ops, sorry, cos zostało po skrócie cytatów, już usuwamjackub pisze:Immortal,
jakoś nie mogę odnaleźć tego wpisu na który się powołujesz a który ja nie dość że wygłosiłem ale jeszcze napisałem....
mógłbyś mi pomóc go odnaleźć?

ops, sorry, cos zostało po skrócie cytatów, już usuwamjackub pisze:Immortal,
jakoś nie mogę odnaleźć tego wpisu na który się powołujesz a który ja nie dość że wygłosiłem ale jeszcze napisałem....
mógłbyś mi pomóc go odnaleźć?
Nieeźle. Teraz rozumiem skąd taka rzesza co mają problem z utrzymaniem depo i zrozumieniem ATimmortal pisze:Pardone moi, ale to jest bełkot.Cblondyn pisze:jackub pisze:I nie bez powodu jednym z głównych założeń AT jest gra z trendem.
AT zakłada jedynie, że kontynuacja trendu jest bardziej prawdopodobna niż odwrót. A to nie to samo co "gra z trendem"
Co więcej - jednocześnie AT sama sabotuje te założenia, rozwijając cały arsenał narzędzi odwrotu trendu, dużo większy niż do jego kontynuacji.
Klasycznych i świecowych formacji odwrócenia trendu jest więcej niż formacji kontynuacji.
Większość wskaźników i oscylatorów poszukuje odwrotu trendu.
Fibo czy pivots to zabiegi szukające poziomów odwrotu.
Gdyby głównym założeniem AT była gra z trendem to zgodnie z tym powstawałyby narzędzia i modele. A tymczasem AT skłania raczej do gry przeciw trendom.
To nie jest żadna z zasad AT, to zwykłe powiedzenie giełdowe.Cblondyn pisze: "Trend is your frend" to nie wymysliłem ja ale całkowicie sie z nim zgadzam.
Rookie jak dostaniesz napadu Rafalicy drgawkowo-runowej to zrób se runa od 1$. 20 razy podwoisz depo i masz milion.-rookie- pisze:To jest już drogo czy jeszcze tanio na BUY? Nie, inaczej... Jakie pytanie mam sobie zadać teraz żeby grać ceną ?!
Ręce opadają. Nawet nie chce mi sie tego komentować. Proponuje na początek "Zawód Inwestor Giełdowy" Eldera. Oraz jego trzyekranowy system inwestycyjny. Strona 273immortal pisze:To nie jest żadna z zasad AT, to zwykłe powiedzenie giełdowe.Cblondyn pisze: "Trend is your frend" to nie wymysliłem ja ale całkowicie sie z nim zgadzam.
Wskaż w zasadach AT to, co napisałeś wcześniej czyli "że jednym z głównych założeń AT jest gra z trendem", najlepiej jakieś źródło żeby być wiarygodnym.
Na marginesie - choćby na wskaźnikach i oscylatorach najskuteczniej gra się właśnie gdy trendu nie ma. Zakładam że chciałeś się popisać wiedzą o trendach wyższego rzędu a nie lokalnych swing waves.
Formacje odwrócenia trendu, są po to, żebyś grał z trendem.immortal pisze: Pardone moi, ale to jest bełkot.
AT zakłada jedynie, że kontynuacja trendu jest bardziej prawdopodobna niż odwrót. A to nie to samo co "gra z trendem"
Co więcej - jednocześnie AT sama sabotuje te założenia, rozwijając cały arsenał narzędzi odwrotu trendu, dużo większy niż do jego kontynuacji.
Klasycznych i świecowych formacji odwrócenia trendu jest więcej niż formacji kontynuacji.
Większość wskaźników i oscylatorów poszukuje odwrotu trendu.
Fibo czy pivots to zabiegi szukające poziomów odwrotu.
Gdyby głównym założeniem AT była gra z trendem to zgodnie z tym powstawałyby narzędzia i modele. A tymczasem AT skłania raczej do gry przeciw trendom.
Nie wyraziłem się precyzyjnie, ale rzeczywiście w grze losowej nie chodzi o to aby grać całkowicie losowo, bo to jest bez sensu i do niczego nie prowadzi. Mówiąc gra losowa miałem na myśli losowe wejście w pozycję czyli na przykład rzucamy monetą, jak orzeł to long jak reszka to short. Jest udowodnione wielokrotnie, że wchodząc w ten sposób w pozycję, ale mając jednocześnie bardzo dobrze pomyślane WYJŚCIE z pozycji, można w długim terminie zarobić. Oczywiście ideą doświadczenia nie jest namawianie ludzi aby grali w ten sposób, ale zrozumienie że wejście w pozycję nie decyduje o zysku lub o stracie. Czyli aby zarabiać trzeba mieć bardzo dobrze pomyślane TP i SL (czy wyjście z pozycji), a nie grać bezmyślnie na zasadzie SL pod dołkiem, a TP=3*SL, bo to jest słabe bardzo.-rookie- pisze:I przypadkiem pozycje mamy zająć rano po 8, a zamknąć na koniec dnia o 22? W takim razie te zmienne nie są już losowe tylko generują pewną przewage dla tej metody tzn godziny otwarcia/zamkniecia pozycji nie są losowe, tylko sam kierunek będzie "losowy" - zależny od rzutu monetą.
A jakoś ludzie stawiają, i to nawet po 10 lat jak się chwalą, na jakąś swoją wydumaną AT i ciągle tracą. Czym się różni tracenie w oparciu o AT a w oparciu o rzut monetą????-rookie- pisze: Ciekawe czy ktoś postawił pieniądze, ale nie pieniądze dla fanu na przewalenie tylko na serio stwierdził pierdole AT i inne, bede rzucał monetą o 7:30 rano a potem tylko otworze pozycje i zamkne na koniec dnia. Wątpie że jest ktoś taki...