Stomper

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
davit
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: davit »

sinetz pisze:Witam wszystkich.Od kilku tygodni przyglądam sie rozwojowi stomperka i w koncu sam postanowiłem z tego rozwoju skorzystac(kto by nie chciał zarabiac w trakcie snu):)Na początku postanowiłem sprawdzic jak w testach prezentuja sie różne propozycje Waszych ustawien.Od 1999 do końca roku 2006 na większości ustawień mamy bajke potem roznie:w 2007 i w części 2008 r na niektórych ustawieniach trzeba by było wykazac sie niezła cierpliwoscia aby dotrwac do tzw.lepszych czasów:).Dlatego szukałem takiego ustawienia ktore w tym okresie sie lepiej sprawowalo niz inne i np.godne zainteresowania okazały sie ustawienia Davita(tp 100 sl 100 mpv 30 dp 10 em 30,krzywa kapitalu niezle wygładzona no i juz 3 zyskowne transakcje odrabiaja 1 stratną).Drugie ustawienia ktore sie w tym czasie niezle sprawowały to tp 70 sl 250 mpv 25 dp 10 em 25.Na tych pierwszych postanowilem pograc (na razie na demo)na wykresie 5 min a na tych drugich pogram sobie na wykresie 15 min ale na stomperku zmodyfikowanym przez Dropsa(zawsze to jakas dywersyfikacja).Po pierwszej nocy na ustawieniach Davida wykres 5 min.5 transakcji 3 do przodu 2 do tyłu-starta 13 dolarów a na drugich ustawieniach 13 transakcji i wszystkie na plusie(+72 dolary)Szkoda ze nad stomperem zawisly czarne chmury w postaci wysokiego spreadu.....Pozdrawiam wszystkich-Sinetz
Ja gram nieustannie swoimi ustawieniami, ale mniej niz 10 transakcji jeszcze nie mialem, SL mam za kazdym razem, ale jak piszesz jest mniejszy i potem nadrabia. Wczoraj byla wyjatkowo ciezka noc, ale tez wyszedlem na plus, myśle teraz nad zwiększeniem MPV do 40...
Ale jak będzie taki spread to moze trzeba zwiększyć SL, sam nie wiem.....

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

wynik od 01.11.2008 do 17.12.2008 na back teście wyniusł z1000 usd 7023usd

ustawienia

AC 18 TP 100 SL 340 MPV 60 SPREAD LIMIT 3.5 GODZINY GRY OD :569: 8 DO :569: 21 MM TRUE DEPO 10 FT TRUE EM 15 WFN 30 MOP 3

a dla gry od 21 do 8 w tym samym okresie i z tym samym depo 25200usd

:roll:
transakcje w obu przypadkach na spread 2

na spreadzie 4,5 to juz tylko 3300
Ostatnio zmieniony 18 gru 2008, 00:03 przez vipovsky, łącznie zmieniany 1 raz.

piter321
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: piter321 »

gfc84 pisze:a tak wogóle ma ktoś może wskaźnik, który wykorzystuje stomper? Bodajże był to "donchian channel"...
Nikt go nie ma - słyszałem, że to jakiś Flying Dutchman :D

PS
Jak by ktoś nie zakumał, to nie ma żadnego wskaźnika, kanał jest wyznaczany jako High i Low z jakiegoś okresu - długość okresu to AngleCheck.
Ale kombinujcie, jak jakiś wskaźnik będzie pomocny jako filtr to na pewno się go doda. Proszę tylko o poważne wnioski poparte własnymi testami. Hasła typu "Mnie się wydaje, że będzie OK" nie będą brane pod uwagę"
Pozdrawiam
Piter

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Proszę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

do piter

z uwagi na znaczne profity przy graniu dziennym (spread 2)
myśle że wystarczy wyłączyć godziny w których są najwyższe skoki cenowe. takiei jak godziny publikacji danych macro. tak aby na pół h przed i pół po stomper nie mógł zawierać transakcji. także w momencie kiedy high i low ma zbyt wielką różnice w w 18 słupkach

Nawołuje do przemianowania stompera na ea dzienny:D:D:D

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

Mam pytanie koledzy :
za co dokładnie są odpowiedzialne te pozycje w Stompie :

UseMM
DepoPercent
ErrorMargin

?

Dziękuje z góry!
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

piter321
Stały bywalec
Stały bywalec

Jankes pisze:za co dokładnie są odpowiedzialne te pozycje w Stompie
73. strona wątku.
Użycie opcji Szukaj naprawdę nie boli.

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

Dziekuje
Ostatnio zmieniony 18 gru 2008, 08:49 przez Jankes, łącznie zmieniany 1 raz.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

piter321
Stały bywalec
Stały bywalec

vipovsky pisze:myśle że wystarczy wyłączyć godziny w których są najwyższe skoki cenowe. takiei jak godziny publikacji danych macro. tak aby na pół h przed i pół po stomper nie mógł zawierać transakcji.
także w momencie kiedy high i low ma zbyt wielką różnice w w 18 słupkach
Moim zdaniem pojedyncze wybicia (dane makro) są mniej groźne niż sytuacje jak rynek przez cały dzień jedzie w jedną stronę. Przy jeździe w jedną stronę stomper uparcie będzie otwierał pozycje za pozycją i grał przeciw rynkowi.
Filtr z szerokości kanału - popatrzę jak to wygląda na historii.
Pozdrawiam
Piter

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

Dzisiejsza noc: 8$ na plus. byloby 16 ale raz zamknelo pozycje na minusie. Ciekawi mnie tylko zaistniała sytuacja. o godzinie 00:30 otworzyło mi pozycje krotka. wtedy wykres zaczal podążać do góry. ok godziny 4:40 (akurat sie przebudziłem) było - 10$ wiec w srednim nastroju polozylem sie spowrotem. rano zobaczyłem ze pozycje zamknelo 10 minut pozniej po cenie -8$. Dlaczego zamknelo pozycje gdy ta zaczela sie cofac w dobra strone? czy to wlasnie nie powinoo zamykac po np - 10 a nie po zjezdzie z -10 na -8? nie rozumiem za bardzo dlaczego tak sie stało. Moj sl to 50p a wtedy bylo cos ok 20 pipsów.
Obrazek

ODPOWIEDZ