Stomper

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

mysje_hood pisze: nie rozumiem za bardzo dlaczego tak sie stało. Moj sl to 50p a wtedy bylo cos ok 20 pipsów.
Z tego co zauważyłem to stomper jeśli po jakimś czasie od otwarcia pozycji cena nie jest na określonym poziomie on ją zamyka (czyli liczy się czas a nie zysk).
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Dark_kNight »

Tig3r pisze:
mysje_hood pisze: nie rozumiem za bardzo dlaczego tak sie stało. Moj sl to 50p a wtedy bylo cos ok 20 pipsów.
Z tego co zauważyłem to stomper jeśli po jakimś czasie od otwarcia pozycji cena nie jest na określonym poziomie on ją zamyka (czyli liczy się czas a nie zysk).
Nigdy mi sie nie przytafiło to co Wam... ;/ Zawsze albo sl, albo na plus, raz chyba na małym minusie, ale to wydaje mi sie ze przez podwyzke spreadu albo nagłą zmiane ceny po wysłaniu zlecenia zamkniecia transakcji.

Wszyscy gramy tym samym ea a kazdy ma inne wyniki... ;/

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

Tig3r pisze:
mozna by bylo cos zrobic z tym czasem? bo z tego co pamietam, moje wszystkie stratne pozycje bylyby na plus jezeli pozycja zamknelaby sie o ok 30min do 1 h pozniej.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

W EA jest ustawionena 60 MIN na transakcje i zamyka bez względu na wynik. Aby to zmienić wystarczy:

Znaleść w kodzie (będą 2 linie w orderClose):
Kod:

Kod: Zaznacz cały

|| TimeCurrent() - OrderOpenTime() >= 60 * (Period() * StopLoss)
tam gdzie jest 60 to oznacza po jakim czasie ma zamknąć w tym wypadku 60 (podany czas jest w sekundach) i jest pomnożone przez SL i przez TF..

czyli teraz jest ilość SL * TF [min]
pozdro

sinetz
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: sinetz »

Witam.Dzis w nocy na ustawieniach TF5(tp70 sl250 mpv15 em0)do tego modyfikacja Dropsa(mozliwosc otwierania nastepnych pozycji podczas gdy wczesniejsza jeszcze nie zostala zamknieta)zmasakrowalo mi dotychczasowe(demo) zyski(14 transakcji zyskownych pod rzad).Normalnie mialbym tylko jedno sl(-45S)tutaj gdy po 30 minutach otworzyla sie nastepna pozycja a potem nastepna zaliczylem 3 sl po 45 dolcow.Czy ktos korzysta tez z tej modyfikacji i tez to zaliczyl?Davit jak dzisiaj u Ciebie bo u mnie na TM15 przy takich samych ustawieniach jak u Ciebie 3 sl zaliczylem(3 razy -22 dolary) ?

duro

Nieprzeczytany post autor: duro »

U mnie noc najpierw na plus, w sumie w pipsach nie chce mi sie liczyc, ale moj cel zostal osiagniety.

Z wlasnej glupoty, po czesci rowniez greedu, zafascynowany malymi lecz regularnymi zyskami z TF M15, zostawilem stompa na pelna noc i to byl blad. Dwa razy zaliczyl SL 30+spread 5, zzarlo caly zysk z grudnia i zrobil minus. Za duza pozycja jak na moje minikonto (0.05 lota, TF tylko M15). Owszem bylby plus, gdybym dal tak jak inni SL 250pipsow, nie zlapalby wtedy SL ale bylby MC :D Tak czy siak miejcie odpowiedni kapital nawet na 0.05 lota! u mnie 65eur nie starczylo.

Wniosek jest (chyba) tylko jeden: Zly MM. Powiniennem grac najmniejsza pozycja i systematycznie budowac kapital. Niech bedzie to przestroga dla nowych :) a moze i dla Was rowniez.

Nie ma sie co uzalac nad soba :) wiedzialem, ze to tak moze sie skonczyc i mialem tego swiadomosc :) trzymajcie sie i zycze wam powodzenia, ja wysiadam ze statku pod nazwa Stomper :)

Awatar użytkownika
davit
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: davit »

sinetz pisze:Witam.Dzis w nocy na ustawieniach TF5(tp70 sl250 mpv15 em0)do tego modyfikacja Dropsa(mozliwosc otwierania nastepnych pozycji podczas gdy wczesniejsza jeszcze nie zostala zamknieta)zmasakrowalo mi dotychczasowe(demo) zyski(14 transakcji zyskownych pod rzad).Normalnie mialbym tylko jedno sl(-45S)tutaj gdy po 30 minutach otworzyla sie nastepna pozycja a potem nastepna zaliczylem 3 sl po 45 dolcow.Czy ktos korzysta tez z tej modyfikacji i tez to zaliczyl?Davit jak dzisiaj u Ciebie bo u mnie na TM15 przy takich samych ustawieniach jak u Ciebie 3 sl zaliczylem(3 razy -22 dolary) ?
dzisiaj nad ranem byla masakra, gram bez otwierania nowych pozycji, a i tak w sumie 5xSL, dobrze ze tylko demo.....
jest spread powyzej 3 to dla mnie nie ma sensu juz grac....

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

sinetz pisze:.Czy ktos korzysta tez z tej modyfikacji i tez to zaliczyl
3 x LS -45USD
wynik dzisiejszej nocy na real.. -100USD

Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Dark_kNight »

ja korzystam z modyfikacji dropsa - SL 280 dzisiaj, na TF 5 (0.2lota) i 15(0.3lota), bardzo ładnie zamykał. Nad ranem niestety emocje mi popuściły gdy zobaczyłem ze idzie w góre, wiec poustawiałem TP po cenie zakupu nie potrzebnie... Załączam statement

Aha, MPV na dzisiaj ustawilem 5... troche mało zarabiał na poazycjahc przez to ;/

Ogólnie około 40 Euro na plus, real, gdyby nie te moje mieszania pewnie byloby wiecej. Aha, nie grałem tą wersją z blokadą gry podczas duzego spreadu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
davit
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: davit »

Myślicie ze jest sens grać na spred 4.5 ze zwiekszony SL?

ODPOWIEDZ