręcz mnie cieszy. Ale naśladowac kogokolwiek nie mam zamiaru

Wiem co jest dla mnie dobre i nie za bardzo zamierzam to zmieniać
- fx-technik
- Fanatyk
No to wtedy, statystycznie trzeba założyć, że średnio 30% sentymentu się nie myli.maniuszn pisze:https://fxssi.com/tools/profit-ratio?pair=EURUSD
I tak naprawdę, to te statystyki zupełnie niczego nie mówią, realnie.
Gdyby takie statystyki były istotne, to każdy z nas by musiał mieć w rodzinie przynajmniej jednego chińczyka.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2018, 12:44 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Techniczny trader nie gra na danych. Wczoraj to pięknie wyłożył Dadas.
The only way is up
a moze w taki sposob panowie/panie
plus wasza analiza techniczna
https://i.gyazo.com/967d919775eec7e0b69 ... 9d52e0.png
plus wasza analiza techniczna
https://i.gyazo.com/967d919775eec7e0b69 ... 9d52e0.png
- fx-technik
- Fanatyk
TsunamiPL pisze:Techniczny trader nie gra na danych. Wczoraj to pięknie wyłożył Dadas.

dokładnie.... sentyment to jest element dodatkowy, na który wg mojej subiektywnej oceny warto zwrócić uwagę już po analizie wykresu. Ja to robię i mnie to pomaga, innym nie musi.fx-technik pisze: TY, to akurat w tym równaniu całkowicie się nie liczysz.
Kermit napisał w jaki sposób jemu pomagają, lub dają dodatkowy element potwierdzający statystyki.
A to, że ktoś traduje z dużym R rzędu 5 - 20, i łapie noże z ciasnym SL, to nie oznacza, że jest leszczem, albo
że nie zarabia. Jeżeli się trzyma RR, to zarabia lepiej od ciebie.
I dodatkowo, nie kisi strat i może wykorzystać dźwignię.
-- Dodano: 03 sie 2018, 11:48 --
a jesli techniczny trader ma otworzona srednioterminowa pozycje to ma ja zamknac? Sa zalozenia, poziomy obrony i tego sie powinno trzymac jako techniczny trader. Wszystko zalezy od kontakstu, zalozen, waznosci danych i wielu innych czynnikow... nie jest to takie zero-jedynkowe wg mnieTsunamiPL pisze:Techniczny trader nie gra na danych. Wczoraj to pięknie wyłożył Dadas.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
- fx-technik
- Fanatyk
Oj, Tsunami zapomniał dodać, że Daytrader.
A, zero-jedynkowe to nic w tym biznesie nie jest.
A, zero-jedynkowe to nic w tym biznesie nie jest.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2018, 12:51 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
fx-technik pisze:No to wtedy, statystycznie trzeba założyć, że średnio 30% sentymentu się nie myli.maniuszn pisze:https://fxssi.com/tools/profit-ratio?pair=EURUSD
I tak naprawdę, to te statystyki zupełnie niczego nie mówią, realnie.
Gdyby takie statystyki były istotne, to każdy z nas by musiał mieć w rodzinie przynajmniej jednego chińczyka.

Metoda statystyczna obliczania średniej służy wyeliminowaniu wartości skrajnych.
To, że ktoś ją używa jak ty, nie neguje samej metody, za to wiele mówi o osobie, która ją wykorzystuje. ; )
teraz juz latwiej mi sie zgodzicfx-technik pisze:Oj, Tsunami zapomniał dodać, że Daytrader.

Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora