next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

Re: next

Nieprzeczytany post autor: sardo nunspa »

Tak jak myślałem - Hedge rozpaczy, zawiera prawie całą zwałę. Na obserwacji takich hedgów w lecie u Ciebie i Jonesa, zbudowałem te defensywne strategie hedgujące. Dziura musi być mała 20-30 pipsów. Porwie cię, zrobi szpile, wejdzie w konsole, a wtedy 20-30 pipsów to nie tak dużo do odrobienia, a co zrobić z 100pipsami?

A co do tej strategii, którą się tak jarasz - Niemiaszek tak grał, grubo dawał ale zarabiał po kilka pipsów, jechał od jakiegoś jednego wskaźnika na sztywno, bez czytania wykresu(ja to nazywam ślepą kreską) Wystarczał 1 SL żeby mu wyczyścił cały zysk, no i tak raz, drugi, w końcu cofną stopa, parę razy się udało, aż w końcu go złapalo. 2 grube pozycje -500pipsów, swapy puchną i po jakimś czasie ucichł. Wniosek? nie da się bez czytania wykresu.
Obrazek

waz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: waz »

..
Ostatnio zmieniony 27 gru 2017, 21:51 przez waz, łącznie zmieniany 1 raz.

waz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: waz »

...
Cały ten wątek to niekończące sie pieprzenie o niczym.

ROOKI, - szuka czegos, najlepiej zarabiajacego systemu. NIc nie wychodzi czego sie dotknie to wielka doopa.

Cała reszta jedzie po nim jak po slizzzgu. Tłumaczac ze nie umie czytac wykresu. Nie podsuwajac absolutnie zadnego zaczepienia jak ma to robic zeby bylo dobrze - poza kilkoma wyjatkami.

Większość komentatorów - ci bardziej aktywni ostatnio piszą- jestes głupek i nic z tego nie bedzie.
Na zaczepki Rookiego nikt z nich nie ma zamiaru udowadniac ze ma jakis system, bo przeciez nie ma takiego nakazu ani przyjemnosci, wszak jentelmeni o pieniadzach nie rozmawiaja tylko o jachtach ktore za nie kupili...
Panowie komentatorzy i Panie Rooki :563:
Jesli zaczynacie dawac jakies rady poczatkujacemu to rzuccie mu maly trop, a nie kijem po plecach, tak sie niczego nie nauczy. Niech trop nie polega na stwierdzeniu ucz sie czytac wykresu, analizuj, czytaj, 3x te same ksiazki, cala wiedza w internecie, ja tez tak zaczynalem ..a teraz patrz.. daje rady takim jak ty, moze za 10 lat ty bedziesz dawał rady - tylko warunek wez sie do pracy i zacznij myslec.

Moja mała sugestia pewnie kazdy z Was jest w posiadaniu swojego pierwszego zyskownego "systemu" ktory kiedys zarabiał byc moze do tej pory, a teraz okazalo sie ze wpadliscie na cos znacznie lepszego. Podeslijcie mu na priva, nie musi byc publicznie, choc namiastke nadzeji.
Niech facet wreszcie zalozy nowy wątek, pod bardziej optymistycznym tytułem.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Chopie, ja go zapraszałem.
Jak nie chce, to trudno - na siłę nie zaciągnę.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

waz pisze:
...
Cały ten wątek to niekończące sie pieprzenie o niczym.

ROOKI, - szuka czegos, najlepiej zarabiajacego systemu. NIc nie wychodzi czego sie dotknie to wielka doopa.

Cała reszta jedzie po nim jak po slizzzgu. Tłumaczac ze nie umie czytac wykresu. Nie podsuwajac absolutnie zadnego zaczepienia jak ma to robic zeby bylo dobrze - poza kilkoma wyjatkami.

Większość komentatorów - ci bardziej aktywni ostatnio piszą- jestes głupek i nic z tego nie bedzie.
Na zaczepki Rookiego nikt z nich nie ma zamiaru udowadniac ze ma jakis system, bo przeciez nie ma takiego nakazu ani przyjemnosci, wszak jentelmeni o pieniadzach nie rozmawiaja tylko o jachtach ktore za nie kupili...
Panowie komentatorzy i Panie Rooki :563:
Jesli zaczynacie dawac jakies rady poczatkujacemu to rzuccie mu maly trop, a nie kijem po plecach, tak sie niczego nie nauczy. Niech trop nie polega na stwierdzeniu ucz sie czytac wykresu, analizuj, czytaj, 3x te same ksiazki, cala wiedza w internecie, ja tez tak zaczynalem ..a teraz patrz.. daje rady takim jak ty, moze za 10 lat ty bedziesz dawał rady - tylko warunek wez sie do pracy i zacznij myslec.

Moja mała sugestia pewnie kazdy z Was jest w posiadaniu swojego pierwszego zyskownego "systemu" ktory kiedys zarabiał byc moze do tej pory, a teraz okazalo sie ze wpadliscie na cos znacznie lepszego. Podeslijcie mu na priva, nie musi byc publicznie, choc namiastke nadzeji.
:564:
Przypomina to troche "prowadził ślepy kulawego" ;)

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

rookie, tu masz te przykładowe 10 pipsów. Można? Można. Z trendem, który widzisz i chcesz handlować, bez hedgea, ze zleceniem obronnym SL.
TP było na R5 jeśli coś Ci to mówi ale wziąłem specjalnie dla Ciebie równe 10 pipek (serio to dolecenie do R5 jest mało prawdopodobne, może po pullbacku do R1 lub R2). SL początkowy był 6,5 pipsa, następnie zmniejszony. Żeby nie było, że pokazuję tylko te zyskowne trejdy, jednocześnie na usdcad zaliczyłem SLa ale na -5pipek więc rachunek zgadza się na plus.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Bardzo fajny wpis Pana Waz .... szczególnie " :563: " wyczerpuje temat dogłębnie...
To kolejny, wyższy stopień wtajemniczenia forumowego, udzielanie rad udzielającym rad.... następny zapewne stopień to udzielanie rad, udzielającemu rad tym co rad udzielają...
chyba przyszedł czas na rozstanie ...
Szczęśliwego Nowego Roku ... :564:

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Cblondyn pisze:[
:564:
Przypomina to troche "prowadził ślepy kulawego" ;)[/quote]

Cblondyn, akurat to co rooki robi to ja to wszystko przechodziłem (lub dalej przechodzę?) i wiem dziś, że nie zarobi w ten sposób a tylko siwych włosów narobi sobie.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

@-rookie-
Przecież CCI i RSI to dublujące się wskaźniki które pokazuję to samo. STS to pomyłka dla wykresu M1.
Te dwa wpisy mówią wiele na temat umiejętności rozpoznawania trendu i twojej osobowości.
Chcesz być jak R. Zaorski. Żal mi Ciebie.

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

Widzę że najlepiej zrobię jak przestane prowadzić dziennik na jakiś czas, myfxbook też wyłącze. Chyba tak będzie najlepiej.

Zablokowany