Stomper

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
redart
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: redart »

mysje_hood
gfc84 pisze:Wie ktos moze dokladnie co jest w kodzie i jak dokladnie dziala robot... bo wydaje mi sie ze topic ma prawie 100 stron... wszyscy graja... a tak do konca to nikt nie wie co naprawde kryje sie za tym EA Very Happy
Coś w tym jest :-) Parę stron temu zadawałem pytanie o anglecheck zawarte w kodzie i niestety pozostało bez odpowiedzi.
Chodziło mi o to czy robot działa na "pozostanie w klasycznym kanale" czy też jak sugeruje nazwa anglecheck sprawdza kąt nachylenia kanału ??

Jeśli chodzi o Twoje zmiany to wydaje mi się, że zmiana EM z 0 na 2 to była przyczyna dla której jak piszesz robot od razu ruszył - miał więcej luzu :-)

pozdrawiam
redart

Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Dark_kNight »

u mnie 18 transakcji, jedna minus 2 euro ;) pozostałe zyskowne i jedna SL... Ale ogólnie na plus. Po SL zwiększyłem z 250 do 280 bo to juz drugi raz gdy tylko 'liznął' SL i wracał... Gram na TF5 i TF15, chociaz po tych windach około 23 zastanawiałem sie czy nie zamknąć programu, ale jednak opłaciło się dać mu działać ;)

gfc84
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: gfc84 »

Dzieki za odpowiedzi... co nieco mi sie rozjasnilo... teraz juz kumam dlaczego przy MPV=0 zawsze lapal TP :) ( mi sie wydawalo ze jeszcze szybciej powinien skalpowac a tu mi wylacza skalpowanie :D )

A teraz jeszcze jedna sprawa... juz o tym pisalem ale tez nikt nie odpowiedzial... na poczatku stycznosci z tym robotem robilem back testy i gralem na koncie AM ( jak jeszcze spread byl ludzki :D) to zdazalo mu sie zamykac pozycje stratne, które nie koniecznie byly SL... teraz to sie nie zdarza... wiec czyżby podczas ewolucji stomperek utracil taką funkcjonalność? Bede musial jeszcze przetestowac starsze wersje jak bede mial chwilke... ale moze ktos z was wie o co moze chodzic...

Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Dark_kNight »

gfc84 pisze:zdazalo mu sie zamykac pozycje stratne, które nie koniecznie byly SL...

Chwała Ci jeśli masz rację i nauczymy Stompera tak zamykać, ale to juz byłby graal ;)

piter321
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: piter321 »

redart pisze:Chodziło mi o to czy robot działa na "pozostanie w klasycznym kanale" czy też jak sugeruje nazwa anglecheck sprawdza kąt nachylenia kanału ??
Robot działa na "pozostanie w klasycznym kanale", nie ma to nic wspólnego z jakimkolwiek kątem nachylenia. AngleCheck to długość tego kanału.
Pozdrawiam
Piter

gfc84
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: gfc84 »

Hmm gral to moze nie ale skoro robot działa na "pozostanie w klasycznym kanale" tzn jak odbije sie od jednej bandy to liczy ze pojdzie spowrotem w drugą strone mozna zrobic warunek ze jezeli np wyskoczy za bardzo to zamyka pozycje (takie tam gdybania) :)

Trzeba by sie przyjżeć dokladnie kiedy pada SL i postawić jakiś warunek... a tak wogóle ma ktoś może wskaźnik, który wykorzystuje stomper? Bodajże był to "donchian channel"...

Mam kilka pomyslów ale to jak bedzie troche wolnego na swieta :D

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

do piter321

dzieki serdeczne za chwile wolnego czasu. dla mnie trwało by to pół roku jak nie wiecej.

dzięki temu nie straszne bedzie nam zostawiać stopa na noc.

do tego zauwżyłem ze od 8 do 21 stomper tez sobie radzi :D:D:D:D:D puszczony od maja na spredzie 2 z 1000 zrobil 7000

pozmieniałem troche ustawienia ale nie bawiłem się za mocno to tez ich nie wypisuje

Dodano po 47 minutach:

do piter321

dzieki serdeczne za chwile wolnego czasu. dla mnie trwało by to pół roku jak nie wiecej.

dzięki temu nie straszne bedzie nam zostawiać stopa na noc.

do tego zauwżyłem ze od 8 do 21 stomper tez sobie radzi :D:D:D:D:D puszczony od maja na spredzie 2 z 1000 zrobil 7000

pozmieniałem troche ustawienia ale nie bawiłem się za mocno to tez ich nie wypisuje

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

vipovsky pisze:do piter321
pusciles go na realu od 8am do 21pm od maja? :) podaj te ustawienia jesli mozesz i powiedz jak sie stomper zachowuje w silnych ruchach na rynku, jak w ostatnich dniach przykladowo, dzieki z gory

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

nie puszczałem go na real ani nawet na demo zrobiłem tylko back testy czy jak sie to nazwya.
jesli chodzi o ustawienia to na pewno znalazl by ktos cos leprzego ja ustawilem wiekrzy tp oraz sl

sinetz
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: sinetz »

Witam wszystkich.Od kilku tygodni przyglądam sie rozwojowi stomperka i w koncu sam postanowiłem z tego rozwoju skorzystac(kto by nie chciał zarabiac w trakcie snu):)Na początku postanowiłem sprawdzic jak w testach prezentuja sie różne propozycje Waszych ustawien.Od 1999 do końca roku 2006 na większości ustawień mamy bajke potem roznie:w 2007 i w części 2008 r na niektórych ustawieniach trzeba by było wykazac sie niezła cierpliwoscia aby dotrwac do tzw.lepszych czasów:).Dlatego szukałem takiego ustawienia ktore w tym okresie sie lepiej sprawowalo niz inne i np.godne zainteresowania okazały sie ustawienia Davita(tp 100 sl 100 mpv 30 dp 10 em 30,krzywa kapitalu niezle wygładzona no i juz 3 zyskowne transakcje odrabiaja 1 stratną).Drugie ustawienia ktore sie w tym czasie niezle sprawowały to tp 70 sl 250 mpv 25 dp 10 em 25.Na tych pierwszych postanowilem pograc (na razie na demo)na wykresie 5 min a na tych drugich pogram sobie na wykresie 15 min ale na stomperku zmodyfikowanym przez Dropsa(zawsze to jakas dywersyfikacja).Po pierwszej nocy na ustawieniach Davida wykres 5 min.5 transakcji 3 do przodu 2 do tyłu-starta 13 dolarów a na drugich ustawieniach 13 transakcji i wszystkie na plusie(+72 dolary)Szkoda ze nad stomperem zawisly czarne chmury w postaci wysokiego spreadu.....Pozdrawiam wszystkich-Sinetz

ODPOWIEDZ