hmmm to raczej nie ma znaczenia ile tych lotów tam jest. Sentyment jak i wszystko inne moze pomoc badz zaszkodzić. Chodzi o wypracowane metody ktore dla nas sa skuteczne. Każdy moze Sobie takie sentyment analizowac na swoj sposob, tak samo jak MACD czy zwykle LT / SR lub znaczenie swiec. Wazne by trader wiedzial co robiCblondyn pisze:No jesli miałbym wybierać to wolalłbym wiedzieć jakie pozycje zajmuje/zajmie duzy Bank niż KowalskiKermit pisze:
ale mnie nie interesuje jakie pozycje maja duże banki bo od tego jest wykres.
Potocznie zwany "grubasem". I nie zaprzątam sobie głowy co robi/planuje "ulica" bo zbyt dużego wpływu na rynki nie ma. Nie przekraczają 20% wszyscy razem wzięci. A popyt/podaż pokazuja mi świeczki.
Z tego co widze od wczoraj podobno większość jest kupujacych u jakichś tam indian, oand itp.
A rynek wali w dół. To o jakim i czyim sentymencie mowa? Poza tym jakieś 23k lotów to małe miki do całych obrotów na rynku. Niejden gruby otwiera pozycje zaczynając od kliku kilkunasty tysi lotów
DayTrading: Piątek 03.08.2018
-
Nieśmiertelny Trader
Re: DayTrading: Piątek 03.08.2018
Cblondyn - nie będę specjalnie dla Ciebie tłumaczył jeszcze 10 razy tego samego, a z Twojego postu wynika, że nie zrozumiałeś o czym pisałem. Przeczytaj 10 razy lub 100 może wreszcie się uda.
-- Dodano: 03 sie 2018, 10:43 --
Podpisuje sie pod każdym słowem
-- Dodano: 03 sie 2018, 10:43 --
a już traciłem nadzieje że sa tu myślący traderzy... uff - jest nadziejaNieśmiertelny Trader pisze:
hmmm to raczej nie ma znaczenia ile tych lotów tam jest. Sentyment jak i wszystko inne moze pomoc badz zaszkodzić. Chodzi o wypracowane metody ktore dla nas sa skuteczne. Każdy moze Sobie takie sentyment analizowac na swoj sposob, tak samo jak MACD czy zwykle LT / SR lub znaczenie swiec. Wazne by trader wiedzial co robi
Podpisuje sie pod każdym słowem
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Nie ma znaczenia ile lotów? To co w takim razie jest istotne? I o jakim sentymencie mowa skoro to ułamek obrotu rynku? Myslisz, że sentyment określa ulica?Nieśmiertelny Trader pisze:hmmm to raczej nie ma znaczenia ile tych lotów tam jest. Sentyment jak i wszystko inne moze pomoc badz zaszkodzić. Chodzi o wypracowane metody ktore dla nas sa skuteczne. Każdy moze Sobie takie sentyment analizowac na swoj sposob, tak samo jak MACD czy zwykle LT / SR lub znaczenie swiec. Wazne by trader wiedzial co robiCblondyn pisze:No jesli miałbym wybierać to wolalłbym wiedzieć jakie pozycje zajmuje/zajmie duzy Bank niż KowalskiKermit pisze:
ale mnie nie interesuje jakie pozycje maja duże banki bo od tego jest wykres.
Potocznie zwany "grubasem". I nie zaprzątam sobie głowy co robi/planuje "ulica" bo zbyt dużego wpływu na rynki nie ma. Nie przekraczają 20% wszyscy razem wzięci. A popyt/podaż pokazuja mi świeczki.
Z tego co widze od wczoraj podobno większość jest kupujacych u jakichś tam indian, oand itp.
A rynek wali w dół. To o jakim i czyim sentymencie mowa? Poza tym jakieś 23k lotów to małe miki do całych obrotów na rynku. Niejden gruby otwiera pozycje zaczynając od kliku kilkunasty tysi lotów
Dawid Augustym ma strategie oparta własnie o snetyment indian itp. I teraz najważniejsze
Zagrywa dokładnie w przeciwnym kierunku żeby było smiesznie
Policzmy teraz czyj to sentyment co podawał Kermit. 23k lotów dzielone przez 56355 co daje ...0,4 lota średnio. Masakra. Same grubasy
eDek robi rajdy po 80 pipsów, w każdej chwili może jechać na 1,1700 , tym bardziej jeśli nie ma już dziś dalszego ciśnienia, ciężko rozkiminić z tego położenia dalszy kierunek, nie wydaje mi się zeby był teraz trend, raczej odwrócenie ja to nazywam w srodku tygodnia do kształtu \/Nieśmiertelny Trader pisze:Tez lukam na te cene otwarcia i retest od dołu ale fundamentalnie euro już nie jest takie gówniane więc no średnio tak te spadki, moze tylko jakas szpilapr7emo pisze:nie udało się pokonać ceny otwarcia, może polecieć w dółNieśmiertelny Trader pisze:edek retest h4 i moze nowy kanał
-
Nieśmiertelny Trader
No ale najwieksze pozycje na rynki strzelają Banki gdy potrzebują wymienić jedną walutę na inną i starają się to zrobić jak najkorzystniej dla klienta i ta wiedza po jakiej cenie to nastepuje nie ma wpływu na przewagę tradera bo gdyby tak bylo to wrócił bym do takiego bankowego back officu i dalej matchował wraz z tysiącami innych ludków pozycje między bankowe na grube miliardy każdego dnia po danej cenie.Cblondyn pisze: Nie ma znaczenia ile lotów? To co w takim razie jest istotne? I o jakim sentymencie mowa skoro to ułamek obrotu rynku? Myslisz, że sentyment określa ulica?
Dawid Augustym ma strategie oparta własnie o snetyment indian itp. I teraz najważniejsze
Zagrywa dokładnie w przeciwnym kierunku żeby było smiesznie
Policzmy teraz czyj to sentyment co podawał Kermit. 23k lotów dzielone przez 56355 co daje ...0,4 lota średnio. Masakra. Same grubasy
- fx-technik
- Fanatyk

Jeżeli mogłeś matchować pozycje, to żadnego ruchu nie spowodowałeś.
Ruch spowodowałeś dopiero wtedy, gdy ty skończyłeś, a ktoś został.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Edek od wtorku zrobil 180 pipsow wybijajac po drodze dwa dolki na h4 bez korekty wiekszej niz 20-25 pipsow. Wiec gdzie te rajdy po 80 pipsow widzisz.pr7emo pisze:[
eDek robi rajdy po 80 pipsów, w każdej chwili może jechać na 1,1700
Ostatnio zmieniony 03 sie 2018, 12:00 przez Kermit, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Za to sentyment kolesi co otwiera 0,4 lota bardziej jest godzien uwagi?Nieśmiertelny Trader pisze:
No ale najwieksze pozycje na rynki strzelają Banki gdy potrzebują wymienić jedną walutę na inną i starają się to zrobić jak najkorzystniej dla klienta i ta wiedza po jakiej cenie to nastepuje nie ma wpływu na przewagę tradera )
I dają wtedy przewage? No daj spokój
Juz nie wspomne, że uczestnikami rynku sa nie tylko spekulanci ale i potęzne koncerny które po prostu wymieniaja walute. Długi temat odsyłam do książki chociażby "inwestycje walutowe dla bystrzaków" czy innych o forex.
-
Nieśmiertelny Trader
No ale kasa ktora zostaje nie jest juz az tak gigantyczna jak ta zmatchowana, dlatego wcale nie potrzeba az tak duzych pozycji by zrobic ruch na 100 pestek w czasie non farmow. Automaty na ten okres sa wylaczane a matchowane pozycje pokrywają się wzajemnie i robią się puste przestrzenie cenowe stąd taka łatwość przełożenia poziomów w czasie danych.fx-technik pisze:Jeżeli mogłeś matchować pozycje, to żadnego ruchu nie spowodowałeś.
-- Dodano: 03 sie 2018, 12:02 --
No to też wspomniałem ''dla klienta''Cblondyn pisze:Za to sentyment kolesi co otwiera 0,4 lota bardziej jest godzien uwagi?Nieśmiertelny Trader pisze:
No ale najwieksze pozycje na rynki strzelają Banki gdy potrzebują wymienić jedną walutę na inną i starają się to zrobić jak najkorzystniej dla klienta i ta wiedza po jakiej cenie to nastepuje nie ma wpływu na przewagę tradera )![]()
I dają wtedy przewage? No daj spokój
Juz nie wspomne, że uczestnikami rynku sa nie tylko spekulanci ale i potęzne koncerny które po prostu wymieniaja walute. Długi temat odsyłam do książki chociażby "inwestycje walutowe dla bystrzaków" czy innych o forex.
jesli wiesz ze 90% z tych kolesi traci to informacja jest wrecz bezcenna dla myslacego tradera. On zrobi z tego użytek i zarobi. A mało myslacy bedzie sie smial...tak bywaCblondyn pisze: Za to sentyment kolesi co otwiera 0,4 lota bardziej jest godzien uwagi?![]()
I dają wtedy przewage? No daj spokój![]()