next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
-rookie-
Maniak
Maniak

Re: next

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

O tym też pomyślałem, co będzie jak zalicze DD na 10 pips albo więcej. Chce zarobić w tej strategii 20 pips miesięcznie a mogę zaliczyć takie DD jednego dnia jeśli nie ustawie SL. Tak jak napisałem, na razie zastanawiam się nad tym co będę robił... Ogólnie temat mnie zaciekawił, pol75 otworzył mi oczy jakiś czas temu i troche policzyłem, pewne rzeczy dopiero teraz sobie uświadomiłem. I w sumie to tyle.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Umiejętność skutecznego otwierania pozycji z SL 10 pips i mniej jest sztuką najwyższych lotów.
Nie zawsze warunki rynkowe na to pozwalają.
Wszystko zależy od tego, jak mocno "wieje wiatr".
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Jak chcesz strategii wykorzystującej ForexProfitSupreme i DSWS, to znajdź na ForexCity Michał-fx i jego CA&PP.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

fx-technik pisze:Umiejętność skutecznego otwierania pozycji z SL 10 pips i mniej jest sztuką najwyższych lotów.
Nie zawsze warunki rynkowe na to pozwalają.
Wszystko zależy od tego, jak mocno "wieje wiatr".
Otóż to rookie, ja celuję w te 10 pips, czasami jest to 3 pipsy z trejda, czasami 5 a czasami 10 albo 30 jeśli instrument i miejsce na wykresie pozwalają na to. Ale musiałem opracować taką technikę wejścia aby jednocześnie postawić porównywalny SL, od 1 pipsa do max 10 pipsów. Przy czym technika wejścia nie składa się tutaj tylko z kresek, ceny i wskaźników ale tak w 70% z tego co siedzi w mojej głowie. Nie zawsze warunki rynkowe (zachowanie ceny) pozwalają na taki trejding, często trzeba usiąść mocno dupą na paluchach a to.....jest najtrudniejsze w tym wszystkim.

Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sardo nunspa »

fx-technik pisze: Działa tylko jedna rzecz - trader, który wie co robi i kiedy ma to robić.
Żaden wskaźnik sam z siebie nie zarobi na ciebie.
Rookie weź se to wydrukuj, tylko dużymi literami i powieś nad monitorem.

Wy się tak koledzy nie jarajcie, Rookie zawsze przed nowym okresem rozliczeniowym mówi, że robi run spekulacyjny do margin calla. Zrobi kilka trejdów, a potem BBWR ( bedzies bucou wielkim rykiem), bo wtopa i wszyscy przybiegną na pomoc, dawać dobre rady. Taki ma modus operandi :wink:

Rookie nie będziesz kosił dużej kasy, dopóki nie nauczysz się czytać wykresu. Więc nie wij się jak wąż i nie zasłaniaj jakimś nowym cudownym sysem, bo i tak Cie to nie ominie. Z tym co potrafisz możesz zrobić sobie alternatywę dla lokaty bankowej. Bank daje 1-2% rocznie, a Ty sobie dasz 30-50% rocznie i to z palcem w ... :wink:

Zobacz sobie BRENT albo WTI. od 18 grudnia idzie ruchem bocznym korekcyjnym do góry, ale nie spada, jest tam 6 dzióbków w dół, zazwyczaj staruje przy 4. Potem zrobił szpilę, teraz jest już układ hamujący podwójny szczyt, a potem ...?
Może od razu polecieć w dół, po drugim albo 3 szczycie, może wyjść z wachlarza w dół, możne zrobić 4 ze sternikiem, pokoloruj drwala :wink: . A co do góry?. Wszystko co będzie go ciągnęło w dól załamie się na pierwszej korekcie i zamiast lecieć w dół wywali do góry, a o ile? no na przykład o symetrię.
Masz analizę na bieżąco.

Wykres jest banalny a rynek przewidywalny. Od teraz ropa ma z 8 schematów do wyboru.

Co do H1 - H4 masz rację bez analizy wciągniesz się w bagno tymi hedgami
Jak masz jeszcze tego hedge z daxa na obrazku to wrzuć.

Tu masz moje najgorsze trejdy z 2017 wytęż wzrok i znajdź jeden szczegół który decyduje o przegranej, będzie łatwo sam robisz ten błąd. To są te z Hedgea H1, o których pisałem, tylko hedge były na innym koncie z inną walutą :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

-rookie-
Maniak
Maniak

sardo nunspa pisze:Rookie weź se to wydrukuj, tylko dużymi literami i powieś nad monitorem.
Coś powiesze w końcu chyba, ale nie to.
:564:

Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

A co jest nie tak w kiszeniu ogórów ?
Obrazek

-rookie-
Maniak
Maniak

sardo nunspa pisze:A co jest nie tak w kiszeniu ogórów ?
Nie jest pokazane czy to buy czy sell ale chyba chodzi o to że kupowałeś pod średnią, czyli wbrew temu po co tam jest. A potem nie uciecie straty tylko trzymanie i pewnie czekanie aż wróci.

Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

Niebieski trójkącik kupuje, pomarańczowy sprzedaje. Zielona kropka TP, czerwona SL.
Chodzi o to że się spóźniłem na setup i zamiast odpuścić dałem buy po stronie gdzie powinno się dawać sell. Kiedy szukam podwójnego dna płaskiego czy ukośnego, to trzeba dawać na samym dnie, wtedy jak setup nie chwyci, mam dużo czasu na działanie. Normalnie powinno to powybijać na BE+2. Ty zrobiłeś tak samo na daxie - mini lokalny szczycik i buy (zamiast sell) a potem cały cyrk z odkręcaniem tego trejda.

Tak tragicznie te trejdy wyglądają na M15. Na D1 była końcówka spadków. Muszę przeczekać bo konto ma być bezstratne, i taki jego urok.

A masz jeszcze tego obrazka z hedge z daxa?
Obrazek

-rookie-
Maniak
Maniak

sardo nunspa pisze:A masz jeszcze tego obrazka z hedge z daxa?
Tylko to
https://drive.google.com/drive/folders/ ... LZ6y4VI-ZK
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany