Mam konto w Dukascopy dobrych parę lat i uważam że platforma ma wszystko co potrzeba do handlu.
mają prolemy, bo mają wskaźniki napisane w mql ( nie mowie o tych standardowych).krystian74 pisze:Ludzie mają problemybooo brak MT4
Mam konto w Dukascopy dobrych parę lat i uważam że platforma ma wszystko co potrzeba do handlu.
czyli tutaj odmówią : https://www.axitrader.com/plraposo pisze:MT4 ma być w Dukascopy w ciągu 2-3 miesięcy.d4mian7 pisze:Raposo, a będziecie moze robic jakieś zestawienie brokerów spoza ue?raposo pisze:Reasumując:
- można zostać klientem PRO,
- można skorzystać z usług brokera spoza UE.
Żaden sposób nie gwarantuje, że za miesiąc, rok, 5 lat, UE nie wprowadzi czegoś innego.
Ten DUkas wydaje sie spoko, ale nie ma mt4 i to mnie boli
Na ten moment takiego zestawienia robić nie będziemy, bo szczerze powiedziawszy na palcach jednej ręki zliczyć mogę brokerów godnych uwagi spoza UE.
p.s. jakby ktoś wpadł na pomysł, aby otworzyć konto u brokera australijskiego, który jednocześnie ma licencję w UK, to od razu uprzedzam, że na 98% odmówią i pozwolą na otwarcie konta tylko pod UK.
Decyzja ESMA będzie obowiązywać od razu, termin 2 miesięcy to maksymalny termin na wprowadzenie zmian przez brokerów. Nikt nie mówił, że brokerzy nie wprowadza tego od razu. Tak więc równie dobrze możemy zobaczyć efekty chociażby w tym tygodniu.nieudacznik pisze:esma dość dziwnie pogrywa... Z tego co wiem do tej pory decyzja nawet nie została przetłumaczona na języki narodowe, z czego wynika, że obniżka dźwigni weszłaby w życie najwcześniej gdzieś we wrześniu, raposo, czy dobrze kombinuję?
Wydaje mi się jednak,że regulacje wchodzą dwa miesiące od momentu gdy dokument zostanie przetłumaczony na wszystkie języki urzędowe UE i pojawi się w Dzienniku Ustaw – i dopiero od tej daty liczone będą te dwa miesiące dla forex-u po których zapisy wejdą w życie.Cyb pisze:Decyzja ESMA będzie obowiązywać od razu, termin 2 miesięcy to maksymalny termin na wprowadzenie zmian przez brokerów. Nikt nie mówił, że brokerzy nie wprowadza tego od razu. Tak więc równie dobrze możemy zobaczyć efekty chociażby w tym tygodniu.nieudacznik pisze:esma dość dziwnie pogrywa... Z tego co wiem do tej pory decyzja nawet nie została przetłumaczona na języki narodowe, z czego wynika, że obniżka dźwigni weszłaby w życie najwcześniej gdzieś we wrześniu, raposo, czy dobrze kombinuję?