Serwis Forex-nawigator.biz korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. [Zamknij tą informację]

Dzisiaj jest 23 lip 2018, 00:18     PREMIA 30$ bez depozytu! Dodatkowo aż do 50% bonusu od wpłaty w XM!



Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
18
43%
Poza paroma minusami są ok
12
29%
Przeciętny
4
10%
Mają wiele wad
1
2%
Stanowczo odradzam
7
17%
 
Liczba głosów : 42

  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Awatar użytkownika

PipsKong

Maniak

Maniak

  • Posty: 2881
  • Rejestracja: 23 gru 2011, 10:49

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post28 cze 2018, 08:27

raposo pisze:Zalecam kontakt bezpośrednio z brokerem, który spojrzy w system i udzieli dokładnych wyjaśnień... :)
Tutaj nikt z fusów nic nie wywróży.


mnie tam ten ruch pasuje :564: :564: :564:

jak nie będzie mi pasował to wtedy do nich napiszę :mrgreen:
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
Offline
Awatar użytkownika

T-REX

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 1023
  • Rejestracja: 23 cze 2010, 23:33
  • Lokalizacja: Z Kosmosu
  • Pochwały: 2

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post28 cze 2018, 13:29

Rozsądek czy lenistwo? :mrgreen:
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję
Offline

ADASKO2012

Gaduła

Gaduła

  • Posty: 345
  • Rejestracja: 20 gru 2012, 22:19

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post04 lip 2018, 22:14

Założyłem konto w DB moge przelać tylko 10 tysięcy dolarów ,jest to 60 procent moich rocznych zarobków,taki mają wymóg.Czyli troche lipa.Dowiedziałem się to dopiero gdy otworzyłem konto.
Offline

houk

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 35
  • Rejestracja: 13 kwie 2012, 12:33

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post06 lip 2018, 12:46

raposo pisze:Witaj.

Ad.0) To, co zacytowałeś odnosi się do oferty Dukascopy Europe, gdzie faktycznie maksymalna dźwignia jeszcze 2 lata temu dla polskich rezydentów mogła być ustawiona na 1:300. Po zmianach KNF brokerzy regulowani na terenie UE musieli ograniczyć polskim rezydentom lewar do 1:100. Rezydenci innych krajów, a nawet Polacy, którzy legitymują się np. brytyjską rezydencją, mogą korzystać z dźwigni 1:300. Dukascopy Europe jest pod regulacjami łotewskimi.

Natomiast Dukascopy Bank domyślny lewar ustawiany jest dla wszystkich na 1:100. D. Bank jest pod regulacjami szwajcarskimi (poza mackami UE), więc istnieje możliwość zmiany lewarowania do 1:200.

Wiem, że podany przez Ciebie link jest do strony DB, ale to małe przeoczenie ze strony brokera, które wkradło się wraz z update'em nowej wersji strony. Już zgłoszone - skorygują lada dzień ;).

Ad.1) Tak.

Ad.2) Nie sposób odpowiedzieć na Twoje pytanie. W transakcji wpłaty prowizję na pewno pobierze Twój bank (wg cennika jego oferty). Dalej, przy realizacji przelewu, w transakcji może (ALE NIE MUSI) wziąć udział bank pośredniczący, który też może zainkasować swoją prowizję. Od czego to zależy? Od umów między bankami. Ile może wynieść prowizja? To zależy od pośrednika oraz kwoty.

Dawno nic nie wpłacałem do DB, więc nie mam nawet jak przedstawić Ci przykładu, ale i tak mógłby on niewiele dać ;).

Jeśli masz obawy to zawsze możesz wpłacić kartą - prowizja będzie z góry wiadoma.


Witam.
Odnośnie pytania 1, które odnosiło się do tego czy w Dukascopy Bank, podobnie jak w Dukascopy Europe można zmienić dźwignię weekendową na 1:90 to jednak jest inaczej. Maksymalna dźwignia weekendowa w Dukascopy Bank to 1:60.

Pytanie nr 2 dotyczyło ewentualnych kosztów wpłaty przy użyciu przelewu bankowego. Pytałem wcześniej o to też opiekuna klienta, ale wymigał się niewiedzą, a myślę, że wiedział, że pobierają skandalicznie wysokie opłaty.
Wpłaciłem kwotę 4 cyfrową. Mój bank pobrał opłatę za przelew w wysokości 25zł, a na moje konto w Dukascopy Bank dotarła kwota pomniejszona o prowizję banku pośredniczącego, która wyniosła: 7,25% kwoty wpłaty. Tak, to nie pomyłka. Rozbój w biały dzień :)
Pewnie dużo taniej wychodzi wpłata kartą, ale nie wiem tego. Ktoś się orientuje?
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 10975
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post06 lip 2018, 12:55

1) w Banku jest 1:60, bo max lewar to 1:200
W Europe w weekend max jest 1:90, bo max wynosi 1:300.
Czyli 1:30 na weekend przypada na każdą setkę normalnie :). Tak to można „logicznie” wytłumaczyć.

2) każdy bank ma swój własny cennik, więc opłaty bedą różnic sie w zależności od kwoty i samego banku. Dodatkowo, to czy bank pośredniczący weźmie udział w transakcji (oraz jaki i ile weźmie) zależy także od Twojego banku.

Broker nie ma na to wpływu. Zarówno Dukascopy, jak i każdy inny.

To czy wybrać kartę czy przelew zależeć bedzie od kwoty, Twojego banku itd. Można ogólnie przyjąć, ze wpłaty kartą bedą tańsze dla małych wpłat, a przelewy dla dużych. A ile dokładnie owe limity wynoszą? Zależy od powyższego ;)
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- Vipro Markets (-10%) - XTB - Dukascopy (-20%) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline

houk

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 35
  • Rejestracja: 13 kwie 2012, 12:33

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post06 lip 2018, 13:00

RobertK pisze:Cześć,
myślałem że w Dukascopy się to nie wydarzy, ale jednak - dzisiaj po raz pierwszy czuję, że zostałem "..." bez mydła :?

Para GBPNZD.
w nocy na dokładnie 30 sekund rozszerzyli spread na około 40 pipsów ściągając mi SL dokładnie na górce.

W zasadzie czasami się takie rzeczy zdarzają, nie jestem nowy i jestem przygotowany, ale jeśli zobaczycie - rynek był płaski jak diabli całą noc , a rozszerzenie spreadu było większe niż całodzienne ruchy. Co by było, gdyby były jakieś dane - spread by się rozjechał na 400 pipsów?

Reklamacja nie uznana - wg Dukascopy wszystko jest w porządku. Spread widoczny na wykresie tickowym, więc umywają ręce.
Piszę dla zwrócenia uwagi nowym klientom, dotychczas takiego czegoś spodziewałem się u mniejszych i mniej renomowanych brokerów, którzy z założenia mają mniej dostawców płynności :oops:
w każdym razie - powodzenia


Żeby uniknąć takich sytuacji w przyszłości warto ustawiać SL według ceny bid przy otwartej transakcji na sell i według ceny ask przy transakcji na buy. W Dukascopy jest to możliwe co wg mnie jest bardzo dużym plusem. Np. przy transakcji sell ustawiasz poziom SL bid>=1,23456. Po dojściu ceny bid do 1,23456 SL jest aktywowany i Twój rzeczywisty SL to 1,23456+spred w momencie uderzenia SL. Ustawiając w ten sposób SL trzeba oczywiście brać pod uwagę to, że będzie on powiększony o spred.
Offline

ADASKO2012

Gaduła

Gaduła

  • Posty: 345
  • Rejestracja: 20 gru 2012, 22:19

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post06 lip 2018, 17:29

To ja powiem coś bo założyłem świeże konto.Przy 10 tysiącach wpłaty bank pobiera 60 złotych przelewem,z tego 20 złotych banki pośredniczące.50 tysięcy ,137 złotych,banki poś.40 złotych.Po otwarciu konta wysłali maila z instrukcją jak przelać,ale nie co i ile można .Nic tam nie pisało o limitach ,czyli dobrze ,że nie przelałem jeszcze nic.Nic nie wspominali o tym przy zakładaniu konta,dopiero powiedzieli o tym ,gdy sam zapytałem.Teraz zastanawiam się czy nie zakończyć z tym kontem.Bo limit 10 tys dolarów jest dla mnie lekko śmieszny.
Offline
Awatar użytkownika

T-REX

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 1023
  • Rejestracja: 23 cze 2010, 23:33
  • Lokalizacja: Z Kosmosu
  • Pochwały: 2

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post06 lip 2018, 18:52

Nie wiem skąd wziąłeś to 10k. Z tego co wiem, w Dukasie było kiedyś 5k$, potem zmniejszyli tą kwotę do 1 tyś. więc jestem kompletnie zaskoczony tym co piszesz. Ale fakt - dawno się o to nie dopytywałem. Możesz wpłacić kwotę wpisową (ile by nie wynosiła) a potem po aktywacji konta natychmiast wypłacić jej większość zostawiając tylko trochę ponad 100$ obowiązkowego zabezpieczenia. Z tego co się orientowałem kiedyś - przelewy do Dukasa mają drakońskie opłaty, ale zależy to od banku z którego robisz przelew, i z bodaj M-banku miało być dużo taniej.
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję
Offline

ADASKO2012

Gaduła

Gaduła

  • Posty: 345
  • Rejestracja: 20 gru 2012, 22:19

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post06 lip 2018, 19:25

Nie osłabiaj mnie.Chodzi mi ,że nie moge więcej przelać niż 10 tys dolarów.Bo w czasie rejestracji nie wpisałem wszystkich dochodów,a pózniej się dowiedziałem gdy sam dopytywałem ,że jest to zależne.
Offline
Awatar użytkownika

T-REX

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 1023
  • Rejestracja: 23 cze 2010, 23:33
  • Lokalizacja: Z Kosmosu
  • Pochwały: 2

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post06 lip 2018, 21:46

Sorki, źle cię zrozumiałem. 60% rocznych dochodów nie starcza ci do gry? OK, nie odpowiadaj :mrgreen: BTW od tego roku Dukas może poinformować urząd skarbowy jeśli uzna, że coś jest nie halo. Szwajcarska tajemnica bankowa poszła się... więc wiesz...
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję
PoprzedniaNastępna

Wróć do Brokerzy Forex

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości