DayTrading: Piątek 23.03.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 mar 2018, 00:00

Wzrost
4
50%
Bez zmian
1
13%
Spadek
3
38%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
Sinus
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 23.03.2018

Nieprzeczytany post autor: Sinus »

Administrator pisze:woj55 własny komentarz, przy przedruku trzeba podać źródło :) Ostatnio dużo gram, więc moje spojrzenie na rynek mogę wrzucić. Chociaż wolę grać średnioterminowo.

sinus, XAB przestańcie proszę się przekomarzać bo będę kasował. Rynek Was zweryfikuje i saldo na koncie.

Spoko, tylko jak on atakuje, kłamie, pomimo, że wystarczy się cofnąć o dwa dni w czasie na forum, to trzeba reagować, bo pomawianie, sugerowanie kłamstwa od razu powinno się nagłośnić i ukarać, tak jak zrobiłem, pokazując czano na białym prawdę. Tylko sprostowałem jego fake news :). Dla mnie nie ma tematu, daje go w ignory i nie będzie więcej mojej reakcji na jego bajki.
PiS forever

mario_M
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mario_M »

powymyślali te wykresy świeczkowe - na liniowym luki nie występują :)

Cła to pożywka dla inflacji w USA a inflacja to oddłużanie bo nasprzedawali kredytów a teraz podnoszą stopy i ściągają więcej darmowej kasy od ludzi

inflacja to utrata wartości pieniądza a Chińczyk ma dużo dolców czyli, że straci o wartość inflacji bo obrażony( na cła) nie kupi obligacji amerykańskich
aby wyjść na zero (powinien je kupować bo USA mają wysokie stopy procentowe)
Trump dba o wyborców, prognozy mówią o bardzo niskim bezrobociu, kto ma pracę to i za kredyt więcej kasy odda bo ma z czego, indeksy chwilowo mogą śmiało spadać ale trzeba pamiętać o amerykańskich emeryturach inwestowanych w akcje (wymienią fb na inną spółkę i indeksy wrócą do łask)

ropa kwotowana w dolarze to tani surowiec dla Europy - nikomu mocny dolar nie jest potrzebny szczególnie USA aby eksport zwiększyć

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

Sinus pisze:Spoko, tylko jak on atakuje, kłamie, pomimo, że wystarczy się cofnąć o dwa dni w czasie na forum, to trzeba reagować, bo pomawianie, sugerowanie kłamstwa od razu powinno się nagłośnić i ukarać, tak jak zrobiłem, pokazując czano na białym prawdę. Tylko sprostowałem jego fake news :). Dla mnie nie ma tematu, daje go w ignory i nie będzie więcej mojej reakcji na jego bajki.
Z góry przepraszam za OT, ale to forum po raz pierwszy od dłuższego czasu jest fajne i bardzo chciałabym aby tak pozostało. Dlatego bardzo mnie irytuje to, co robisz, Sinus bowiem drażnisz obecnych tu dżentelmenów, na dodatek niezbyt składnie :roll:
Przepraszam Adminie zatem za OT ale wyczyśćmy wątek do końca bowiem samo usuwanie postów nic nie da.

Sinus, w poście który został usunięty a do którego się odwołujesz, odsyłasz XAB do danych z 20 marca, godziny wieczorne, kwestionujesz też lukę na DAX przy otwarciu następnego dnia. Zarzucasz też XAB brak należytej staranności i z Niego kpisz. Jakby przez głowę przeleciała Ci myśl, że odwrócisz kota ogonem: służę kopią Twego posta.
Cofnijmy się zatem o wspomniane dwa dni:
Sinus pisze:20 mar 2018, 01:14
przestawiłem sie na s na dax, całe depo, a jak.
Zarzucając XAB niedbałość powołujesz się na dane o 24 godziny późniejsze w stosunku do czasu rzekomej inwestycji całego depo :roll: I zarzucasz Mu kłamstwo a to już jest najnormalniej w świecie brzydkie i paskudne, bo XAB nie mija się z prawdą.
Skoro ja, niewiasta która z założenia ma tylko o jeden zwój więcej niż koń, byłam w stanie policzyć Twoją nocną stratę w 10 sekund (procentowo, nie kwotowo, i jest to wartość dwucyfrowa), to obecni tu dżentelmeni zrobili to w 3 sekundy a jeśli nie skomentowali to tylko dlatego, że mają na głowie sprawy istotniejsze aniżeli przekomarzanie się z wirtualnym, niby nowym a jednak dziwnie znajomym, bytem.
Zatem serdecznie i nad wyraz uprzejmie zwracam się do Ciebie z prośbą: zaprzestań wkurzania moich tu kolegów, bo fajniejsze są wykresy niż przepychanki.
Z góry serdecznie dziękuję.
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

woj55
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: woj55 »

a o ktorej Tramp dzis gada?
Rynek to jest na targowisku a tutaj rynkiem są wielkie banki

Awatar użytkownika
Kazimierz S
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kazimierz S »

Kazimierz S pisze:
Kazimierz S pisze:S na DAX
Poeskowane. Nie widzę już mocy u niedźwiedzia na najbliższe tygodnie.
Wpadły wszystkie tak SL jak i TP. Także bp. Od poniedziałku rano szukam L.
O ile ze szkopem szybko się dogaduję, to z Yankesem w ogóle się nie rozumiemy: Świeżak - szacun za Twoje wykresy SPX - chyba tylko Pan "Sinus" wstawił ich ostatnio na forum więcej od Ciebie :wink: .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Miód kupuj tylko Polski.

mario7602
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario7602 »

mario_M pisze:powymyślali te wykresy świeczkowe - na liniowym luki nie występują :)

Cła to pożywka dla inflacji w USA a inflacja to oddłużanie bo nasprzedawali kredytów a teraz podnoszą stopy i ściągają więcej darmowej kasy od ludzi

inflacja to utrata wartości pieniądza a Chińczyk ma dużo dolców czyli, że straci o wartość inflacji bo obrażony( na cła) nie kupi obligacji amerykańskich
aby wyjść na zero (powinien je kupować bo USA mają wysokie stopy procentowe)
Trump dba o wyborców, prognozy mówią o bardzo niskim bezrobociu, kto ma pracę to i za kredyt więcej kasy odda bo ma z czego, indeksy chwilowo mogą śmiało spadać ale trzeba pamiętać o amerykańskich emeryturach inwestowanych w akcje (wymienią fb na inną spółkę i indeksy wrócą do łask)

ropa kwotowana w dolarze to tani surowiec dla Europy - nikomu mocny dolar nie jest potrzebny szczególnie USA aby eksport zwiększyć
Ostatnim akapitem zawaliłeś całkiem niezły post. tzn. że europa, azja i inni mają sprzedawać USA swoje produkty za makulaturę?

mario_M
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mario_M »

edek na wysokim kursie to Europa kupi sobie tanio ropę - jako konsument jest do przodu
chiny jako fabryka jak sprzeda Europie w dolarach - Europa jako konsument jest do przodu

Europa jako exporter do USA jest w plecy
USA jako importer do Europy - jest do przodu

edek wysoko to można i dolary makulaturą nazywać - wszystko się zgadza
pytanie tylko kto ma najwięcej dolców-makulatury i kto na tym najwięcej straci (czyżby Chiny?)

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Karnak powiedział w zeszły weekend, że koniec hossy.
Dobry jest skubaniec.
The only way is up

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

uwielbiam ten wysyp analiz fundamentalno-makro-polityczno... a na koncu itak rynek ma racje :569:
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
Kazimierz S
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kazimierz S »

TsunamiPL pisze:Karnak powiedział w zeszły weekend, że koniec hossy.
Dobry jest skubaniec.
A z drugiej strony: "dzisiaj mogła być dobra okazja do L na średni - dłuższy termin". Tsunami, staram się trzymać Twoją stronę, ale sorry, czasami nie nadążam i nie wiem w sumie, którą stronę w końcu :lol: :564: .
Miód kupuj tylko Polski.

Zablokowany