Dukascopy - ECN
Re: Dukascopy - ECN
To ja jeszcze na zakończenie pokażę jak to wyglądało z mojej perspektywy i pragnę zakończyć ten temat

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Czyli specyfika broka który codziennie o 23:00 zamyka i otwiera od nowa twoje pozycje, oraz mało płynnej pary walutowej. @RobertK masz to w regulaminie ale pewnie nie czytałeś. DC podaje aktualne i maksymalne spready w różnych przedziałach czasowych. Jeśli twój się mieścił i był ujęty w tym zestawieniu to znaczy, że był rynkowy, bo to oznacza również, że płynność z zamknięcia twojej pozycji spowodowała otwarcie czyjejś przeciwnej - inaczej ten kto łyknął twojego SL dzwoniłby do broka z reklamacją: bo widział cenę po której było twoje zlecenie (SL), więc po niej musiałoby być zrealizowane jego wejście na rynek. Gdyby to zlecenie otworzył brok, to mógłby się ubrać w pozycję przeciwko rynkowi, a to wymaga kolejnego rysowania świeczek by wyjść z problemów z kasą. Ciekawe jak duża musiała być pozycja, by warto było w taki handel angażować ludzi, ponosić ryzyko wtopy, skoro cała infrastruktura brokera jest dedykowana do tego by nie ponosić żadnych kosztów związanych ze zmianą ceny. Broker ze spreadem rynkowym nie musi robić niczego, bo tak jak kantor walutowy zarabia tylko na prowizji - i to mu wystarcza. Broker który gwarantuje spread musi ponieść ryzyko, że zrealizuje ci transakcję po nierynkowej cenie, na skutek czego dołoży do interesu. I tak, taki brok narysuje ci wykres jaki będzie potrzebował do wydymania cię. Na drugi raz patrz na tabelę średnich i maksymalnych spreadów na takich parach i bierz je pod uwagę składając zlecenie, lub termin jego ważności.ADASKO2012 pisze:Wszystko widać jak na dłoni.Rozjechany spread w Dukaskopy przy tzw rolowaniu.Do tego egzotyczna para.Kiedyś często to się zdarzało o 23 na różnych parach u różnych brokerów.Teraz to rzadkość ,zdarza się raczej tylko na egzotykach.
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję
T- REX
Dzięki za wytłumaczenie zaistniałej sytuacji.
Ode mnie dostajesz 10/10
Należy się pochwała
Zdrowia oszkosz
Dzięki za wytłumaczenie zaistniałej sytuacji.
Ode mnie dostajesz 10/10
Należy się pochwała
Zdrowia oszkosz
Generalnie jest to jakaś wina brokera, mnie też wkurwia to codzienne rolowanie pozycji i otwieranie od nowa, w statystykach masz groch z kapustą mnie nie raz szlag trafił, jak otworzyłem jakieś staty dotyczące pozycji a tam wszystko na czerwono mimo, że mam od 3 dni 200 pipsów zysku. No i na tym rolowaniu faktycznie broker zarobił - zgarnął SLa po jednej, otworzył zlecenie po drugiej, więc pewnie ma z tego parę centów prowizji. Ale na 99% nie postawił własnego zlecenia, bo nie po to zainwestował pieniądze w FOREX. Po prostu o 23:00 robi zamkniecie dnia, zaczyna zamykać i od nowa otwierać pozycje wg jakiegoś klucza (np: numery zleceń), ale jest ich tyle, że jego komputery nie dają rady tego zrobić ze wszystkimi pozycjami w tym samym momencie. Dlatego takie kilkusekundowe rozszerzenie. Na EUR/USD przeszłoby to bez skandalu. To nie jest brok do skalpu IMHO, a na mało płynnych parach gdy ma się pozycje o odległości TP i SL mniejszej od średniego dziennego spreadu takie rzeczy mogą się zdarzyć.
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję
Czy na Daxie dzisiaj było jakieś rolowanie ???
kurde dziwna rzecz bo z tego co widzę to na 4 pozycje , poruszyła się tylko chyba jedna
kurde dziwna rzecz bo z tego co widzę to na 4 pozycje , poruszyła się tylko chyba jedna
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
Chyba?PipsKong pisze:Czy na Daxie dzisiaj było jakieś rolowanie ???

Zobacz w raportach. Tam nie ma rolowań serii kontraktów z tego co mi wiadomo.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
ej no poważnie , jedna pozycja została mi przesunięta bo widzę po ustawionym TP. na szczęście w dobrą stronę , ale pytanie czemu się tak dzieje ??
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
Zalecam kontakt bezpośrednio z brokerem, który spojrzy w system i udzieli dokładnych wyjaśnień...PipsKong pisze:ej no poważnie , jedna pozycja została mi przesunięta bo widzę po ustawionym TP. na szczęście w dobrą stronę , ale pytanie czemu się tak dzieje ??

Tutaj nikt z fusów nic nie wywróży.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
mnie tam ten ruch pasujeraposo pisze: Zalecam kontakt bezpośrednio z brokerem, który spojrzy w system i udzieli dokładnych wyjaśnień...
Tutaj nikt z fusów nic nie wywróży.

jak nie będzie mi pasował to wtedy do nich napiszę