Powoli bo powoli, ale z eurokołchozu trzeba będzie się powoli ewakuować nim nie jest za późno (bo jeszcze parę lat i mogą wprowadzić zakaz opuszczania granic UE).

Dobrebrg pisze:Ale co tu dużo mówić - jak sam nie potrafisz naściemniać i pytasz ludzi na forum co napisać to tego konta pro nie dostaniesz u żadnego brokera. U broków też pracują ludzie. Ludzie, którzy wyczuwają gdy rozmawiają z kimś mającym pojęcie o rynku czy z kimś, kto pojęcie ma zerowe i nie ma jak go podciągać pod profesjonalistę, nawet jak się chce.
Tak ci się tylko wydaje, jak brok za rok - dwa, będzie miał przez twoją ściemę podkładkę na to by na legalu wydmuchać cię na kasę, to poczujesz tylko pieczenie w odbycie. Bo na pewno skorzysta z okazji. A prawo jak zwykle będzie po jego stronie...Baton pisze: Dobre![]()
Jak ktoś nie potrafi naściemniać to nie powinien być pro ;-)
Nie do końca mi o to chodziło. Brokera obowiązują przepisy. Co więcej, są one mocno ogólne i wg mojej wiedzy, nie ma żadnych konkretnych, standaryzowanych procedur uznawania, na podstawie czego można komuś zaakceptować 1 rok doświadczenia w branży. Tak jak pisałem, u brokerów też pracują ludzie z którymi się rozmawia i zapewne mają dostateczną wiedzę i doświadczenie, żeby po krótkiej rozmowie ocenić, czy ktoś się nadaje czy nie.Baton pisze: Dobre![]()
Jak ktoś nie potrafi naściemniać to nie powinien być pro ;-)
A jakie to podstawy?brg pisze:Ktoś zadeklaruje, że jest pro, podstaw nie będzie miał do tego żadnych (jak kokosy), ale jakoś to przepchnie a potem będzie lament i płacz, że dźwignia duża i straciłem pieniądze i że czemu dali taką dużą jak ja nie umiem.
To te? I to wystarczy żeby się nie spłukać? No fakt, ja niestety nie potrafię tak przekonująco fantazjować.Jeśli ktoś nie jest w stanie przekonująco odpowiedzieć na parę naprawdę nietrudnych pytań, nie spełnia wymogów na klienta profesjonalnego
Było już coś takiego jak umorzenie a raczej anulowanie zysków. Pewien znany broker po czarnym czwartku uznał, że anuluje zyskowne transakcje swoich klientów (a stratnych jakoś nie anulowano). Nie widzę problemu żeby historia nie mogłaby się powtórzyć.raposo pisze:Przy takim scenariuszu można by ubiegać się też o umorzenie strat, których przecież być nie powinno...Mustafa pisze:np. zarobisz za dużo i Broker nie wypłaci kasy, bo nie spełniasz kryteriów a skoro poświadczyłeś nieprawdę to możesz im skoczyć dodatkowo w przypadku fałszowania jest na to stosowny paragraf.Pawel121212 pisze:Witam,
Miałbym pytanie. Dajmy ten tego, że ktoś skłamie w kwestii tych podpunktów które trzeba spełnić aby zostać zaklasyfikowany jako klient profesjonalny. Nie tylko skłamie, ale i częściowo sfałszuje dokumenty które przekaże brokerowi celem udowodnienia, że mówi prawdę. Załóżmy tutaj, że broker to zaakceptuje i zostaniemy profesjonalnymi klientami.
Ktoś to może skontrolować? Sprawdzić? Kto i jakie może ponieść konsekwencje?
Dyskutujemy czysto hipotetycznie.Może czasem by się opłaciło...?