I jak Ci szło ??xpep pisze:kiedys probowalem w realu u nich skalpowac wiem co mowie
Skalpowanie - co o tym myslicie?
kilkanascie zlecen na minute / sory za powielanie / http://pl.youtube.com/watch?v=MPtqhp8aY ... re=related
mozna? mozna!
tak wyglada zawodowy skalping
mozna? mozna!
tak wyglada zawodowy skalping
Rozpoczynam zawieranie transakcji w momencie tak jak napisałeś, ale nie poprzestaje na tym, zawieram następne do momentu gdy wskaźniki tak jak pisałem rozjeżdźają się. Zdarza się często, że te ostatnie transakcje są stratne, ale to nic. Gdy są duże skoki to nie gonię ceny.Interesujący styl grania. Rozumiem, że zawierasz transakcje tylko wtedy, gdy wszystkie wskaźniki wskazują wyprzedanie lub wykupienie, a MACD jest większy od zera
W realu w XTB nie ma żadnych przeszkód, nie rozumiem co niektórzy piszą, że nie można. Owszem przy publikacji danych spread jest zwiększany ale ja odpuszczam granie w tym czasie, wznawiam po około pół godziny po publikacji danych.
Spróbujcie sami to zobaczycie, że taki styl grania jest wydajniejszy, ale wymaga skupienia i poświęcenia dużo czasu na wpatrywanie się w wykres.
Mnie taki styl odpowiada i dlatego tak gram, bo jak wspominałem wcześniej nie wierzę, że kurs waluty jest przewidywalny.
Ostatnio zmieniony 04 sty 2009, 11:54 przez klopka, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak rozumiem po prostu stawiasz jedno zlecenie za drugim?klopka pisze:Rozpoczynam zawieranie transakcji w momencie tak jak napisałeś, ale nie poprzestaje na tym, zawieram następne do momentu gdy wskaźniki tak jak pisałem rozjeżdźają się. Zdarza się często, że te ostatnie transakcje są stratne, ale to nic. Gdy są duże skoki to nie gonię ceny.Interesujący styl grania. Rozumiem, że zawierasz transakcje tylko wtedy, gdy wszystkie wskaźniki wskazują wyprzedanie lub wykupienie, a MACD jest większy od zera
W jakiś odstępach czasowych, co ileś pipsów czy po prostu jak leci?
Czyli na jednym takim "zjeździe" trendu stawiasz 7-8 do 10 zleceń?
Dobrze to rozumiem?
Badania traderów
Dokładnie tak. Następne po zrealizowaniu poprzedniego. Gdy stawiam zlecenie to od razu ustawiam SL. Następnie modyfikuję zlecenie i tutaj dopiero ustawiam TP i często ten TP jest nie 10 pipsowy ale właśnie 30 pipsowy zależnie od rozwoju sytuacji ( cena odskoczy).Czyli na jednym takim "zjeździe" trendu stawiasz 7-8 do 10 zleceń?
Dobrze to rozumiem?
Bardzo ważne jest ustawienie wykresu, ja ustawiam tak ,że w oknie mam wykres z rozpiętością 100 pipsów, co bardzo poprawia "widzialność" ruchu waluty.
Ostatnio zmieniony 04 sty 2009, 12:12 przez klopka, łącznie zmieniany 1 raz.
Ciekawy system, jak patrze na Twój wcześniejszy wykres to podejrzewam, że nie korzystasz z tych wszystkich liniiklopka pisze:Dokładnie tak. Następne po zrealizowaniu poprzedniego. Gdy stawiam zlecenie to od razu ustawiam SL. Następnie modyfikuję zlecenie i tutaj dopiero ustawiam TP i często ten TP jest nie 10 pipsowy ale właśnie 30 pipsowy zależnie od rozwoju sytuacji ( cena odskoczy).Czyli na jednym takim "zjeździe" trendu stawiasz 7-8 do 10 zleceń?
Dobrze to rozumiem?

Działasz bardziej na wyczucie?
Co skłania Cię do sądu, że rynek zaraz się odwróci?
Zachowanie świec?
Sygnał z linii?
Badania traderów