ups, przepraszam, za zamiesznie... zle ustawilem date.... straty byly po polnocy
Stomper
-
Dark_kNight
- Gaduła

Hmmm to było zbyt piękne by okazało się prawdziwe 
Ktoś kiedyś poruszył kwestie wprowadzenia parametru by obronić się przed takim zjawiskiem, np. "dwa SL pod rząd na tym samym TF: wyłącz się."
Co o tym sądzicie? Nie mam za bardzo czasu szukać autora tego pomysłu, a tylko proponuje by coś takiego wprowadzić...
Dodatkowo, odnośnie tego ze przy sell łapie zysk na poziomie MPV - może tak, gdy osiągnie poziom MPV, podążał dalej za ceną, a gdy zawróci o x pipsów (1-2), wtedy żeby zamykał. Ew. podobnie z buy...
Ktoś kiedyś poruszył kwestie wprowadzenia parametru by obronić się przed takim zjawiskiem, np. "dwa SL pod rząd na tym samym TF: wyłącz się."
Co o tym sądzicie? Nie mam za bardzo czasu szukać autora tego pomysłu, a tylko proponuje by coś takiego wprowadzić...
Dodatkowo, odnośnie tego ze przy sell łapie zysk na poziomie MPV - może tak, gdy osiągnie poziom MPV, podążał dalej za ceną, a gdy zawróci o x pipsów (1-2), wtedy żeby zamykał. Ew. podobnie z buy...
przy zmiennosci 3x wiekszej niz srednia nie dziw, ze system grajacy na konsolidacjach, i patrzac na wasze ustawienia z niewielkim SL'em i niemalym spreadem, bedzie sie wykładać...
nobody is perfect
i stomper isn't nobody
nobody is perfect
i stomper isn't nobody
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
-
Dark_kNight
- Gaduła

jaką metodą chcialbys oceniac zmiennosc?Tig3r pisze:Można by dodać zmienne SL i TP zależne od warunków (zmienności).
ja sie spodziewalemDark_kNight pisze:z drugiej strony, wiadomo, że nie nic nie jest pewne, ale kto by sie spodziewał takich ruchów w nocy? Takie zabezpieczenie 2xSL i turn off zabezpieczałoby przed sporą stratą gdyby sytuacja sie kiedyś powtórzyła..
zamiast liczyc ile SL'i zgarnie na interwale lepszym zabezpieczeniem (wg mnie) jest maxdrawdown w % (jako zmienna) liczony z equity.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
ja bym tam nie zabezpieczał strat bo jak wiadomo w nocy nie ma tak dużych obsuw i prawdopodobnie zamykałoby przed transakcjami które obsuw nie robią a odrabiają.. Ewentualnie zrobił blokadę na zawieranie danego wieczoru/nocy do grania w stronę w którą był duży zjazd (albo całkowicie, albo do powrotu do jakiegoś poziomu).
Co do zmienności to Odchylenie standardowe byłoby chyba ok.
Co do zmienności to Odchylenie standardowe byłoby chyba ok.
Ostatnio zmieniony 19 gru 2008, 10:43 przez Tig3r, łącznie zmieniany 1 raz.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
-
Dark_kNight
- Gaduła

mamy te same wykresy. myslalem, ze jeszcze czasem tam zagladacieDark_kNight pisze:...i cynku nie dałeś?ja sie spodziewalem
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
-
Dark_kNight
- Gaduła