Witaj w świecie danbo, dlatego granie małą kasą bez zelaznego MM nie ma sensu. Zawsze będzie się tak kończyć, zawsze.marcinmijagi pisze:Próby odrobienia strat zakonczyły sie niepowodzeniem. Ładnie mi szło, od 200 zł dojechałem do 1000, jednak głowa nie wytrzymała i rozwaliłem konto.
W weekend regeneracja i od poniedziałku jescze raz...
Marcinmijagi vs Czysty wykres
Re: Marcinmijagi vs Czysty wykres
I tak jest progres, 400% wykręcone w 2 tygodnie to jest dobry wynik. Pamiętam Twoje konta sprzed kilku miesięcy, wtedy były tylko straty, a teraz konto wytrzymało 2 tygodnie na zysku. Moim zdaniem nieźle. Nie ma co się oszukiwać, nadal jesteśmy leszczami, więc...
Przeciwnie, raczej regres, cofnięcie się do kamienia łupanego bo takie ''wykręcanie'' uczy tylko złych nawyków.-rookie- pisze:I tak jest progres, 400% wykręcone w 2 tygodnie to jest dobry wynik. Pamiętam Twoje konta sprzed kilku miesięcy, wtedy były tylko straty, a teraz konto wytrzymało 2 tygodnie na zysku. Moim zdaniem nieźle. Nie ma co się oszukiwać, nadal jesteśmy leszczami, więc...
Lepiej gdyby konto wytrzymało rok nawet z lekką stratą a solidnym MM niż coś takiego co robią wszyscy napaleńcy.
Gdzie tu plan?
Widać, że plan jakiś na początku był, później tylko chaos i Mój ulubiony syndrom boga

Tak się nigdy nic nie uda, lepiej kupic 1000 zdrapek albo iść do kasyna.
Sama prawdaNieśmiertelny Trader pisze:Przeciwnie, raczej regres, cofnięcie się do kamienia łupanego bo takie ''wykręcanie'' uczy tylko złych nawyków.-rookie- pisze:I tak jest progres, 400% wykręcone w 2 tygodnie to jest dobry wynik. Pamiętam Twoje konta sprzed kilku miesięcy, wtedy były tylko straty, a teraz konto wytrzymało 2 tygodnie na zysku. Moim zdaniem nieźle. Nie ma co się oszukiwać, nadal jesteśmy leszczami, więc...
Lepiej gdyby konto wytrzymało rok nawet z lekką stratą a solidnym MM niż coś takiego co robią wszyscy napaleńcy.
Gdzie tu plan?
Widać, że plan jakiś na początku był, później tylko chaos i Mój ulubiony syndrom bogaTe uśmiechniete buźki przy wrzucaniu statementu
a później skrajność.
Tak się nigdy nic nie uda, lepiej kupic 1000 zdrapek albo iść do kasyna.

marcinmijagi i te s-ki z lewej strony wykresu EUR/JPY są błędem i te L-ki z prawej są błędem, a zaznaczyłes w kółko tylko L-ki. Jedno i drugie to są te same błędy, tylko, że z tych s-ek udało ci sie wyjść obronną ręką to je ignorujesz i traktujesz jako sukces. A to jest porażka. To tak jakbyś okradł sklep i w nagrodę dostał od policji 1000zł

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
- marcinmijagi
- Pasjonat
W życiu jednak odwrotnie niż w poniższym filmie...
https://www.youtube.com/watch?v=-8uedG1fs2Q
Pozdrawiam Wszystkich!

Pozdrawiam Wszystkich!
Cytaty, pipsów nie dają.
-
- Maniak
kilkukrotnie przekonałem się, że na rynku lewarowanym trzeba ze stalową dyscypliną stosować zlecenia obronne stoploss. I piramidować tylko do przodu.
zajefajnymarcinmijagi pisze:W życiu jednak odwrotnie niż w poniższym filmie...![]()
Pozdrawiam Wszystkich!

- marcinmijagi
- Pasjonat
Wyjaśnienie...
Problemy pojawiły sie na parze E/J
Eski otwierałem zgodnie z założeniami strategii, cena zaliczyła strefe d1 lub była w tej strefie. Sl ustawiłem nad strefa.
wszystko widac w załączniku xxx
Elki otwierałem tez w strefie d1 i również mialem ustawiony sl pod strefa, załącznik xxx2
Problemy pojawiły sie na parze E/J
Eski otwierałem zgodnie z założeniami strategii, cena zaliczyła strefe d1 lub była w tej strefie. Sl ustawiłem nad strefa.
wszystko widac w załączniku xxx
Elki otwierałem tez w strefie d1 i również mialem ustawiony sl pod strefa, załącznik xxx2
Cytaty, pipsów nie dają.
- marcinmijagi
- Pasjonat
Teraz kwestia wielkości pozycji( o tym nikt z komentujących nie wspomniał), eski otwierałem znacznie mniejsze niz elki, suma jednoczesnie otwartych esek wynosiła 0,05 lota, natomiast wielkosc elek otwartych w jednym czasie to 0,2 lota.
Elki były przelewarowane i o tym napisałem w załączonym wczesniej wykresie.
Na kwestie dokładania do stratnych pozycji sugeruje popatrzec szerzej, a nie tylko jak na uśrednianie. Istnieje jeszcze cos jak budowanie pozycji.
Otwieralem eski na E/J w momęcie, gdy inne pozycje przynosiły zysk(eski na E/G, szczegóły w załączniku 1).
Załącznik 2 przedstawia elki na E/J, widac tam wielkości pozycji.
Elki były przelewarowane i o tym napisałem w załączonym wczesniej wykresie.
Na kwestie dokładania do stratnych pozycji sugeruje popatrzec szerzej, a nie tylko jak na uśrednianie. Istnieje jeszcze cos jak budowanie pozycji.
Otwieralem eski na E/J w momęcie, gdy inne pozycje przynosiły zysk(eski na E/G, szczegóły w załączniku 1).
Załącznik 2 przedstawia elki na E/J, widac tam wielkości pozycji.
Cytaty, pipsów nie dają.
-
- Maniak
jak by Ci to powiedziec....cena miała w dupie te strefy