Stomper

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
planet
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: planet »

Ładny spread na FxPro 4,5 :shock: Ktoś gra teraz Stomperem?
Pamietajcie o tym ZAWSZE !!!
http://www.youtube.com/watch?v=epeQwq-aYV0

slotwina
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: slotwina »

drops pisze:Zawsze można dołożyć sobie ograniczenie (żeby nie otwierał więcej niż x pozycji).
Choć nie uważam tego za duże niebezpieczeństwo (backtesty wyszły pozytywnie) to w sumie mogę dorobić zabezpieczenie.

Dwa nowe parametry: czas w minutach na odczekanie do zawierania nowych pozycji (domyślnie 30 minut) i maksymalna ilość otwartych pozycji (domyślnie 3).
super to dziala ale otwarcie nastepnej pozycji czesto jest na tym samym poziomie co nie jest zbyt korzystne. Jezeli nie zamknie pierwszej to nastepnej rowniez nie, tylko dubluje pierwsza.

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

jeśli jest ktos kto mógł by dopisać parę linijek do drugiego ea ze strony 82 tego z mozliwoscia ustawiania godzin. pare linijek tak aby spread rowniesz mozna było usawic tak aby nie zawierał transakcji jesli wykracza poza określoną wartoś. troche to zawile ale pozno jest:D

to bardzo bym prosił

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

jak tam noc? Dla mnie dzisiaj wyjatkowo dobra:D + 16$ przy 0,01l na realu. 11 transakcji i wszystkie na plus ;)
Obrazek

piter321
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: piter321 »

vipovsky pisze:jeśli jest ktos kto mógł by dopisać parę linijek do drugiego ea ze strony 82 tego z mozliwoscia ustawiania godzin. pare linijek tak aby spread rowniesz mozna było usawic tak aby nie zawierał transakcji jesli wykracza poza określoną wartoś. troche to zawile ale pozno jest:D

to bardzo bym prosił
Proszę bardzo.
PS
Nie sprawdzałem, ale powinno być OK.

A co do wczorajszego spreadu - zobaczcie jakie decyzje wczoraj FED podejmował. Nawet na onecie jest już kolejny artykuł na ten temat. Wiadomo było, że rynek będzie się mocno bujał i będą się bronić powiększonym spreadem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam
Piter

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

mysje_hood pisze:jak tam noc? Dla mnie dzisiaj wyjatkowo dobra:D + 16$ przy 0,01l na realu. 11 transakcji i wszystkie na plus ;)
jaki broker? Możesz zapodać ustawienia w formie pliku *.set ?
U mnie przez cała noc nic nie otworzył na FxPRO. Ustawienia standardowe z wersji M15 która była ostatnio.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

Tig3r pisze:
mysje_hood pisze:jak tam noc? Dla mnie dzisiaj wyjatkowo dobra:D + 16$ przy 0,01l na realu. 11 transakcji i wszystkie na plus ;)
jaki broker? Możesz zapodać ustawienia w formie pliku *.set ?
U mnie przez cała noc nic nie otworzył na FxPRO. Ustawienia standardowe z wersji M15 która była ostatnio.
U mnie n FxPro otowrzył ale zmasakrował konto ...
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

a ja nawet nie dalem mu dzialac bo duze ruchy byly na rynku

gfc84
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: gfc84 »

Nic ci nie otworzył? Dziwne ja mialem 3 transakcje na "+" (na samym M15, ale z moich obserwacji wydaje mi sie ze znacznie lepiej radzi sobie na M5) :) Wogole to byla najbardziej zyskowna noc EA :D Troche zmienilem ustawienia.

ACH 18
TP 70
SL 250
MPV 10
od 21
do 6
h2 ---------
Lots 1.0
mm false
depo 10%
FT false
EM 20

Ponadto zauważyłem pewną sprawę... to chyba zależy od spreadu... od jakiegos czasu robot nie chcial mi zawierac transakcji na XTB (troche stopnialo konto z 10000 do 2500 :D ) zmienilem MPV z 0 na 1 oraz EM z 0 na 2 i odrazu ruszyl... Co wiecej dla takich samych zmian na FxPro także zaliczyl wiecej transakcji i można bylo zobaczyc ze znacznie szybciej wychodzil z zyskownych pozycji (duzo wczesniej zanim zaliczy tp, chociaz w kilku przypadkach mogl smialo to tp wziasc... ) czym to moze byc spowodowane? Teraz troche mi sie to wszystko skomplikowalo bo myslalem ze wiem jak dziala robot ale widze ze jednak nie do konca...

Wie ktos moze dokladnie co jest w kodzie i jak dokladnie dziala robot... bo wydaje mi sie ze topic ma prawie 100 stron... wszyscy graja... a tak do konca to nikt nie wie co naprawde kryje sie za tym EA :D

(dalej jestem w szoku ze taka drobna zmiana parametrow tak drastycznie zmienila sposob dzialania EA :o )

pozdrawiam

piter321
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: piter321 »

gfc84 pisze:a tak do konca to nikt nie wie co naprawde kryje sie za tym EA
Przesadzasz 8)
Jeżeli chodzi o MPV to jego ustawienie na 0 powoduje, że EA nie zamyka wcześniej pozycji. Pozycja jest zamykana na TP albo SL.
MPV > 0 powoduje, że EA zamyka pozycje, gdy zysk (w pipsach) jest większy lub równy ustawionej wartości.

A taka zmiana to raczej nie drobna, tylko kolosalna - MPV=0 praktycznie wyłącza skalpowanie.
Ostatnio zmieniony 17 gru 2008, 09:41 przez piter321, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Piter

ODPOWIEDZ