DayTrading: Piątek 03.08.2018
Re: DayTrading: Piątek 03.08.2018
jak Wy widzicie 25% czyli co czwartego tradera zarabiającego to ja mogę tylko dodać ze Was humor nie opuszcza...
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Dokładnie. To jest "niedźwiedzia przysługa". Im mniej kasy u brokera tym bezpieczniej dla klienta. Jak nie pomnozysz 1000zł to 40 000 tym bardziej.maniuszn pisze:Moim zdaniem obniżenie dzwignie to jest wałek.
Wcześniej 1:100 wystarczyło np. 10 euro zeby zająć pozycje, teraz musze mieć okolo 30 euro za ten sam lot.
Czyli każdy musi miec 3x wiecej kasy w depozycie.
A wiecie co sie dzieje jak 70% traci i oni zamiast z 1000 euro biorą 3000 euro i idą do kasyna .
50% margin call chroni jedynie tych debili co wchodza całym depo i traca.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
wiec najlepiej tylko na demo tluc...wtedy jest wogole komfort dla klienta. Zyc nie umieracŚwieżak44 pisze: Dokładnie. To jest "niedźwiedzia przysługa". Im mniej kasy u brokera tym bezpieczniej dla klienta. Jak nie pomnozysz 1000zł to 40 000 tym bardziej.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
- fx-technik
- Fanatyk
Kermit, są statystyki polskiego US, które wykazują u nas 20%.Kermit pisze:jak Wy widzicie 25% czyli co czwartego tradera zarabiającego to ja mogę tylko dodać ze Was humor nie opuszcza...
A na dzikim zachodzie kultura inwestowania ma znacznie dłuższą historię i tam ok. 30% zarabia.
Mitem jest, że 90% traci.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2018, 14:31 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Mozna powiedzieć, że lepszy by był limit depo dla nowych traderów z dużą dźwignią. To by zmuszało nowych do nauki, bo nie sztuka wpłacić cąłe swoje oszczedności , ale sztuka jest z małej kwoty dużą kwote. Poszli w zupełnie błednym kierunku.
- fx-technik
- Fanatyk
Przy dźwigni 100, to minimalna wpłata powinna być 100K dla początkującego, aŚwieżak44 pisze:Mozna powiedzieć, że lepszy by był limit depo dla nowych traderów z dużą dźwignią. To by zmuszało nowych do nauki, bo nie sztuka wpłacić cąłe swoje oszczedności , ale sztuka jest z małej kwoty dużą kwote. Poszli w zupełnie błednym kierunku.
maksymalny wolumen to 0,01, i wtedy możesz się uczyć, bo cię jest na to stać.
Tylko, nie o to bankom chodzi.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
powiem Wam tak... kwoty zaokragle bo nawet nie chce mi sie co do grosza tego liczyc ale, zeby otworzyc 1 lota na edku przy dzwigni 1:30 potrzeba obecnie okolo 14 tys depozytu.
100 pipsów przy otworzonym 1 locie daje okolo 3500 zysku. Wiec żeby zrobic 100% depozytu potrzeba +/- 400 pipsów czyli 4 dobrze przemyslane trejdy po 100 pipsów - powiedzmy jeden tygodniowo
400 PIPSÓW PODWAJA DEPO po regulacjach, a Wy uważacie że to mało
Dla mnie osobiście to jest szok. Nawet ja nie zdawałem sobie sprawy jak mocno ludzie przelewarowuja pozycje.
Dlatego najpierw fulldepo w pozycje przy dzwigni 1:500 ,a potem ruch w przeciwnym kierunku na 30 pipsow czysci lepiej niz firma sprzatajaca....nie tedy droga IMO
100 pipsów przy otworzonym 1 locie daje okolo 3500 zysku. Wiec żeby zrobic 100% depozytu potrzeba +/- 400 pipsów czyli 4 dobrze przemyslane trejdy po 100 pipsów - powiedzmy jeden tygodniowo
400 PIPSÓW PODWAJA DEPO po regulacjach, a Wy uważacie że to mało

Dlatego najpierw fulldepo w pozycje przy dzwigni 1:500 ,a potem ruch w przeciwnym kierunku na 30 pipsow czysci lepiej niz firma sprzatajaca....nie tedy droga IMO
Ostatnio zmieniony 03 sie 2018, 14:43 przez Kermit, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bartomierz
- Pasjonat
Pomimo kosmicznego outlooku dla uj na tygodniowym, tymczasem siedzę w shorcie od 111.643. Zobaczymy co tam nam się pootwiera....
BBHMM 

dozynki przelozone
Jak bedę gotowy to przejde na real i dżwignia 1:500 bardzo mi pomoże. I owszem komfort to podstawa. Nic na siłe.Kermit pisze:wiec najlepiej tylko na demo tluc...wtedy jest wogole komfort dla klienta. Zyc nie umieracŚwieżak44 pisze: Dokładnie. To jest "niedźwiedzia przysługa". Im mniej kasy u brokera tym bezpieczniej dla klienta. Jak nie pomnozysz 1000zł to 40 000 tym bardziej.