Stomper

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
ziemson
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ziemson »

Dzis druga noc bede testowal stompera na koncie demo. Zanim zaczalem cokolwiek dzialac przeczytalem caly watek i zrobilem kilka backtestow. Jednak juz wczoraj zauwazylem dziwne zachowanie na demo. Mam ustwione MPV 3. Nie rozumiem dlaczego pozycje krotkie zamykaja sie na 3 pipsach, a dlugie juz nie wiedziecz czemu nie. Bylbym wdzieczny gdyby ktos mi to wyjasnil.

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

ziemson ja zauważyłem podobnie : na długiej zysk rośnie powyżej MPV ale nie dochodzi do TP potem kurs zawraca i "mija" MPV ale nie zamyka pozycji i idzie w stronę SL na przykład lub wraca...dziwne zachowanie EA.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

mam jeszcze jeden pomysł! niestety będę mósiał poprosić o pomoc bardziej doświadczonych trederów znających tajniki szyfruf i hiroglifów mql.

mianowicie strasznie mnie ciekawi jakie wyniki bedzie osiągał stomper jeśli dożucimy mu zawieranie transakcji w momencie gdy złapie sl. tyle że tp w tym momencie bedzie 2x większe niż poprzednio a sl sie nie zmieni. fajnie by było gdyby lty równiesz zwiekrzały sie 2X. co o tym myślisz piter123

bo tak patrze na te wykresy i wydaje mi sie ze w momencie kiedy łapie sl na tych ustawieniach odrabiał by z nawiązką :D:D:D:D:D:D:D:D

ROBERTPOL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ROBERTPOL »

vipovsky pisze:mam jeszcze jeden pomysł! niestety będę mósiał poprosić o pomoc bardziej doświadczonych trederów znających tajniki szyfruf i hiroglifów mql.

mianowicie strasznie mnie ciekawi jakie wyniki bedzie osiągał stomper jeśli dożucimy mu zawieranie transakcji w momencie gdy złapie sl. tyle że tp w tym momencie bedzie 2x większe niż poprzednio a sl sie nie zmieni. fajnie by było gdyby lty równiesz zwiekrzały sie 2X. co o tym myślisz piter123

bo tak patrze na te wykresy i wydaje mi sie ze w momencie kiedy łapie sl na tych ustawieniach odrabiał by z nawiązką :D:D:D:D:D:D:D:D
pomysł bardzo dobry pod warunkiem, jak wiesz gdzie nastąpi odbicie.
przy małych sl 30 to może być problem, takich sl na ruchu ceny może wystąpić kilka. Ale i długie tego nie gwarantują. Tak mi się to widzi.

Awatar użytkownika
redart
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: redart »

Myślicie ze jest sens grać na spred 4.5 ze zwiekszony SL?
W sumie backtest/demo/real pokaże :-) Ale jeśli chodzi o myślenie to wydaje mi się, że jeżeli szerokość kanału będzie na tyle duża aby zmieścił się MPV, EM, spread to powinno być ok
Zmierzam do tego, że tak teoretycznie to jeśli spread będzie mniejszy niż szerokość kanału to stomper powinien sobie radzić. A ew. SL to zupełnie inna sprawa

pozdrawiam
redart

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

Tradycyjnie FxPro real - masakra :D

PS. Najbardziej wyłożył się na EurGbp : wszedł w trzy longi i wszystkie na minusie (SL250pips na FxPro) pips.

Co ciekawe przy tych samych ustawieniach na koncie real i demo FxPro zawiera różną ilość trejdów (na demo wszedł w sześć! longów i też wszystkie na minusie EurGbp).

Generalnie "masakra" miała miejsce pomiędzy 2.20 i 3.05 na real oraz 2.20 i 3.35 na demo (w tych godzinach otwierał longi).
Ostatnio zmieniony 19 gru 2008, 07:08 przez Jankes, łącznie zmieniany 1 raz.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

teemzet
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: teemzet »

Witam,
Jak noc? U minie najgorsza od początku, zysk dosłownie kilka pipsów (konto real FxPro). Sprawdzałem spred nocny u innych kilku brokerów to niektórzy np z 3 pips w dzień podwyższają na 7 - 8. Są tacy co pozostawiają niski spred ale na forach piszą że robia wszystko żeby nie wypłacić zysku.
Do Nowego Roku dam odpocząc Stomperowi ;-)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Dla pocieszenie powiem, że na ECN (MBT) spread 7,5 pips + prowizja (ok 1 pips)..
Potwierdzam, Stomper real FxPro na -
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

u mnie dzisiaj znowu 10$ na plus i zadnej wtopy choc wylaczylem stompera widzac co sie zaczyna dziac. te duze ruchy mnie zaniepokoily.

vipovsky pomysł jest ciekawy, podoba mi sie :D ale ze zwiekszającym sie TP chyba musialby sie tez zwiekszać MPV? lub dochodziła by zabawa z zwiększaniem lota, cos a'la martingale?
Obrazek

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jekert »

U mnie też Stomper poległ tej nocy. Ruchy były zbyt duże. Efekt - ogromna strata.
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

ODPOWIEDZ