Ja gram nieustannie swoimi ustawieniami, ale mniej niz 10 transakcji jeszcze nie mialem, SL mam za kazdym razem, ale jak piszesz jest mniejszy i potem nadrabia. Wczoraj byla wyjatkowo ciezka noc, ale tez wyszedlem na plus, myśle teraz nad zwiększeniem MPV do 40...sinetz pisze:Witam wszystkich.Od kilku tygodni przyglądam sie rozwojowi stomperka i w koncu sam postanowiłem z tego rozwoju skorzystac(kto by nie chciał zarabiac w trakcie snu):)Na początku postanowiłem sprawdzic jak w testach prezentuja sie różne propozycje Waszych ustawien.Od 1999 do końca roku 2006 na większości ustawień mamy bajke potem roznie:w 2007 i w części 2008 r na niektórych ustawieniach trzeba by było wykazac sie niezła cierpliwoscia aby dotrwac do tzw.lepszych czasów:).Dlatego szukałem takiego ustawienia ktore w tym okresie sie lepiej sprawowalo niz inne i np.godne zainteresowania okazały sie ustawienia Davita(tp 100 sl 100 mpv 30 dp 10 em 30,krzywa kapitalu niezle wygładzona no i juz 3 zyskowne transakcje odrabiaja 1 stratną).Drugie ustawienia ktore sie w tym czasie niezle sprawowały to tp 70 sl 250 mpv 25 dp 10 em 25.Na tych pierwszych postanowilem pograc (na razie na demo)na wykresie 5 min a na tych drugich pogram sobie na wykresie 15 min ale na stomperku zmodyfikowanym przez Dropsa(zawsze to jakas dywersyfikacja).Po pierwszej nocy na ustawieniach Davida wykres 5 min.5 transakcji 3 do przodu 2 do tyłu-starta 13 dolarów a na drugich ustawieniach 13 transakcji i wszystkie na plusie(+72 dolary)Szkoda ze nad stomperem zawisly czarne chmury w postaci wysokiego spreadu.....Pozdrawiam wszystkich-Sinetz
Ale jak będzie taki spread to moze trzeba zwiększyć SL, sam nie wiem.....