DayTrading: Piątek 03.08.2018
Re: DayTrading: Piątek 03.08.2018
blondyn
tyle zyjesz a sensu nie rozumiesz interesuje cie tylko ile lotow
czytales ze ruski wychodzil z dolara ?
powiedz jak na to rynek zareagowal i reagowal
czy to wogole zauwazyles ???
tyle zyjesz a sensu nie rozumiesz interesuje cie tylko ile lotow
czytales ze ruski wychodzil z dolara ?
powiedz jak na to rynek zareagowal i reagowal
czy to wogole zauwazyles ???
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
- fx-technik
- Fanatyk
NT, rozumiem ten mechanizm podczas danych.
Jest to opisane w artykule, który przetłumaczyłem i link w mojej stopce jest.
-- Dodano: 03 sie 2018, 12:07 --
Jest to opisane w artykule, który przetłumaczyłem i link w mojej stopce jest.
-- Dodano: 03 sie 2018, 12:07 --
A skąd masz pewność, że 90% traci???Kermit pisze:jesli wiesz ze 90% z tych kolesi traci to informacja jest wrecz bezcenna dla myslacego tradera. On zrobi z tego użytek i zarobi. A mało myslacy bedzie sie smial...tak bywaCblondyn pisze: Za to sentyment kolesi co otwiera 0,4 lota bardziej jest godzien uwagi?![]()
I dają wtedy przewage? No daj spokój![]()
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Cblondyn, tak z ciekawości to ile średnio trzymasz pozycje, jaki przeważnie jest czas trwania trejdu u ciebie na zysku, kilka dni, czy przeważnie tego samego dnia zamykasz trejd? Podkreślam - CHODZI O CZAS POZYCJI NA ZYSKU.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2018, 12:10 przez -rookie-, łącznie zmieniany 1 raz.
Zeby wiedzieć jaki jest sentyment ja nie musze wiedzieć co robia leszcze u jakiegoś broka bo od dawna wiem dokłądnie co robiąKermit pisze:jesli wiesz ze 90% z tych kolesi traci to informacja jest wrecz bezcenna dla myslacego tradera. On zrobi z tego użytek i zarobi. A mało myslacy bedzie sie smial...tak bywaCblondyn pisze: Za to sentyment kolesi co otwiera 0,4 lota bardziej jest godzien uwagi?![]()
I dają wtedy przewage? No daj spokój![]()

Łapanie dołków/szczytów jet u nich normą. A może sie myle? I nie jest dla mnie żadnym zaskoczeniem. A czy jest ich 80% czy 60% nie ma dla mnie żadnego znaczenia.
Do okreslenia sentymentu/trendy wstarczy mi goły wykres i potocznie zwana AT.

I rada na koniec. Niech każdy wyciąga wnioski sam na podstawie wykresu a nie kieruje się tym ilu Kowalskich otworzyło longa.
Bo Kowalski to ma tutaj akurat najmniej do powiedzenia

Ostatnio zmieniony 03 sie 2018, 12:11 przez Cblondyn, łącznie zmieniany 1 raz.
zastanawiająca wieżyczka na usdjpy, może to jakiś sygnał do popołudniowych spadków gdzieś od 14:00
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ja gram najchętniej long term bo uśredniam cenę. Od H1 wzwyż-rookie- pisze:Cblondyn, tak z ciekawości to ile średnio trzymasz pozycje, jaki przeważnie jest czas trwania trejdu u ciebie na zysku, kilka dni, czy przeważnie tego samego dnia zamykasz trejd? Podkreślam - CHODZI O CZAS POZYCJI NA ZYSKU.
W dodatku otworzyłem nową platforme w Aliorze i ucze sie jej. Gram ostroznie bo nie wiem co nowego może KNF spłodzić.
No ok, ale ile średnio trzymasz pozycje na zysku, jak długo przeciętnie prowadzisz trejd. Bo na stracie to każdy może trzymać aż mu wyczyści konto albo wróci na BE. Czyli przeciętnie kilkanaście godzin trwa cały trejd u Ciebie skoro po H1 ?Cblondyn pisze:Ja gram najchętniej long term bo uśredniam cenę. Od H1 wzwyż-rookie- pisze:Cblondyn, tak z ciekawości to ile średnio trzymasz pozycje, jaki przeważnie jest czas trwania trejdu u ciebie na zysku, kilka dni, czy przeważnie tego samego dnia zamykasz trejd? Podkreślam - CHODZI O CZAS POZYCJI NA ZYSKU.
W dodatku otworzyłem nową platforme w Aliorze i ucze sie jej. Gram ostroznie bo nie wiem co nowego może KNF spłodzić.
Ja po prostu lubię jak wszystkie puzle układają się w całość, coś na zasadzie filtru. Wtedy np gdy się myle - pojazd jaki może przywalić mi rynek jest o wiele, wiele, wiele razy mniejszy niż gdybym rynku dokładnie nie przefiltrował. Z resztą każdy kto wie co robi pewnie myśli podobnie. Dobrze mieć tyły ubezpieczoneCblondyn pisze: Zeby wiedzieć jaki jest sentyment ja nie musze wiedzieć co robia leszcze u jakiegoś broka bo od dawna wiem dokłądnie co robią
Łapanie dołków/szczytów jet u nich normą. A może sie myle? I nie jest dla mnie żadnym zaskoczeniem. A czy jest ich 80% czy 60% nie ma dla mnie żadnego znaczenia.
Do okreslenia sentymentu/trendy wstarczy mi goły wykres i potocznie zwana AT.
I rada na koniec. Niech każdy wyciąga wnioski sam na podstawie wykresu a nie kieruje się tym ilu Kowalskich otworzyło longa.
Bo Kowalski to ma tutaj akurat najmniej do powiedzeniaI chyba tego udowadniac nie trzeba

- fx-technik
- Fanatyk
Kurde, Cblondyn, łopatologicznie:
Kermit zakłada, że 90% oandian się myli.
Skoro widzi jakiś setup, formację AT, a 90% się myli, to jemu to potwierdza, że on ma rację.
Takie to jest skomplikowane?
Skoro widzi jakiś setup, formację AT, a 90% się myli, to jemu to potwierdza, że on ma rację.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
To wyobraź sobie, że o czyszczeniu konta nie ma mowy. Bo czesto depo nie lewaruje wcale-rookie- pisze: No ok, ale ile średnio trzymasz pozycje na zysku, jak długo przeciętnie prowadzisz trejd. Bo na stracie to każdy może trzymać aż mu wyczyści konto albo wróci na BE. Czyli przeciętnie kilkanaście godzin trwa cały trejd u Ciebie skoro po H1 ?

A czas trzymania pozycji zalezy od rynku bo przestawiam za ceną SL.
-- Dodano: pt 03-08-2018, 11:22 --
Ja nie musze niczego zakładac jedynie patrze na wykres. Jeżeli komuś zakładanie czegokolwiek pomaga....to gratulacjefx-technik pisze:Kurde, Cblondyn, łopatologicznie:

A to, że leszcze w mocnym trendzie wzrostowym z wypiekami czaja sie na eS to nie jest dla mnie niczym nowym