DayTrading: Piątek 03.08.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 sie 2018, 00:00

Wzrost
4
57%
Bez zmian
2
29%
Spadek
1
14%

Liczba głosów: 7

Nieśmiertelny Trader

Re: DayTrading: Piątek 03.08.2018

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

Cblondyn pisze:
Kermit pisze:
ale mnie nie interesuje jakie pozycje maja duże banki bo od tego jest wykres.
No jesli miałbym wybierać to wolalłbym wiedzieć jakie pozycje zajmuje/zajmie duzy Bank niż Kowalski :)
Potocznie zwany "grubasem". I nie zaprzątam sobie głowy co robi/planuje "ulica" bo zbyt dużego wpływu na rynki nie ma. Nie przekraczają 20% wszyscy razem wzięci. A popyt/podaż pokazuja mi świeczki.
Z tego co widze od wczoraj podobno większość jest kupujacych u jakichś tam indian, oand itp. :)
A rynek wali w dół. To o jakim i czyim sentymencie mowa? Poza tym jakieś 23k lotów to małe miki do całych obrotów na rynku. Niejden gruby otwiera pozycje zaczynając od kliku kilkunasty tysi lotów ;)
hmmm to raczej nie ma znaczenia ile tych lotów tam jest. Sentyment jak i wszystko inne moze pomoc badz zaszkodzić. Chodzi o wypracowane metody ktore dla nas sa skuteczne. Każdy moze Sobie takie sentyment analizowac na swoj sposob, tak samo jak MACD czy zwykle LT / SR lub znaczenie swiec. Wazne by trader wiedzial co robi :)

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Cblondyn - nie będę specjalnie dla Ciebie tłumaczył jeszcze 10 razy tego samego, a z Twojego postu wynika, że nie zrozumiałeś o czym pisałem. Przeczytaj 10 razy lub 100 może wreszcie się uda.

-- Dodano: 03 sie 2018, 10:43 --
Nieśmiertelny Trader pisze:
hmmm to raczej nie ma znaczenia ile tych lotów tam jest. Sentyment jak i wszystko inne moze pomoc badz zaszkodzić. Chodzi o wypracowane metody ktore dla nas sa skuteczne. Każdy moze Sobie takie sentyment analizowac na swoj sposob, tak samo jak MACD czy zwykle LT / SR lub znaczenie swiec. Wazne by trader wiedzial co robi :)
a już traciłem nadzieje że sa tu myślący traderzy... uff - jest nadzieja :wink: :564: :564: :564:
Podpisuje sie pod każdym słowem
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Cblondyn pisze:
Kermit pisze:
ale mnie nie interesuje jakie pozycje maja duże banki bo od tego jest wykres.
No jesli miałbym wybierać to wolalłbym wiedzieć jakie pozycje zajmuje/zajmie duzy Bank niż Kowalski :)
Potocznie zwany "grubasem". I nie zaprzątam sobie głowy co robi/planuje "ulica" bo zbyt dużego wpływu na rynki nie ma. Nie przekraczają 20% wszyscy razem wzięci. A popyt/podaż pokazuja mi świeczki.
Z tego co widze od wczoraj podobno większość jest kupujacych u jakichś tam indian, oand itp. :)
A rynek wali w dół. To o jakim i czyim sentymencie mowa? Poza tym jakieś 23k lotów to małe miki do całych obrotów na rynku. Niejden gruby otwiera pozycje zaczynając od kliku kilkunasty tysi lotów ;)
Nie ma znaczenia ile lotów? To co w takim razie jest istotne? I o jakim sentymencie mowa skoro to ułamek obrotu rynku? Myslisz, że sentyment określa ulica?
Dawid Augustym ma strategie oparta własnie o snetyment indian itp. I teraz najważniejsze :)
Zagrywa dokładnie w przeciwnym kierunku żeby było smiesznie ;)
Policzmy teraz czyj to sentyment co podawał Kermit. 23k lotów dzielone przez 56355 co daje ...0,4 lota średnio. Masakra. Same grubasy :d

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

pr7emo pisze:
Nieśmiertelny Trader pisze:edek retest h4 i moze nowy kanał :roll:
nie udało się pokonać ceny otwarcia, może polecieć w dół
Tez lukam na te cene otwarcia i retest od dołu ale fundamentalnie euro już nie jest takie gówniane więc no średnio tak te spadki, moze tylko jakas szpila
eDek robi rajdy po 80 pipsów, w każdej chwili może jechać na 1,1700 , tym bardziej jeśli nie ma już dziś dalszego ciśnienia, ciężko rozkiminić z tego położenia dalszy kierunek, nie wydaje mi się zeby był teraz trend, raczej odwrócenie ja to nazywam w srodku tygodnia do kształtu \/

Nieśmiertelny Trader

Cblondyn pisze: Nie ma znaczenia ile lotów? To co w takim razie jest istotne? I o jakim sentymencie mowa skoro to ułamek obrotu rynku? Myslisz, że sentyment określa ulica?
Dawid Augustym ma strategie oparta własnie o snetyment indian itp. I teraz najważniejsze :)
Zagrywa dokładnie w przeciwnym kierunku żeby było smiesznie ;)
Policzmy teraz czyj to sentyment co podawał Kermit. 23k lotów dzielone przez 56355 co daje ...0,4 lota średnio. Masakra. Same grubasy :d
No ale najwieksze pozycje na rynki strzelają Banki gdy potrzebują wymienić jedną walutę na inną i starają się to zrobić jak najkorzystniej dla klienta i ta wiedza po jakiej cenie to nastepuje nie ma wpływu na przewagę tradera bo gdyby tak bylo to wrócił bym do takiego bankowego back officu i dalej matchował wraz z tysiącami innych ludków pozycje między bankowe na grube miliardy każdego dnia po danej cenie. :)

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Jeżeli mogłeś matchować pozycje, to żadnego ruchu nie spowodowałeś.
Ruch spowodowałeś dopiero wtedy, gdy ty skończyłeś, a ktoś został.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

pr7emo pisze:[
eDek robi rajdy po 80 pipsów, w każdej chwili może jechać na 1,1700
Edek od wtorku zrobil 180 pipsow wybijajac po drodze dwa dolki na h4 bez korekty wiekszej niz 20-25 pipsow. Wiec gdzie te rajdy po 80 pipsow widzisz.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2018, 12:00 przez Kermit, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

No ale najwieksze pozycje na rynki strzelają Banki gdy potrzebują wymienić jedną walutę na inną i starają się to zrobić jak najkorzystniej dla klienta i ta wiedza po jakiej cenie to nastepuje nie ma wpływu na przewagę tradera )
Za to sentyment kolesi co otwiera 0,4 lota bardziej jest godzien uwagi? :d
I dają wtedy przewage? No daj spokój :)
Juz nie wspomne, że uczestnikami rynku sa nie tylko spekulanci ale i potęzne koncerny które po prostu wymieniaja walute. Długi temat odsyłam do książki chociażby "inwestycje walutowe dla bystrzaków" czy innych o forex.

Nieśmiertelny Trader

fx-technik pisze:Jeżeli mogłeś matchować pozycje, to żadnego ruchu nie spowodowałeś.
Ruch spowodowałeś dopiero wtedy, gdy ty skończyłeś, a ktoś został.
No ale kasa ktora zostaje nie jest juz az tak gigantyczna jak ta zmatchowana, dlatego wcale nie potrzeba az tak duzych pozycji by zrobic ruch na 100 pestek w czasie non farmow. Automaty na ten okres sa wylaczane a matchowane pozycje pokrywają się wzajemnie i robią się puste przestrzenie cenowe stąd taka łatwość przełożenia poziomów w czasie danych.

-- Dodano: 03 sie 2018, 12:02 --
Cblondyn pisze:
No ale najwieksze pozycje na rynki strzelają Banki gdy potrzebują wymienić jedną walutę na inną i starają się to zrobić jak najkorzystniej dla klienta i ta wiedza po jakiej cenie to nastepuje nie ma wpływu na przewagę tradera )
Za to sentyment kolesi co otwiera 0,4 lota bardziej jest godzien uwagi? :d
Juz nie wspomne, że uczestnikami rynku sa nie tylko spekulanci ale i potęzne koncerny które po prostu wymieniaja walute. Długi temat odsyłam do książki chociażby "inwestycje walutowe dla bystrzaków" czy innych o forex.
No to też wspomniałem ''dla klienta'' :)

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Cblondyn pisze: Za to sentyment kolesi co otwiera 0,4 lota bardziej jest godzien uwagi? :d
jesli wiesz ze 90% z tych kolesi traci to informacja jest wrecz bezcenna dla myslacego tradera. On zrobi z tego użytek i zarobi. A mało myslacy bedzie sie smial...tak bywa

Zablokowany