Progresja

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Matti...2302
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Matti...2302 »

Rozumiem. Ale wg mnie to zależy od godzin tradowania tą strategią, poza tym ten SL nie jest aż tak wymagany, można zastosować hedge i to może być klucz do sukcesu, wtedy też mamy dużo czasu na podjęcie decyzji i opracowania ewentualnego planu ratowania pozycji. Pozdrawiam serdecznie!

Awatar użytkownika
marcin.lisiecki
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marcin.lisiecki »

Probuj, dzialaj, sprawdzaj - na tym to tez polega. W takim razie - powodzenia w testach. Zawsze to dodatkowe doswiadczenie.

Matti...2302
Bywalec
Bywalec

Dziękuję i dam znać jak coś... Pozdrawiam

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

a jezcze powiem jak dzialalo tamto EA...
otwieralo np 0.1 lota, jak bylo -20p to otwieralo kolejne na 0.2 lota itd co 20p az do okreslonego limitu przez gracza i gdy kurs wracal zamykalo wszystkie pozycje jesli ogolny bilans byl na +.

pewne podobienstwa sa :)

niemniej zycze powodzenia.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

eMisiek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eMisiek »

raposo pisze:a jezcze powiem jak dzialalo tamto EA...
otwieralo np 0.1 lota, jak bylo -20p to otwieralo kolejne na 0.2 lota itd co 20p az do okreslonego limitu przez gracza i gdy kurs wracal zamykalo wszystkie pozycje jesli ogolny bilans byl na +.

Ja ze swojej strony powiedziałbym tak:

1. w rękach doświadczonego gracza ta dość niebezpieczna strategia może byc bardzo dobra. W rękach niedoświadczonego skończy sie ... doświadczeniem.

2. Nie jest wykluczone, że kolega odkryje jakąś nowa prawidłowość - widziałem takie przypadki - tu jednak mała wiedza o rynku i np wahaniach może łatwo obrócić sie przeciwko.

Podsumowując - tak czy siak będzie miał kolega doświadczenie.
Badania traderów

ROBERTPOL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ROBERTPOL »

raposo pisze:a jezcze powiem jak dzialalo tamto EA...

raposo może posiadasz taki programik albo choć podaj nazwę.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
roman15
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: roman15 »

Witam pod tym adresem masz automaty będziesz musiał poszukać który będzie ci pasował ale sprawdz je na backtestach bo można szybko pozbyć się konta nie które są bardzo agresywne .

http://www.forex-tsd.com/martingale-ave ... t-hedging/

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Matti...2302
Bywalec
Bywalec

Można też zawsze tradować przed potrójnym naliczanie SWAPU w środę i nie koniecznie zwiększać pozycje tylko stawiać hedge (pozycja przeciwstawna), SWAP już w pewnej mierze odrabiam nam stratę. Ja wczoraj tym sposobem zarobiłem na eurodolarze, powiem tak, że eMisiek ma rację, w rękach doświadczonego gracza ta dość niebezpieczna strategia może być bardzo dobra. Jednak początkujący też mogą z niej skorzystać. Jeśli się dobrze pogłówkuję nad tym, to można z tego coś wyczarować. Coś w końcu wymyślę i podzielę się doświadczeniem z kolegami, może temat stary, ale dla wielu nowych graczy warto go odświeżyć. Pozdrawiam!

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

Matti...2302 pisze: na razie wyszedłem na małym plusie
...
Matti...2302 pisze: na razie wychodzi duży plus na eur/usd. T
To w końcu mały czy duży?
Wchodzisz w konkretnym momencie w rynek czy w obojętnie w jakim?
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

ODPOWIEDZ